Bu konu beni çok üzüyor

ketniss

Herkesin hayatına kimse karışamaz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.143
1.015
333
37
..................................

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence annenizle görüşmelerinizi bir süre dondurun.
Önce bir kaç kafta kafanızı toplayın.
İlişkinizin artılarını eksilerini bir kağıda yazın.
Annenizden neler beklediğinizi, onun sizden beklediğini düşündüğünüz şeyleri yazın.
Ona karşı kırgın olduğunuz şeyleri, hatalı olduğunuz şeyleri yazın.
Bu maddeler hakında aklınıza gelen her detayı ama her detayı mutlaka yazın
Daha sonra bir psikologdan randevu alın.
Yazdığınız tüm bu kağıtlarla gidin.
Belki bir uzmanın bu kadar detaylı ve yakın bir şekilde ilişkinizi öğrenmesi
Sizin göremediğiniz ya da biliçli/bilinçsiz bir şekilde görmezden geldiğiniz temel sorunları ortaya çıkarır.
Anladığım kadarıyla annenizin psikolojik sorunları var biraz.
Sağlıklı olmayan bir insanla sağlıklı iletişim kurmak pek mümkün değil.
Umarım annenizle ilişkiniz düzelir

Bence annenizle görüşmelerinizi bir süre dondurun.
Önce bir kaç kafta kafanızı toplayın.
İlişkinizin artılarını eksilerini bir kağıda yazın.
Annenizden neler beklediğinizi, onun sizden beklediğini düşündüğünüz şeyleri yazın.
Ona karşı kırgın olduğunuz şeyleri, hatalı olduğunuz şeyleri yazın.
Bu maddeler hakında aklınıza gelen her detayı ama her detayı mutlaka yazın
Daha sonra bir psikologdan randevu alın.
Yazdığınız tüm bu kağıtlarla gidin.
Belki bir uzmanın bu kadar detaylı ve yakın bir şekilde ilişkinizi öğrenmesi
Sizin göremediğiniz ya da biliçli/bilinçsiz bir şekilde görmezden geldiğiniz temel sorunları ortaya çıkarır.
Anladığım kadarıyla annenizin psikolojik sorunları var biraz.
Sağlıklı olmayan bir insanla sağlıklı iletişim kurmak pek mümkün değil.
Umarım annenizle ilişkiniz düzelir

çok teşekkür ederim bende annemi bir süre aramayı düşünmüyorum gerçekten artık kırıldığımı
üzüldüğümü bilmesini istiyorum.
kâğıda yazmayı hiç düşünmemiştim...
bir kaç defa annemle konuşmayı denedim ama olmuyor malesef konuşulmuyor
hep kavga hep gürültü
her zaman huzursuzluk
bende bir anneyim bazen böyle düşündüğüm için utanıyorum kendimden ama
annemin beni bir annenin evladına olan sevgisini benim için içinde taşıdığını sanmıyorum :5::5::5::5:

erkek çocuk sevgisi bizde de var maalesef.annenz sizi bu kadar üzüyosa biraz uzak durun zaten evlenmssnz kendi hayatınızı kurmuşsunuz bırakın söylensin

erkek çocuk sevgisi bizde de var maalesef.annenz sizi bu kadar üzüyosa biraz uzak durun zaten evlenmssnz kendi hayatınızı kurmuşsunuz bırakın söylensin

olmuyor ki uzak durayım diyorum bir şekilde yine içindeyim...
sürekli bizi herkesin içinde azarlıyor hemde çok basit nedenlerden dolayı
en basiti yeni doğum yapmıştım
annem geldi yanıma (keşke gelmeseydi yardım etmese daha iyiydi)
15 gün falan olmuştu misafirler gelmişti baya kalabalıktı
çay falan verdim sonra en son anneme çay verdim
annemde ince belli bardakta çay içmeyi sevmez ama diğer çay bardakları gerçekten kalmamıştı
bende bu seferlik bununla içermisin anne dedim
bi ton laf saydı içmedi çayı küstü benimle o kadar misafirin içinde çekti gitti mutfaktan, başka bi odaya kapattı kapıyı
misafirlerde bir yandan soruyor ne oldu annen nerde falan bişeymi oldu
ne diyceğimi şaşırdım lohusa halimle beni saatlerce ağlattı hatta gece sabaha kadar ağladım
yani bu kadar basit nedenlerden bizi kıran biri birde sürekli yaptığı her iyiliği suratımıza vurur en ufak bir tartışmada ne yapıcağımı şaşırdım gerçekten :25::25::25::25:

canım ya çok üzüldüm :26:
seni çok iyi anlıyorum, anne işte atsan atılmaz satsan satılmaz :50::50:
ben de arkadaşlarla aynı fikirdeyim, annenin psikolojik durumu iyi değil ve seninkini de bozmak üzere
bence mümkün olduğunca az görüş arayıp sorma
zaten şu anda mevcut olan ilişkiden kimsenin bi fayda gördüğünü sanmıyorum, fayda görmüyorsunuz zarar bari görmeyin

