• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu mutluluk bana çok fazlaydı,en başından biliyordum.rüya bitti.olmam gereken yerdeym

meldaela

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
619
1
0
İstanbul
birkaç gün önce yazmıştım 9 aydır peşimdeydi ama konularımı kuayanlar bilirler,kötü biten bir nişanlılık yaşadığım için hep kaçtım ondan.uzak durdum.sonu olmayacağını düşündüm.ama son 2 aydır grşryoruz boşluktanmı,onun ilgisindenmi bilemiyorum bağlandım ona bu sürede.kendimden herşeyden bağımsız bağlandım..bana evlilikten benimle nişanlanmak istediğinden bahsetti.hiç beklemediğim bieşeyle geldi bana ve dünyalar benim oldu.inandım sevildiğime.bu kez olucak dedim.konuştuk ve ya hep ya hiç dedik,iki sevgili değil,nişanlı çift olmaya karar verdik.geçtiğimiz hafta ailesine bahsetti.1 ay içinde nişan yaparız diyen inan anneiyle konuşunca tam ters kararlar aldı..mart nisan ayına kadar flört yaşıyacakmışız ve mart nisanda istemeye geliceklermiş.duyduğumda şok oldum.7 -8 ay onrasından bahsediyordu bana.şaka gibiydi..bende kedisine o kadar uzun zaman bekleyemeyeceğimi ve umutuz baktığımı söyledim.çünkü benim ailem nişanlılık yaşamış kızlarına,8 ay sevgili olmaya nasıl müsade edebilirki..adı olmadan..bugün yine görüştük ve camiye gittik dua ettik,elilik adına konuşmalarını ciddiye almadım karamsar davrandım ve tabii bozuldu buna.camiden çıkışta ise,kapanmamı istediği için eşarp aldı birkaç tane.çünkü yuvamızı kurmadan kapanacağım konusunda anlaşmıştık..son an beni eve bırakmadan annesi aradığını gördük hemde 10 defadan fazla..benimle olduğunuda bildiği halde.tabii ben anneinin aramalarını görünce bzuldum.belliki kadın beni istemiyor.ayrılırkende bana aldığı eşarpla almadım ve ben eşin olucaksam zamanı gelince alırım,şimdilik sende kalsın dedim.ayrıldığımız saatten iitibaren ise saatler geçti ama ne o aradı nede ben..yani ben 7-8 ay boyunca segili olarak görüşmeyeceğimi,bu kadar süre beklemeyeceğimi başka nasıl anlatabilirdimki..çok üzülüyorum çünkü onun ilgisi sevgiisine öylesine alıştımki,ama belkide bu mutluluk bana çok fazlaydı..üzülüyorum ama mantıklı davrandığımı düşünüyorum.paylaşmak anlatmak ve sizlerinde fikirlerini almak istedim.ya hep ya hiç dedim çünkü bu süre kıa bir zaman değil..yorumlarınıza ihtiyacım var çok üzgünüm..

annesi babası gazlamış belli
öncelikle kişiliği oturmamış başkasının lafıyla hareket eden biri
ayrıca seni de değiştirmeye çalışıyo
önce kapan
sonra işten çık
anneme git
annemin evini temizle
evden çıkma vs. vs.
bu cinsler böyle oluyo
bence iyi düşün

7-8 aylık flört dönemi çok geç değil ki.:26:

Öyle pat diye de nişan yapılamaz ki...

Bence aceleci davranmıssınız 7 8 ay nedir allah askına belki önemli bir durum vardı maddi bir sıkıntı söz konusuydu .. bu arada satır aralarında karamsar davrandm gibi şeyler yazmıssınız önce kendiniz inanmazsanız nasıl mutlu olursunuz ki?

aklınıza beni istemiyorlarki diye olumsuzluk içeren cümleleri duyguları getirmeyin.. kim bilir ne taarzz sıkıntıları vardıki sizden mart nisana kadar müsade istediler bence uzun bir süre değil sizde nişandan önce iyice araştırısınız hem bu kadar vaktiniz olduğu için daha güzel şeylere karar verebilirsiniz nasıl giyineceğine nerede olacağına falan fila... sıkmayın canınızı üzülmeyin boşyerede kafanızdan olumsuzlukları geçimeyin..

