Bu kaynanaya şimdi ne yapmalı.....

nevgul61

Hayat öpüçüklerimmm
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
8.914
26
158
43
Trabzon
arkadaşlar ben uzun süredir bu platformdayım.beni tanıyanlar kayganamla bazı sorunlarımı biliyorlardır fakat özel olarak hiç konu açmadım.taki şuana kadar.akşamdan beri beni sinir eden bir olayı anlatmak istiyorum size.akşam yemek yiyoruz;ben,eşim kaynanam kayınım oğlu.ve eşimin amcasının torunuda(ahmet) bizde.bu ahmet ben eve gidiyorum dedi bizde güle güle dedik.o sırada kapı çaldı ahmet kapıya baktı.eltim tatlı göndermiş bize.tabakla beraber geldi ben vazgeçtim gitmekten dedi ve tatlıdan yemeğe başladılar.tabağın dibinde 3-4 dilim kaldıki kayganam ahmete,eşim için amcanızada ayırın dedi.yani ben ortalıkta yokum.sofrada birde gelini yok.ve tabakta bir dilim kalana kadar gerisinide o yedi.ve buna benzer cümleleri daha öncede kurmuştu.yani eve biri bişey getirsin yediğini yer geriye biraz ayırır ve gözüme baka baka bunuda eşim için o yesi,n der.sizce bu nedemek.buna karşılık ben ona nasıl bir ders verebilir.bu olay küçük ama midemi acayip bulandırıyor.ya eve gelen yemek umrumda değil canım çekerse yapar yerim.allahıma şükür elim var ayağım var ama bu ne yapmaya çalışıyor onu anlamadım.

bu olay yüzünden eşimle tartıştım.oda bunu farketmesine,bunun öncesininde olmasına rağmen annesine,anne neden böyle davranıyorsun nevgüle böyle yaparak eline bişey geçmez demedi.ona kalsa önemsiz bir olay.bide ben bebek tedavisine başladım.tedavinin önemli günleri bilirsiniz.bunu bile bile akşam sanki haklıymış gibi küstü sırtını döndü yattı.:36:

bence pek takılma canım..
canını sıkacak kadar büyük sorun değil...

ayrıca konunu yanlış yere açmışsın eşi ve eşinin ailesi bölümüne olmalıydı..

Bencede çok büyütülecek bir sorun değil.Kendinizi üzmek yerine tabakta eşinize bırakılan parçayı alıp siz yiyeceksiniz."Bende bakayım tadına,benim canım patlıcan mı "diyerek.Kayınvalidenize inat herseferinde yapın bunu.Sen yeme diyecek hali yok ya.Siz sinir olacağınıza o sinir olsun.:52::52::52:Eşinize de yaparsınız sonra.

büyük olmasada canını sıkmaya yetmiş anladığım kadarıyla...
bide tekrar eden bi durum olduğu için doldun sanırım....
bende arkadaşa katılıyorum valla al sen ye inadına....
benim eşiminkilerde yaptılar....
dışarı çıkıyoruz akşam olmuştu yaz tabi hava serinledi biraz eşimi sardılar hırkayla...
aşağıya indik baktım balkondalar....
dedim "üşüdüm ver o hırkayı bana"
anladı tabi "arabaya biniyoz" dedi....
inat ettim binmedim o bana üstündeki hırkayı elleriyle giydirene kadar...

bence pek takılma canım..
canını sıkacak kadar büyük sorun değil...

ayrıca konunu yanlış yere açmışsın eşi ve eşinin ailesi bölümüne olmalıydı..

evet büyük bir sorun değil kesinlikle bunu bende yazdım ama her seferinde bunu yapması beni sinir etti.

