Bu lanet böceklerin bi çaresi varmı?

Matruska

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
1.027
95
318
İstanbul
Ben çalışan bi kadınım,evimi elimden geldiğinde temiz tutmaya çalışıyorum her hafta kaldırıyorum evi silip süpürüyorum.ancak bu minik böceklerden kurtulamıyorum...odamın birinde dışı deri koltuk takımım var.ve beyaz.siyah minik böcekler görüyorum üzerinde..evde bi yer tozlansada tozların içinde minik minik böcekler ama beyaz.bunlar nedir.bir çözümü varmı? paranoyak oldum yardıma ihtiyacım var
 
valla canım ne kadar uğraşsanda ilaçlasanda geliyorlar...bende de var hatta kırkayak bile çıkıyor...nereden geliyor bulamadık dikkat ediyorum sürekli ilaçlıyorum ama aynı.....ama bende daha dün duydum konunu görünce yazmak istedim yardımım olursa diye..... ziraatçi bi arkadaşım var bu işlerden çok iyi anlıyor evindede oluyormuş böcek çıyan falan o bu yolla çözmüş bi dene istersen ben ilk fırsatta alıcam bakalım görecem....KEOTRİ diye bi ilaç....benim evimde ufak oğlum olduğu için normal zehir tarzı şeyleri kullanamıyorum allah korusun dokunur falan diye....o yüzden bu ilaç tam iyi gelecek bana....kanepelerin altına perde aralarına odaların köşe ve duvar diplerine masa sehpa altlarına sıkabiliyorsun...yani sadece haşerelere karşı etkili olduğu için insanlara zararı yokmuş....bende alıcam inşallah...bakalım faydası olur inşallah...sende bi dene derim...belki kökten çözülüverecek :)
 

kardeş kırkayak mı dedin sen survivor adasında mı yaşıyorsun yavrum sen o ne yaa..gecen eşimin memleketinde tarlada gördüm o maalukatı da şok oldum..kocaman..üstelik ısırırmış o..hee..dikkat et..
 
kardeş kırkayak mı dedin sen survivor adasında mı yaşıyorsun yavrum sen o ne yaa..gecen eşimin memleketinde tarlada gördüm o maalukatı da şok oldum..kocaman..üstelik ısırırmış o..hee..dikkat et..

survivor adasından pek farkımız yok malesef... benim evim müstakil lojman...yani pek yeni bina sayılmaz....arka taraf ormana bakıyor... mutfakta ta giriş kapısı var ve kapıyı direk ormana açıyoruz...yani böyle ormani bi yerde bunların olması doğal.... merkezde yaşayanlar minicik böcekçiklerden rahatsız oluyorlar çok garibime gidiyor... bizler kertenkelelerin kırkayakların fink attığı bi evdeyiz düşün artık...yani şükret haline minnacık böcek olsa ne olmasa ne...
 
gazelcim Allah sana sabırlar versin kardeşim valla benim aklım çıkar yaa.bu arada sağlığın sıhhatin nasıl burak nasıl canım?havalar ısındı sokaklara attık kendimizi .neyse konu sahibine ayıp etmeyelim.böcekler için ziraii ilaç satan yerlerden öğren arkadaşım başka yolu yok .
 
ay walla zor senın işin.ben huylanıyorum bu böceklerden senın halını düşünemiyorum bile.apartman dairesindeym böcek olması bıraz saçma ama nerden nası türedi anlamayamadım.ne yaptıysam olmuyor bi süre kayboluyor tekrar geliyor sonra
 

sağol geztapocum nasıl olayım iyiyim şükür....evet ya görüşemez olduk...ne senle ne fazeyle ne rukiye ile...koptuk gitti valla...yaz gelince millet attı kendini dışarılara...rukiye eminim bahçesi ile uğraşıyordur....o kadar güzel bahçe bende olsa bende girmem içeri :) fazeyden haberim yok nerelerde bilmiyorum...senide arada sırada görüyorum burada okadar işte....neyse bu gidişler içimizden birilerinin yeeni bi konu açıp yorum beklemesine kadar böyle ayrı gayrı takılacaz herahalde :)
yeni topiklerde görüşmek dileğiyle canım hoşacakal...arada yazışalım yaww...:)
 