yanlıs anlama ama ben bıraz bencıl oldugunu dusunuyorum .bencılce davranıyorsun cunku ,2 aylık flortluk asamasından hoopp nısanlılık devresıne gecmek ıstıyorsun .sen daha once nısan atmıs bırı olarak ,aılemın o kadar uzun bır donem sevgılı olarak kalmama ızın vermezler , bu sebebden bu 2 aylık ılıskının adı konulmalı nısan olmalı dıyorsun da ,karsı tarafın bunda ne sucu var.sen daha once nısan atmıs olabılırsın aılenınde bu sebebden uzun sure ılıskı yasamanıza ızın vermıyor olabılır ama,bu ne sevgılının sucu ne sevgılının aılesının sucu .2 aylık ılıskı de pat dıye nısan olur mu ? sevgılım aılesıyle konustuktan sonra degısıp nısan tarıhını ertelemek ıstedıgını belırtmıssın .ertelemekte cok da haklı buluyorum .kı nısan tarıhı ıcın cocugu aılesı etkıledıyse bıle cok normal buluyorum .kolaymı oyle 2 ay da nısan soz yapmak ,aılesı de cocuklarını dusundugu ıcın arastırmadan sormadan kımdır nedır bılmeden ole alalacele nısan yapılmasını ıstememıstır .bu da cok dogru bır davranıs ben acıkcası aılesını kutladım bu davranısından dolayı .kadın ben o kızı ıstemıyorum dememıs kı bıraz daha bekleyın demıs .bunu demesındekı amac bellı bıraz daha tanıyalım demek ıstemıs .sen gereksız yere kuruntu yapıyorsun bostan yere de cocuga kaprıs yapıyorsun .zaten ıyı bırıysen 8 aylık surecte anlarlar senın huyunu suyunu ,ama sen daha sımdıden trıplere gırmıs kaprıs yapıyorsun cocuga .

eski nişanınızda yaşadıklarınızdan sonra mutlu olmak istiyorsunuz haklı olarak
ama bu iş pek olumlu gözükmüyor
oldukça baskın, katı bir aile, ve kaya gibi sert bir önyargı sizi bekliyor.
kapanma konusunda ailenizden fikir alın.

Konu başlığından çok önemli bir sorun olduğunu düşündüm.
Ancak daha ileride bir ömür paylaşacağınız insanı tanımadan, aileniz ne der gerekçesiyle biran önce oldu bittiye getirmeye çalışıyorsunuz.
2.si zaten kötü bir nişanlılık geçirmişsiniz, bir daha hata yapmamak için bence bu ilişkiyi daha bi ölçüp tartmanız bence daha mantıklı
3.sü bence gerçekten tam emin olunduğunda nişanlanılmalı, nişanlılık devresi uzatılmadanda ( eğerki çok önemli bir sebep yoksa) evlenilmeli ki sizin nişanlınız kapan diyerek direk sizi değiştirmeye çalışıyor...
ve daha nicesi say say bitmez, bence evlenmek için evlenilmez...çünkü çocuk oyuncağı bir durum söz konusu,sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerk yesin misali...tabii karar sizin, seçim sizin,hayat sizin ama allah daha büyük dertler vermesin arkadaşım;)

cok mutsuzluklar yaşıyosun ama sorun sende galiba.
mutluydun seviyo seviliyodun ama elinin tersiyle ittin
7 8 ay sizin içinde cok iyi olmaz mıydı
bukezde 3 ay tanıdıgın yada sadece tanıdıgını sandıgın ilgisine aşık oldugun biriyle nişanlanıp bikaç ay sonra bekide seni mutlu edemeyince ayrılıcaksın
ve coook daha fazla mutsuz olucaksın buda olmadı diye.
halbuki acele ediyosun..
7 8 ay daha fazla tanımaya calış duygularını ölç emin ol sonra sağlıklı karar ver acele etmeye ne gerek var..

Keşke nişanlanmak istediğini bu kadar belli etmeseydin..Hatta keşke ewlenmekten korktugunu istemediğini söyleyip biraz soğuk dursaydın..Erkekler sanırım bundan anlıyor çünkü o zaman daha degerli oluyosun..

Ailesi baskıcı bi tip belliki..Senin nişan atmış olman onların gözünde seni 1-0 mağlup gösteriyo kendilerini naza çekiyolar..

Kimse için üzülme bukadar herşey olacagına varır..Eger seni gerçekten istiyosa zaten nişanlanmak,ewlenmek içinde kendi acele eder

ben de arkadaşlara katılıyorum.. 7-8 ay neden beklenmesin ki.. aradan geçen süreç tanıma ve karar evrmek anlamında oldukça etkilidir.. daha önceki hikayeni okumadım ama eğer kötü bir nişanlılık geçirmişsen bunda temkinli olman gerekmiyor muydu? hemen olayların içine atlamaktansa, biraz bazı şeyleri süreçlere yayıp da gözlemlemek daha sağlıklı olmaz mıydı?