Bencede çok büyütülecek bir sorun değil.Kendinizi üzmek yerine tabakta eşinize bırakılan parçayı alıp siz yiyeceksiniz."Bende bakayım tadına,benim canım patlıcan mı "diyerek.Kayınvalidenize inat herseferinde yapın bunu.Sen yeme diyecek hali yok ya.Siz sinir olacağınıza o sinir olsun.:52::52::52:Eşinize de yaparsınız sonra.

bunu düşünmedim değil,eşime ayıp etmek istemiyorum.Ama sanırım bundan sonra öyle yapacam ikiside bunu hak ediyor akşam anladığım kadarıyla.

büyük olmasada canını sıkmaya yetmiş anladığım kadarıyla...
bide tekrar eden bi durum olduğu için doldun sanırım....
bende arkadaşa katılıyorum valla al sen ye inadına....
benim eşiminkilerde yaptılar....
dışarı çıkıyoruz akşam olmuştu yaz tabi hava serinledi biraz eşimi sardılar hırkayla...
aşağıya indik baktım balkondalar....
dedim "üşüdüm ver o hırkayı bana"
anladı tabi "arabaya biniyoz" dedi....
inat ettim binmedim o bana üstündeki hırkayı elleriyle giydirene kadar...

yani nedemek senin oğlun insan evladıda ben değilim.bide sinirlendikçe aklıma sinirimi daha çok bozacak yorumlar geliyor.böylemi demek istedi şöylemi demek istedi diye.bide bana sabah ilaçlarımı yazdır demezmi sağlık ocağına gidene kadar sanki kafamdan dumanlar çıkıyodu.:47:

arkadsalar haklı son parcayıda sen ye canım napacak bakalım senınkı yıne cocuguna ayırıo benımkı cocuguda dusunmes kocasına yedırır kocamda kocam yanı aaayyy sınır oldum bak yıne sımdı

arkadsalar haklı son parcayıda sen ye canım napacak bakalım senınkı yıne cocuguna ayırıo benımkı cocuguda dusunmes kocasına yedırır kocamda kocam yanı aaayyy sınır oldum bak yıne sımdı

hey allahım sen sabır ver bize.

ben olsam onun o lafının ustune gıcıklıgına yerdim o tatlıyı ballandıra ballandıra. o da lafının sözünün bana gecmediğini anlardı..
bence sende oyle yap. eşini karıstırma bence bu olaya. meseleyi kaynananı kendı sılahlarıyla vurarak çözebılırsın kanımca.

dusunuyorum aynısı basıma gelse atarım agzıma oh afıyet olsun bana derım
kayanamda bısey derse ama benımkıde can kaygana derım...

ben olsam onun o lafının ustune gıcıklıgına yerdim o tatlıyı ballandıra ballandıra. o da lafının sözünün bana gecmediğini anlardı..
bence sende oyle yap. eşini karıstırma bence bu olaya. meseleyi kaynananı kendı sılahlarıyla vurarak çözebılırsın kanımca.

dusunuyorum aynısı basıma gelse atarım agzıma oh afıyet olsun bana derım
kayanamda bısey derse ama benımkıde can kaygana derım...

bunu yapacaktım ama eşime ayıp etmek istemedim.eşimde beni düşünmedin sen bak annem düşünüyo demsin.

evet büyük bir sorun değil kesinlikle bunu bende yazdım ama her seferinde bunu yapması beni sinir etti.

bende ilk evlendiğim günlerde kayınvalidem sürekli bak bunu yaptım oğlum çok sever yesin felan diyordu benim nedense gücüme gidiyordu o zamanlar bir gün dediki yemekte bundan yaptım oğlum çok sever gelirmisiniz dedi tamam dedim o gelir yer nasıl olsa bana yapmıyorsun aa olurmu hiç dedi sonra bi daha yanlışlıkla bile dese öyle demek istemedim diye açıklma yapıyor ama artık geçti ben hiç kafama takmıyorum....
zaten artık arayıp sen bunu seversin sana yaptım deyip yemeğe çağırıyor canım annemm....:16:

bende ilk evlendiğim günlerde kayınvalidem sürekli bak bunu yaptım oğlum çok sever yesin felan diyordu benim nedense gücüme gidiyordu o zamanlar bir gün dediki yemekte bundan yaptım oğlum çok sever gelirmisiniz dedi tamam dedim o gelir yer nasıl olsa bana yapmıyorsun aa olurmu hiç dedi sonra bi daha yanlışlıkla bile dese öyle demek istemedim diye açıklma yapıyor ama artık geçti ben hiç kafama takmıyorum....
zaten artık arayıp sen bunu seversin sana yaptım deyip yemeğe çağırıyor canım annemm....:16:

bende bir gün buna benzer bir ithafta bulunmuştum pişkin pişkin gülmekten başka bir şey demedi.eşime bir gün beni şikayet ediyordu kapıdan dinliyordum bende eşim ona anne sende eve bişey geldiğinde yiyorsun gerisinide oğluma ayırdım diyorsun neden böyle yapıyorsun.oda iyi yapıyorum demişti eşime.ve bunu artık bilerek isteyerek yaptığını düşünüyorum.