Annemlerin oturdugu apartman dairesinde kalorifer bocegi denilen bocekler var, sanirim yani, renkleri kahverengi gibi ve cok hizli kaciyorlar. sizdeki de bu boceklerdense eger birkac tavsiye: mutfakta surda burda olan nemli seylere mesela elbezi gibi seylere geliyorlar. ezerek öldürdügün zaman yumurtalar canli kaliyor, yayiliyor ve bu sekilde daha da cogaliyorlar o yuzden kaynar suyun altinda öldürmeyi tavsiye ediyorlar. ve bir eve dadandilarsa yuzde yuz kurtulmak imkansiz gibi azalsa bile.
Benim evim de mustakil ve bahcem var diger tarz bocekler masum geliyor, cok gormesem de, ustelik börtü böcek fobim var. bahce kapisini acik birakinca gelebiliyorlar temizlikle titizlikle pek alakasi yok.
 
bizim evdede vardı, bözej ilacı ile bir firmaya ilaçlattık apartman olarak, bir daha görmedim kendilerini :)
 
minik beyaz böcekleri bilemicem ama kara fatma kalorifer böceği köstebek keenkele sarı böcekler fare ve daha birçok tür haşere üzerinde etkili ultrasonik cihaz tavsiyemdir. ben bahçeli bir evde oturuyorum. tek böceğim yok şükür
 
o böcekler anar döner renkte ve su tesisatlarına yakın yerlerde yaşıyorlarsa gümüş böceği olabilir.biz ziratçilerden bir ilaç aldık onunla kurtulduk.ilacı sıkıyosun evde bir süre sinek bile yaşamıyo. insan sağlığıa tehlikeli değil.ismini hatırlamıyorum eşime sorayım biliyorsa yazarım.
 
Allah rızası için işe yarayan bir haşere kovucu ismi paylaşın nolur. deliricem yaa...
 

arzutr sen hangisini kullanıyorsun. öğrenebilir miyim. o kadar çok çeşit marka model var ki, şaşırdım kaldım. denemiş ve işe yaradığını görmüş biri olarak tavsiyen benim için çok değerli. lütfen yardımmmmm.
 

benımki resmen saç kepeği görünümdeydi.yazdan berı tek tük görüyorum.köşelerde karınca yei var bide köşelere raid sıkıyorum.sanırım onları faydası oldu.
 
sonunda bir marka da karar kılıp aldık. bakalım ne olacak, inşaallah işe yarar...paylaşırım sonuçları..
 
sonunda bir marka da karar kılıp aldık. bakalım ne olacak, inşaallah işe yarar...paylaşırım sonuçları..


Hangi markayı almıştınız memnun musunuz ben falcon dan aldım 1 sene oluyo kullanmaya başlayalı gayet memnunum sizin sorun çözüldümü merak ettim işe yaradı mı?
 
Hangi markayı almıştınız memnun musunuz ben falcon dan aldım 1 sene oluyo kullanmaya başlayalı gayet memnunum sizin sorun çözüldümü merak ettim işe yaradı mı?
Bizde falcon kullanıyoruz bende arayışta olanlara bir fikir olması açısından bu cihazlar hakkında bir şeyler yazmak istedim.

Anneannem ve dedem yazları Antalya’daki yazlıklarında geçiriyorlar. Ama evin sağ tarafı bataklık olduğu için ciddi bir fare sorunu ile baş başalardı. Anneannem kedilerden korktuğu için bu sorunu kedi ile de çözemedik.. Zehir gibi usullerden çok korkuyorduk, çünkü ne olacağını bilemiyorsun. Biz hep yanlarında olamıyoruz, çok da yaşlılar. Sonrasında bizim kuzenlerin araştırması ile bu cihazı almaya karar verdik. Aldık da. Sonuç olarak anneannem bize her telefonda ayrı ayrı dua ediyor. Dediğine göre artık fare değil sivrisinek bile gelmiyormuş eve.
Başka markaları bilemem bir şey diyemiyorum ama biz çok memnunuz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…