7-8 ay uzun bir süre değil lakin şu var ki karşı tarafın ailesi eğer ciddi değilse sadece oyalamak için bunu istiyorda olabilir. öyle ya adamların kararlarını nerden bilebilirsin ki? ya oyalayıp sonra çocuğun aklına girip vazgeçirirlerse?

bu işlerde uzatmaları oynamak pek hayırlı değildir bence. sizin tavrınız da gayet doğru olmuş. eğer istiyorsa ailesini ikna eder, aileler görüşür en azından bir söz kesilir sonra gerekioyrsa 7-8 ay sonra nişan yapılır. arada hiçbirşey net değiğilken salt verilen sözlere güvenip karşı tarafı beklemeyin bence. zaten birbirinizi tanımışsınız biraz, bir süredir görüşüyorsunuz ee bundan sonrasında da ya ciddi davranır ailesini ikna eder ya da biter. arası olmaz ve buna izin de vermeyin.

Bu ne acele Allah aşkına. Yanlış bir evlilik yapmaktansa, beş yıllık flörtü tercih ederim. Ailen izin vermezmiş. Vermesin, söylemezsin olur biter. 18 yaşında, dünkü çocuk değilsin. Niye bu kadar acele ediyorsun ben anlayamadım gerçekten?

kişiliklerinizin uymadığını düşünüyorum,
zorla kapatılır mı insan allahaşkına?
kapan yoksa seninle evlenmem gibi bir yaklaşımı hiç etik bulmuyorum.
7-8 ay süren bi filört bana göre kısadır, asla oğlumun ya da kızımın da bu kadar kısa sürede nişanlanmasını istemem.
eşimle 5 yıl filört etmemize rağmen ailesini huyunu suyunu anca öğrendim.
ne bu aceleniz anlamıyorum, ailenizi ikna edebilirsiniz.
tekrar bir hata yapıp nişan atma durumuna gelmeniz söz konusu olabilir.

annesi babası gazlamış belli
öncelikle kişiliği oturmamış başkasının lafıyla hareket eden biri
ayrıca seni de değiştirmeye çalışıyo
önce kapan
sonra işten çık
anneme git
annemin evini temizle
evden çıkma vs. vs.
bu cinsler böyle oluyo
bence iyi düşün

cnm hayat kurmak için onunla kapanmaya bile razıyım ama ailesinin bu niyetlerinde masum olduğunu düşünmüyorum..

Bence aceleci davranmıssınız 7 8 ay nedir allah askına belki önemli bir durum vardı maddi bir sıkıntı söz konusuydu .. bu arada satır aralarında karamsar davrandm gibi şeyler yazmıssınız önce kendiniz inanmazsanız nasıl mutlu olursunuz ki?

cnm ondan 3 yaş büyüğüm ve ben bir bayanım.daha önce nişanlılık yaşadım,ailem baskı yapıyor..ailem onunla görüştüğümü bile bilmiyor.gizli saklı konuşuyrum..durumumuz farklı..bekleyemem çünkü ailede herkes kendi yolunu çiziyor hayatını kuruyor,ben fazlalaık olmak istemiyorum..kendi evimi yuvamı bileyim istiyrum..

yanlıs anlama ama ben bıraz bencıl oldugunu dusunuyorum .bencılce davranıyorsun cunku ,2 aylık flortluk asamasından hoopp nısanlılık devresıne gecmek ıstıyorsun .sen daha once nısan atmıs bırı olarak ,aılemın o kadar uzun bır donem sevgılı olarak kalmama ızın vermezler , bu sebebden bu 2 aylık ılıskının adı konulmalı nısan olmalı dıyorsun da ,karsı tarafın bunda ne sucu var.sen daha once nısan atmıs olabılırsın aılenınde bu sebebden uzun sure ılıskı yasamanıza ızın vermıyor olabılır ama,bu ne sevgılının sucu ne sevgılının aılesının sucu .2 aylık ılıskı de pat dıye nısan olur mu ? sevgılım aılesıyle konustuktan sonra degısıp nısan tarıhını ertelemek ıstedıgını belırtmıssın .ertelemekte cok da haklı buluyorum .kı nısan tarıhı ıcın cocugu aılesı etkıledıyse bıle cok normal buluyorum .kolaymı oyle 2 ay da nısan soz yapmak ,aılesı de cocuklarını dusundugu ıcın arastırmadan sormadan kımdır nedır bılmeden ole alalacele nısan yapılmasını ıstememıstır .bu da cok dogru bır davranıs ben acıkcası aılesını kutladım bu davranısından dolayı .kadın ben o kızı ıstemıyorum dememıs kı bıraz daha bekleyın demıs .bunu demesındekı amac bellı bıraz daha tanıyalım demek ıstemıs .sen gereksız yere kuruntu yapıyorsun bostan yere de cocuga kaprıs yapıyorsun .zaten ıyı bırıysen 8 aylık surecte anlarlar senın huyunu suyunu ,ama sen daha sımdıden trıplere gırmıs kaprıs yapıyorsun cocuga .