Allah yardımcın olsun canım, ben de çok üzüldüm. Arkadaşlara katılyıorum, bir süre uzak dur, neden diye sormazsa zaten geçmiş olsun, sorarsa da söylersin sebebini uygun bir dille..

canım ya çok üzüldüm :26:
seni çok iyi anlıyorum, anne işte atsan atılmaz satsan satılmaz :50::50:
ben de arkadaşlarla aynı fikirdeyim, annenin psikolojik durumu iyi değil ve seninkini de bozmak üzere
bence mümkün olduğunca az görüş arayıp sorma
zaten şu anda mevcut olan ilişkiden kimsenin bi fayda gördüğünü sanmıyorum, fayda görmüyorsunuz zarar bari görmeyin

evet hiçbir fayda yok ama bende diğer bütün kız çocuklarının istediği gibi annemle dertleşmek istiyorum, sevincimi üzüntümü paylaşmak istiyorum hâla bunun için uğraşıyorum ama karşı taraftan istek yok sanırım gitgide kendimi istenmeyen evlat gibi görmeye başlıyorum :5:

Allah yardımcın olsun canım, ben de çok üzüldüm. Arkadaşlara katılyıorum, bir süre uzak dur, neden diye sormazsa zaten geçmiş olsun, sorarsa da söylersin sebebini uygun bir dille..

sorar eminim...
hiçbirşey olmamış gibi soruyor daha öncede bir süre aramamazlık durumum oldu sordu bene anlattım
bana bu bu şekilde davranışlarından dolayı kırılıyorum...
ama demek isterdim ki ben seninle gerçekk bir anne kız ilişkisi kurmak istiyorum
neden bugüne kadar bir kere bile saçlarımı okşamadın?
neden bana bir kere içten sarılmaın?
neden hep ihtiyacım olduğunda bedenen olamasan bile bana sesinle güzel sözlerinle yanımda olduğunu hissettirmedin?
bunların hepsini sormak istedim
ama anneme daha ilk kelimemde hemen ben ne yaptım ki? o kadar didiniyorum sizin için kıymet bilmiyorsunuz falan filan...

Mutlaka ama mutlaka psikolojik destek alın.
Annenizle yaşadığınız eksik ilişkiler bebeğinizle isteseniz de istemeseniz de aranıza girecektir.
Annenizle ilişkiniz düzelir mi bilmem...
Ama önce kendi yaşam kalitenizi daha sonra bebeğinizle kuracağınzız ilişkinin kalitesini arttırmak için mutlaka destek alın.
Bu yaranın içinizde büyüyüp sizi hastalıklı hale getirmesini engellemelisiniz.
Çünkü nasıl annenizin sorunları sizi etkilediyse, sizin sorunlarınız da evlatlarınızla ilişkilerinizi etkileyecektir.
Daha sonra annenizle görüşüp görüşmeme fikrini bir daha gözden geçirirsiniz.

Mutlaka ama mutlaka psikolojik destek alın.
Annenizle yaşadığınız eksik ilişkiler bebeğinizle isteseniz de istemeseniz de aranıza girecektir.
Annenizle ilişkiniz düzelir mi bilmem...
Ama önce kendi yaşam kalitenizi daha sonra bebeğinizle kuracağınzız ilişkinin kalitesini arttırmak için mutlaka destek alın.
Bu yaranın içinizde büyüyüp sizi hastalıklı hale getirmesini engellemelisiniz.
Çünkü nasıl annenizin sorunları sizi etkilediyse, sizin sorunlarınız da evlatlarınızla ilişkilerinizi etkileyecektir.
Daha sonra annenizle görüşüp görüşmeme fikrini bir daha gözden geçirirsiniz.

çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
evet gerekirse hiç çekinmeden giderim psikolojik destek almaya kızım içinn
benim yaşadıklarımı biriciğimin yaşamasını asla istemem
annesinin herzaman iyi anındada kötü zor günlerindede yanında olduğunu iliklerine kadar hissetmeli yavrum
ben kızım pişik oldu canı acıyor diye onunla oturup ağlayan biriyim
annem bunada gülmüştü gerçi :63:
gülsün çokta umrumdaydı benimde sanki ona komik geliyor diye evladımla arama mesafe koyamam

bugünde abimin bana ev için vereceği parayı almaya gidicem annemle cuma günkü tartışmadan sonra hiç konuşmadık bakalım nasıl davranıcak ne diyce

Back
X