Bu kez sıkıntım annem

sepetsepetyumurta

Bırakın Parlicaaam:)
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2007
1.414
30
643
Ankara
Merhaba ..

Ben 4 yıldır başka bir şehirde okuyorum . Haftasonları eve geliyorum . Kısa süreli oluyor . Ama bu dönem son dönemim olacak . Malum 15 tatildeyim . Ve şimdiden bunaldım . Her şeyime karışıyor . Şunu ye bunu ye . Erken yat . Kola içme . Şunu al şuraya koy . Bunu giyme üşürsün şunu giy . Eve erken gel ve bunun gibi her gün binlerce defa kurulan emir kipi içeren cümleler .

Aramızda bir sıkıntı olursa hemen arayıp ablama anlatıyor . Ablam kişilik olarak daha ılımlı . Kimsenin tavuğuna kış demez . Ama ben çok sinirliyim . 1 sabret 2 sabret bunaldım artık . Sürekli yok ablan şöyle ablan böyle . Bir de annem yapı olarak asla hatasını kabul etmez kendi hep haklı hep doğru ...

Orada kendi düzenim kendi hayatım var . Müdahale istemiyorum . Bilgisayarı dizime koymamam gerektiğini biliyorum . Ama bunun uyarısını duymak cinimi tepeme çıkarıyor . Bu kadar mı zor konuşmadan , karışmadan oturmak ? Ne zaman anlayacak 22 yaşında bir yetişkin olduğumu ?

Çok öfkeliyim dağınık yazdım . Kusura bakmayın

Merhab Ben 4 yıldır başka bir şehirde okuyorum . Haftasonları eve geliyorum . Kısa süreli oluyor . Ama bu dönem son dönemim olacak . Malum 15 tatildeyim . Ve şimdiden bunaldım . Her şeyime karışıyor . Şunu ye bunu ye . Erken yat . Kola içme . Şunu al şuraya koy . Bunu giyme üşürsün şunu giy . Eve erken gel ve bunun gibi her gün binlerce defa kurulan emir kipi içeren cümleler

Aramızda bir sıkıntı olursa hemen arayıp ablama anlatıyor . Ablam kişilik olarak daha ılımlı . Kimsenin tavuğuna kış demez . Ama ben çok sinirliyim . 1 sabret 2 sabret bunaldım artık . Sürekli yok ablan şöyle ablan böyle . Bir de annem yapı olarak asla hatasını kabul etmez kendi hep haklı hep doğru ...

Orada kendi düzenim kendi hayatım var . Müdahale istemiyorum . Bilgisayarı dizime koymamam gerektiğini biliyorum . Ama bunun uyarısını duymak cinimi tepeme çıkarıyor . Bu kadar mı zor konuşmadan , karışmadan oturmak ? Ne zaman anlayacak 22 yaşında bir yetişkin olduğumu ?

ahhhhhh ahhhhh şu lafları duymak için neler vermezdim :43:

Son düzenleme:
zamanında annemle çok tartışmalar yaşadım öyle kavgalar ettim ki saymaya kalksam dolu.. senin yazdığın tarzda değildi ama benimde kendimce sinir olsuğum biçok şey oluyordu.. Heralde biz kızlar biraz asi oluyoruz bu dönemlerde (lise,üniversite dönemleri)

senin annenin sana söyledikleri bence çoğu annenin çocuğuna söylediği şeyler :34:
şu an sinirlenmeme uyuz olmana hal veriyorum ben ama bide empati yapıp düşün.. sırf seni sinir etmek için mi yapıyor bunları (ki niye yapsın) yoksa seni mi düşünüyor? Bence sadece seni düşünüyor önemsiyor.. Bu şekilde önemsemesin,düşünmesinde diyebilirsin ama bi laf vardır ya "anne olunca anlarsın" diye (hani duyunca çok sinir oluruz) ama çok doğru cidden.. :1:

evleneli 2.5 sene oldu benim ve evlilik olayı işin içine girdiğinden beri daha farklı bakıyorum anneme.. Bazen kızıyorum kendime geçmişteki ona baş kaldırmalarımdan dolayı + bide Allah nasip ederse hamileyim bende anne olacağım şimdi çooook daha iyi anlıyorum..