son kalan parçayı ikiye böl yarısını eşine ver yarısını sen ye...

biz herşeyimizi paylaşırız de...

böylece ne eşin üzülür ne sen... ama kaynanan sinir olur... :)

İnsan uyuz oluyor ister istemez tabi.
Ben olsam onun yaptığının aynısını yapardım gözünün önünde canım çekti diye yumulurdum biraz bırakıp bunu da kocişim yesin derdim :27: Birşey derse de " aaa afedersin anne körle yatan şaşı kalkıyor, senden bulaştı heralde" deyip gülüverirdim önemsiz birşeymiş gibi :27:

bende bir gün buna benzer bir ithafta bulunmuştum pişkin pişkin gülmekten başka bir şey demedi.eşime bir gün beni şikayet ediyordu kapıdan dinliyordum bende eşim ona anne sende eve bişey geldiğinde yiyorsun gerisinide oğluma ayırdım diyorsun neden böyle yapıyorsun.oda iyi yapıyorum demişti eşime.ve bunu artık bilerek isteyerek yaptığını düşünüyorum.

Bu konuyu eşinize söylemeniz hata bence.Kadın sinir olduğunuzu anlamış bilerek yapıyor belliki artık.Dediğim gibi siz yiyin o son parçayı.Eşinize de aynı tatlıyı yapın.Ona da yapınca neden eşinize ayıp olsun ki?Akşam gelince "aşkım ...... tatlı göndermişti ama sana kalmadı bende kıyamadım canım kocam için yaptım aynısından" deyin.Eşinizin gözüne girip kayınvalideyi sinir etmek varken neden eşinizle tartışıp aranızı açıyorsunuz ki?

Bu konuyu eşinize söylemeniz hata bence.Kadın sinir olduğunuzu anlamış bilerek yapıyor belliki artık.Dediğim gibi siz yiyin o son parçayı.Eşinize de aynı tatlıyı yapın.Ona da yapınca neden eşinize ayıp olsun ki?Akşam gelince "aşkım ...... tatlı göndermişti ama sana kalmadı bende kıyamadım canım kocam için yaptım aynısından" deyin.Eşinizin gözüne girip kayınvalideyi sinir etmek varken neden eşinizle tartışıp aranızı açıyorsunuz ki?

eşimle tartışmamım sebebi annesinin bunu isteyerek ve bilerek yaptığını bildiği halde yinede annesini savunup bana abartıyorsun demesi yüzünden.

günaydın herkese.doğrumu yaptım yanlış ama en azından içimde kalan o siniri attım.Dün öğlede tatlı almıştım ve ondan iki dilim kalmıştı.O iki dilimi eve götürdüm.yemekten sonra çay yaptım ve tatlıyla beraber yedim valla.:27:

Son düzenleme:
eşimle tartışmamım sebebi annesinin bunu isteyerek ve bilerek yaptığını bildiği halde yinede annesini savunup bana abartıyorsun demesi yüzünden.

Tatlım biz düğün borçlarımızın yanısıra kayınvalidemin 50.000l borcunu +kira ve faturalarını ödüyoruz.Daha 7aylık evliyiz,aç kalma noktasına geldik birara yinede annesine laf söyletmedi.Bu tip bir mesele yüzünden hiçbir erkek eşini savunmaz.Erkekler çoğu anneciiiiii:47::47::47: Hiç huzurunu bozma.

günaydın herkese.doğrumu yaptım yanlış ama en azından içimde kalan o siniri attım.Dün öğlede tatlı almıştım ve ondan iki dilim kalmıştı.O iki dilimi eve götürdüm.yemekten sonra çay yaptım ve tatlıyla beraber yedim valla.:27:

Afiyet bal şeker olsun.Annesine haksız diyemeyen kocalara tatlı yok :1::1::1:

Back
X