bu konuda ne desem???

orkide_m

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2011
1.237
20
0
Malatya
kızlar ben çok yakınım memleketime... bayramda eşimle gitmeyi düşünüyordum, fakat eşim belki 2. gün gidebiliriz falan demişti işi icabı... bende olmaz arefeden gideriz falan diyordum ısrarla... neyse...
ya az önce çok samimi bir arkadasım aradı... bayramın2. günü oraya gelecez dedi.. bende aaa iyi olur dedim... çünkü o arkadasım bayadır gelmek istiyordu eşiyle.ben gelecem memlekete diyemedim.. neysede eşime bayrama gitmekten vazgectigimi nasıl söylesem.... şimdi arkadaşim direkt gelecez dedi dersem.. ne kadarda düşüncesiz bir arkadasın varmış, niye sormadı müsayitmisiniz, bi planınız varmı diye diyip sinir olabilir dostuma..
neysede ben eşime gitmekten vazgectigim nasıl söylesem??
ve arkadasımın gelecegini ne zaman söylesem??
bayramda memlekete gitmeyecem desemde şok olur.. nasıl yani. çok hevesliydin diyecek.

Son düzenleme:
Arkadaşının geleceğini açıklayamayacağın için,memleketine gitmekten vaz mı geçiyorsun ?

Ne gerek var ki ? Ben olsam açıkça söylerim.

Arkadaşım da gelecekmiş,ne zamandır görüşmek istiyoruz diye...

Eşin,arkadaşını sevmiyor mu ?

böylesi bi günde hiç bir arkadaşımı,dostumu aileme değişip kabul etmem asla!
bayram bu,adı üzerinde..
hem bizim bayramımız,hem analarımızın babalarımızın bayramı..
büyüklerimiz evlatlarını böyle manalı biz günde yanıbaşında görmek ister,arzular..
yinede siz bilirsiniz,herkesin bu konuya bakış açısı farklı!

Kendini eşinin yerine koymanı tavsiye ederim canım.
O zaman kendin daha rahat bu sorulara yanıt verebilirsin.

Ben şahsen böyle bir ısrarda bulunup, sonrasında "arkadaşım geliyor" diye gitmekten vaz geçersem, eşim bana çok kızar herhalde.
Ayrıca bir arkadaşında dediği gibi, arkadaşlık güzel şeydir muhakkak, fakat herşeyin yeri ayrı.
Bayram bence de en çok aileye ayrılması gereken zamandır diye düşünüyorum.
Zaten eski bayramların tadı yok, insan bayramları en güzel ailelerle yaşıyor.

Keşke arkadaşına memleketine gideceğini söyleyebilseydin.
Eşinin sinirleneceğini zaten düşünüyorsun ve bunun farkındasın, bence eşinle aranda arkadaşın yüzünden bir polemik yaşamaktansa,
arkadaşını arayıp "kusura bakma, eşimle plan yaptık memlekete gideceğiz" demen daha kolay olmaz mı?
Hem eşini üzmemiş olursun, hemde arkadaşına durumu açıklamış olursun... Şu noktada eşinin gönlünü kırmaman daha mühim bence... :34:

Akrabalarım annem babam beklerken arkadaşım geri planda kalır kusura bakmasın. Önce can sonra canan. Arkadaşınıza diyecektiniz "ben geleceğim sen de bir gün olsun kal görüşelim" diye.

Eşinizin yerinde olsam söylemeyi planladığınız şeye kötü tepki verirdim.

canım bellki arakaşınla görüşmeyi çok istiyorsun zaten eşininde pek gönlü yokmuş memlekete gitmeye, o yüzden çok sorun olmaz, tabii sebebin arkadaşın olduğunu açıklama, boşver burda geçirelim, aklın işte kalmasın diyebilirsin, bi hafta sonra şu arkdaşım gelmek istiyormuş telefon etti diyebilirsin

kızlar ben çok yakınım memleketime... bayramda eşimle gitmeyi düşünüyordum, fakat eşim belki 2. gün gidebiliriz falan demişti işi icabı... bende olmaz arefeden gideriz falan diyordum ısrarla... neyse...
ya az önce çok samimi bir arkadasım aradı... bayramın2. günü oraya gelecez dedi.. bende aaa iyi olur dedim... çünkü o arkadasım bayadır gelmek istiyordu eşiyle.ben gelecem memlekete diyemedim.. neysede eşime bayrama gitmekten vazgectigimi nasıl söylesem.... şimdi arkadaşim direkt gelecez dedi dersem.. ne kadarda düşüncesiz bir arkadasın varmış, niye sormadı müsayitmisiniz, bi planınız varmı diye diyip sinir olabilir dostuma..
neysede ben eşime gitmekten vazgectigim nasıl söylesem??
ve arkadasımın gelecegini ne zaman söylesem??
bayramda memlekete gitmeyecem desemde şok olur.. nasıl yani. çok hevesliydin diyecek.

eee bayrama daha 20 gün var neredeyse, sordu müsait misiniz diye bende uzun zamandır görüşmeyi çok istiyordum memlekete gideceğiz diyemedim, çok özlemiştim onu dersin. Nasılsa istediğimiz zaman gidiyoruz falan der, birde öpücük kondurursun yanağına biter bu iş.

böylesi bi günde hiç bir arkadaşımı,dostumu aileme değişip kabul etmem asla!
bayram bu,adı üzerinde..
hem bizim bayramımız,hem analarımızın babalarımızın bayramı..
büyüklerimiz evlatlarını böyle manalı biz günde yanıbaşında görmek ister,arzular..
yinede siz bilirsiniz,herkesin bu konuya bakış açısı farklı!