uzun lafın kısası..hiçbi anne çocuğunun kötülüğünü istemez bence..sende bu yönden bakmaya onu anlamaya çalış..hiç olmadı,bunu annene belirt empati yapıyorum seni anlamaya çalışıyorum ama sende beni anlamaya çalış de,rahatsızlıklarını dile getir..hayatı bu güzel günleri kendinede annenede zehir etme..daha önemlisi sonradan pişman olacağın şeyler yapma :34:

Ben de bahsettiklerini universitede tatilllerde ailemin yanina gittigimde yasardim...
Zaten surat bes karis giderdim...:9:
Cunku kendin duzenime cok bagliyimdir, artik benim evim ve benim kurallarim vardi...
Artik anne baba evi misafirlige gitmis hissi veriyordu...
Evime donup gidip duzenimin icine dalmak istiyordum...
Zamanla oturdu, ben abarttigimi farkettim, onlar ayri duzenim oldugunu ona alistigimi...
Yetiskin olmaya gelince zamanla biraz daha ayirdina variyorlar, biraz daha hayirlarini duyuyorlar...
Fakat klise ama gercek her zaman onun kucuk kizisin, uzgunum:34:
Bu kadar takilma, anliyorum ama iyice huysuzlasmaktan baska bir seye yaramiyor...
Anne benim duzenim olusmaya basladi yavas yavas, ben de arada kaliyorum bazen, tamam soyle ama abartma ne olur diye konusun, anlatin ufaktan...
Rayina oturur zamanla:34:

ben de üniversitedeyken haftasonu geldiğimde annem herşeye karışıyor gibi gelirdi
hatta anne ne olur bu akşam sessiz olalım
bu akşam konuşma yok dediğimi de çok bilirim
ama zaten hayatında bir süre sonra ister istemez onlardan ayrı yaşayacaksın
çok kafana takma
aklıma geldi annem en çok dağınıklığıma laf söylerdi
orda evin kim bilir nasıl der dururdu:34:

Merhaba ..

Ben 4 yıldır başka bir şehirde okuyorum . Haftasonları eve geliyorum . Kısa süreli oluyor . Ama bu dönem son dönemim olacak . Malum 15 tatildeyim . Ve şimdiden bunaldım . Her şeyime karışıyor . Şunu ye bunu ye . Erken yat . Kola içme . Şunu al şuraya koy . Bunu giyme üşürsün şunu giy . Eve erken gel ve bunun gibi her gün binlerce defa kurulan emir kipi içeren cümleler .

Onun senin kötülüğünü istemediğini biliyor olman gereken yaşı geride bırakmışsın
O senin annen, karışmaya hakkı var
Ve tabi karışacak da
O sana karışmasaydı
bugünlere gelebilir miydin
bir düşün

Merhaba ..

Canım annene her kızdığında bu zamanlarını özleyeceğini kendine hatırlat. Çünkü gerçekten özleyeceksin insanın en güzel zamanı ailesiyle geçirdiği zamandır.:16:

Merhaba ..

21 yasindayim ... annelerimiz ayni

Son düzenleme:
Ben seni haklı buldum artık çocuk değilsin ki sürekli emir kip'i
annelerde kendine çekidüzen vermeli ve evdeki genç kızı bunaltmamalı ! Ama sanırım annen üni gitmiş değil e kk'dada derdim var topiğinde değil annen nerde şu acıklı dizilerde mi geziniyor , dizide ona buna acıyor ,evdeki kızına empati kuramıyor ,
sanırım bu annen değişmez dişini sıkacaksın , isterdim annende senin yaşınlada beraber gelişim göstersin ve evde artık küçük çocuk olmadığını anlasın , bence otur konuş en azından dene, ben gençlere güveniyor , evdeki hanımlar mutfaktan ve dizilerden
kendi fazla geliştiremiyorlar

Sen 30 yaasinada gelsen aannen bunları söylemeye devaam edicek çünkü onun gözünde hala çoocuuksunn :))

Bunları duymaya hasret binlerce çocuk var disarda ilgiden mahrum büyüyen , aannenin ilgisi şeni buunaltmasin , evlenip çocuğun olduğu zaman zamanla çok iyi annliicakksin onu...

Bende aannemin söylediği bazı şeylere kızardım ben haakkli olduğum halde susar onu dinlerim ..
Saanaa kötü biseey demiyor ki usume hasta olma diye çırpınıyor ..
Uzaktasın aakli zaten sende kalıyordur en aziindan aannenin yanına biraz ona ayak uydurabilirsin :))

Aanneler kutsaldır diye boşuna denmemiş ... Yanındaysa git sariil boynuna .. :)))

Konu sahibi arkadaşım şanslısınki annen var inan ben yazdıklarının hiç birinde kötü niyet aramadım tamamen annelik içgüdüsü bence gönlünü kırma kadıncağızın sadece seni düşünüyor belli anne olunca anlarsın eminim.Şunu düşün ilerde kızacağın naz yapacağın bi annen olmayacak.

