Bu konuda lütfen bilgisi olan yardımcı olsun.zor durumdayım:((

inanlove

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2012
20
0
16
İstanbul
Biz eşimle 2007 yılında evlendik ve 6 nisan 2012 de boşandık..
sonra eşim 3 ay sonra tekrar barışmak istediğini söyledi ve biz tekrar 2 temmuz 2012 de ikinci evliliğimizi yaptık..
Fakat işler gene yolunda gitmedi ve ben tekrar boşanmak istiyorum.. Bunu da kendi biliyor..
Ben zaten 3,5 senedir ailemin yanında yaşıyorum 3 yaşında oğlumla birlikte.. bu süre zarfında kendini toparlamasını bekledim ama olmadı..
şimdi kendisi 1 ay önce biraz eşya alıp ailesinin evinden gitmiş. bana da silivri ye gittiğini söyledi.
ama açık adresini kimseye vermemiş. benim bu durumda ne yapmam lazım. nasıl boşanma davası açıcam ben.. adresi belli değil ve
telefonda kullanmıyor kendisi kayıpmış telefonu.. 15 günde bir arıyor oda çocuğuyla 5 dk konuşup kapatıyor.
yani ben nasıl dava açıcam? Adresi yok, sadece ailesinin ikamet ettiği adres var elimde.. Ne yapmam lazım benim_?
tek taraflı dava nasıl açıcam. dilekçeye ne yazmam gerekiyor? birde sizce bu dava ne kadar sürer.. çok sürmesini istemiyorum.
bunun için ne yapmam lazım? lütfen cevap atın çok zor durumdayım:((

merhaba,

öncelikle davanızı Türk Medeni Kanunu'nun 168.maddesini dayanak göstererek ("Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, EŞLERDEN BİRİNİN YERLEŞİM YERİ veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir") kendi yerleşim yerinizdeki Nöbetçi Aile Mahkemesinde açabilirsiniz.

dava dilekçenizde eşinizin TC kimlik numarasını yazdığınız takdirde adresini bildirmenize gerek kalmaz, Mernis adresinin tespitini ve bu adrese dilekçenizin tebliğini isteyebilirsiniz.

Back