cnm haklısın ama biz yaklaşık 1 yıldır tanışıyoruz zaten..ailesiyle görüşmeden önce 1 ay içinde nişan yapmaya karar verdik adı lsun dedik.çünkü ailesnin memeleketten kız bulduğunu,gelip görmesi yönünde baskı gördüğünü söyleyende kendisi..başkaına 15 gün içinde nişan yapıcaklardı ailesne kalsa ama beni duyunca bunca ay ertelediler..böyle bir durumda iyiniyetlik birşey göremiyorum ben cnm..

7-8 ay uzun bir süre değil lakin şu var ki karşı tarafın ailesi eğer ciddi değilse sadece oyalamak için bunu istiyorda olabilir. öyle ya adamların kararlarını nerden bilebilirsin ki? ya oyalayıp sonra çocuğun aklına girip vazgeçirirlerse?

bu işlerde uzatmaları oynamak pek hayırlı değildir bence. sizin tavrınız da gayet doğru olmuş. eğer istiyorsa ailesini ikna eder, aileler görüşür en azından bir söz kesilir sonra gerekioyrsa 7-8 ay sonra nişan yapılır. arada hiçbirşey net değiğilken salt verilen sözlere güvenip karşı tarafı beklemeyin bence. zaten birbirinizi tanımışsınız biraz, bir süredir görüşüyorsunuz ee bundan sonrasında da ya ciddi davranır ailesini ikna eder ya da biter. arası olmaz ve buna izin de vermeyin.

aynen cnm benim nişanımdan sonra düğün 6 ay attı ve o süreçte bile sorunlar çıktıda çıktı..şu an çk kısmetlerim var efendi temiz ailelerde var ama ben onun için ailemi karşıma alıyorum.peki ya bu süreçte aynen dediğin gibi ya benden vazgeçerse..ailesi başkasını gösterip kafaını karıştırırsa..ben sadece söz istedim zaten fazla bişey beklemedimki..ben bu kadar süre bekleyemem dedim.çünkü zoruma giden şey,beni duymadan önce annesnin memelekette kız bulup nişanlaması oğlunu ama beni duyunca aylarca erteleniyor..bu nasıl bir adaletsizlik cnm..sence ya hep ya hiçmi yapayım

ben daha öncede benzer bi olay yasayıp nasıl nişanla güveneceginizi anlyamıyorum evlenmek istiorsnz en dogal hakkınız ama zorla olmazki bu iş insanlara ısrar ederseniz daha cok kaçırırsınız böyle konularda.

aynen cnm benim nişanımdan sonra düğün 6 ay attı ve o süreçte bile sorunlar çıktıda çıktı..şu an çk kısmetlerim var efendi temiz ailelerde var ama ben onun için ailemi karşıma alıyorum.peki ya bu süreçte aynen dediğin gibi ya benden vazgeçerse..ailesi başkasını gösterip kafaını karıştırırsa..ben sadece söz istedim zaten fazla bişey beklemedimki..ben bu kadar süre bekleyemem dedim.çünkü zoruma giden şey,beni duymadan önce annesnin memelekette kız bulup nişanlaması oğlunu ama beni duyunca aylarca erteleniyor..bu nasıl bir adaletsizlik cnm..sence ya hep ya hiçmi yapayım

güzelim, senin yaşadığın durumu çok iyi anlıyorum. çünkü bende benzer bir durum yaşadım. yalnız benimki aile kaynaklı değil adayın kendisinden kaynaklı idi. evet, ben ya hep ya hiç dedim. sonra aday bu kararlı halimi görünce geri adım attı ve bu defa o peşimden koşmaya başladı. diyeceğim o ki kimse için beklemeye değmez böyle konularda. gerçekten ciddi olan ve isteyen kişi ailesini ikna eder, yok edemiyorsa da zaten bu iş olmaz, öyle hoşuna gittiği için sizi oyalıyordur.

bu konuda maalesef çok fazla şey duyuyoruz, böyle yıllarca karşı tarafı bekletip sonra annesinin bulduğu ile anında evlenen az erkek yok sonuçta...bu yüzden bence tavrınızı net ortaya koyun. ya ailesini ikna etsin, en azından söz kesilsin ya da sizi unutsun...

ve hiç üzülmeyin, eğer kısmet olmazsa yine seversiniz, yine bağlanırsınız. kimseye vazgeçilmez diye bakmayın, hayırlısı için dua edin...

Allah hayırlı evlilik nasip etsin...

Back
X