Ayni durum bende de var. Baska sehirde kendi evinde rahat rahat yasayinca ailenin yaninda boyle kucuk cocuk gibi gorulmek cok cok zor geliyor. Hemen evime donmek istiyorum ama ozleniyor cok anne baba malum gitmeden de durulmuyor.

Yaşadıklarında abartacak bir şey yok. İyi ki bir annen var, başından eksik olmasın.
Tamam de geç, karşılık vermek veya sinirlenmek zorunda değilsin. Aynı yaşlardayız seninle ve sen değil 22 yaş 50 yaşına da gelsen, anne annedir ve hep uyarır. Bu böyle işte.

bence burda anneye babaya kızgınlık ifade eden konular açılmamalı çünkü sizin veryansın ettiğiniz şeylere hasret insanlar var:14:
Konuya gelirsek hani derler ya anne olunca anlayacaksın :) ben henüz anne değilim, ama bir dönem aynı yaş döneminde yani nefretin karşılığı benim için annemdi ..şimdi ise her gün dua ediyorum rabbiim onu bize bağışla diye 1 saat ayrı kalsam aklım onda iş yerinde her fırsatta elimde telefon,sihirli değnek deymedi,annemde değişmedi, sanırım ben büyüdüm..onsuz bir hayatı düşünmek bana acı veriyor keza babamsızda.. zamanla alttan almayı öğreniyor insan aa bir bakmışsınız nekadar haklı diyorsunuz :)bazı konulara aynı anda aynı tepkileri veriyorsunuz :) anne sen nekadar ılımlı oldun eskiden çok öfkeliydin demiştim birgün, ben hala aynıyım sadice sen yaşın ilerledikçe olgunlaştın dedi.sihirli olan bu işte,,bugün kızdığınız anneniz yarın yanınızda yanınızda olmazsa en çok siz üzülürsünüz:(

Annemin üniversite mezunu , kültürlü ve aydın biri olmasından dolayı şaşırıyorum bazen . Kendisi de şehirdışında okumuş kendisi de geri ailesinin yanına dönünce bocalamış . Aynı şeyleri bana yaşatıyor olmasına sinirleniyorum .

Ama hepiniz ayrı ayrı haklısınız . Allah annemize babamıza kardeşlerimize uzun ömür versin . Demek ki bütün anneler aynı ve bende anne olduğumda anlayacağım :)

Şunu yap bunu yap diye karıştığında tamam anneciğim deyip kendi bildiğimi yapayım en iyisi :)
Kırmamış olmak adına

evet zamanı geldiğinde şimdi şikayet ettiğiniz durumları,hoşunuza gitmediğiniz sözlerin hepsini kendi kızınıza veya oğlunuza söyleyeceksiniz.
anneler hep böyledir.sadece çocuklarını düşündükleri için.:34:

34 yaşında iki çocuklu kadınım ve benim annemde aynı senin annen gibi ya da bütün anneler gibi hala karışır hala karışır.bana karışır, çocuklarımı yetiştirmeme karışır, evime, düzenime yani aklına gelebilecek her şeye karışır:52:çogunlukla he he der yine bildiğimi yaparım. bazen bunalır yetti artık derim o da küser bana ''bi da karışmıcam bana ne'' der :52:ama huylu huyundan vaz geçmez bi vakit sonra yine başlar:1:yani kurtuluşun yok :9:arkadaşların dediği gibi bunlara bile hasret kalanlar var kıymetlerini bilelim allah uzun ömür versin de varsın her şeyimize karışsınlar...

Ne var bunda anliyamadim...
Her Anne boyledir, bu bir sorun degil ..

kotu bisey demiyorki , senin iyiligini istiyor sonucta ...

her anne böyledir ben de şehir dışında okuyorum şu anda ailemin yanına geldim ve evimde rahatça yaptığım hiç bişeyi burda yapamıyorum ama şunun şurası 2-3 hafta idare edicez annelerimizinde hakkı var üstümüzde biz de onları o kadarcık idare edebilmeliyiz bence.

Back
X