Dost var, dost var değil mi :)

Kimi dost aileden yakındır. Bende annem dışında ailemden hiçbir kimseyi dostumla bir bile tutmam. Kuzenlerim, teyzelerim, dayımlar ve çocukları ha süper insanlardır o ayrı ama yılda bir gün yetiyor bana ama dostumla geçireceğim hiç bir anı es geçmem. Zaten hep diyorum ya eşim ve annem can dostum için "sevgilin" derler.

Kuzenlerle öpüşürüz hani mucuk mucuk havayı öper şeklinde, arkadaşımla kokusunu içine çeke çeke şap diye. Gönül kimi severse güzel o derler ya, bende gönül kimi severse baştacı o diyorum.

Sizinde dediğiniz gibi çok göreceli birşey :))

Son düzenleme:
arkadasınız sizin için degerli demek ki. bazen ana baba dan yakın olur dostlar arkadaslar...

madalyonun diger yüzüne gelince ; esinize o kadar ısrar ediyorsunuz sonra arkadasınızın lafına yelkenleri suya indiriyorsunuz tabiri caizse. :37:

bayram bu adı üzerinde aile büyüklerinin en cok yanında olunması gereken günler... büyükler belli yastan sonra ikinci cocukluk evrelerini yasıyorlar zaten. alıngan oluyorlar , gitmediginiz takdirde onlardaki buruklugu düsünün.. artık evladımız bizi begenmiyor bile diyebilirler...

kaldı ki onlar ana baba .kandır candır.

eşinizin yerinde ben olsam bu ne perhiz bu ne lahana tursusu derdim. empati yapın bence.

arkadaşlar cevap veren herkese teşekkür ederim... az önce eşimle konuştum... eşim işyerinde 2 kişi çalışıyor...
dedimki bu bayramda diğer arkadas bayram tatiline çıksın, kurban bayramındada biz çıkarız.(çünkü 2 bayramdada izne cıkamıyorlar, biri mutlaka çalışmak zorunda) hem zaten birkaç hafta sonra yılllık izne çıkıcaz,tatilimizi yapacaz, boşuna bayram iznimimide bu bayramda kullnmayalım dedim..
oda evet ben bu bayrama gelemem zaten.. çünkü bu bayram diğer arkadas gidicek dedi.
iyi ozaman bu bayramdada bende memlekete gitmeyi düşünmüyorum, beraber geçiririz, zaten maddi anlamdada sıkışıgız,gidersem daha zorlanırız, gerek yok dedim....
şimdi bayrama yakın arkadaşımın gelecegini de söylersem tamamdır...
arkadasıma biz planı daha netleştirmedik, belli olmaz memlekete geliriz belki diyipte kıramadım, ailemden biri gibi.. iyikide kırmamışım, zaten eşimde gelemiyormuş ve yıllık izinimiz bu bayramla çok yakın tarihlerdeymiş..

Arkadaşının geleceğini açıklayamayacağın için,memleketine gitmekten vaz mı geçiyorsun ?

Ne gerek var ki ? Ben olsam açıkça söylerim.

Arkadaşım da gelecekmiş,ne zamandır görüşmek istiyoruz diye...

Eşin,arkadaşını sevmiyor mu ?[/COLOR]

ben sevdigim için sevmek zorunda :1:

şaka bi yana eh işte normal yani... ne sever ne sevmez

Şahsi aracla gıdeceksenız,Madem annenız ve babanızı zıyarete gıdeceksınız arkadasınız ve esını davet etmenızın bı sakıncası olMAz bence..zaten yakın mesafedeymışş.. Uzun uzadıya bı yolculuk olmayacak Keyıfle zaman gecırırsınız..Esinizede dostluk edecek bırı cıkar yolculukta oda sıkılmaz..Birlikte gezer tozarsınız..Bundan ıyısı samda kayısı galiba :31:

Akrabalarım annem babam beklerken arkadaşım geri planda kalır kusura bakmasın. Önce can sonra canan. Arkadaşınıza diyecektiniz "ben geleceğim sen de bir gün olsun kal görüşelim" diye.

Eşinizin yerinde olsam söylemeyi planladığınız şeye kötü tepki verirdim.

dostum, uzun zamandır gelmeyi istiyordu.. o şekilde söyleseydim onu istemedigimi düşünebilirdi..

arkadas , bayramda arkadasimla olmak istiyorum sizce bu kararim nasil dememis, bu kararimi esime nasil tepki cekmeden soylerim demis

bence acikca konus, arkadasim aradi ben de gelme diyemedim de

dostum, uzun zamandır gelmeyi istiyordu.. o şekilde söyleseydim onu istemedigimi düşünebilirdi..

Neden öyle düşünsün ki. Dost dostun halinden anlar. Şahsen benim arkadaşlarımın hiçbiri "ben memlekete gidecektim" desem kesinlikle alınmaz. En fazla bu şanssızlığa üzülür.

Eee madem ki arkadaşın memleketinde yaşıyor, ara söyle güzel bir dille biz plan yapmıştık gelecektik unuttum memlekette görüşsek diye..

Herkes garip yorumlar yapmış bende yapıyım. Arkadaşın ailesinin değil de neden senin yanına geliyor, seni tercih ediyor. ailesine karşı ne kadar ilgisiz. benim öyle arkadaşım olamaz olsa hemen tüm ilişkimi keserim.
Not: yukarıdaki yorum bu konuda yazılanların tarzında bi bakış açısıdır. şakadırn:37:

Back
X