Bebek Beslenmesi Bu nasıl emmek:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi vm74
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

vm74

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2009
548
86
318
Merhabalar
Benim 45 günlük bebeğim var. Çok güzel emiyordu hiç sorunumuz yoktu. 1 hafta önce gündüzleri emerken ağlamaya kısa kısa emmeye başladı ayakta sallayarak dolaşarak falan idare ettim. İki gündür de gündüz ve akşam memeyi alıyor bir ya da iki defa çektikten sonra ağlıyor, almıyot. Biraz bekliyorum kızımı sakinleştiriyorum tekrar deniyorum sonuç aynı. Geceleri, sabah ilk uyandığında gayet güzel emiyor. Biraz önce uyurken versim yaklaşık 5 dk emdi. Yarın doktora götüreceğim. Aranızda bu durumu yaşayan var mı? Henüz çok küçük tamamen bırakmaz değil mi? Yaşadıysanız siz nasıl çözdünüz?

Yok düzelmedi maalesef. Uykuluyken veriyorum memeyi. Uyumuyorken de ki ızun saatler uyanık kalıyor kurutma makinesi yaylanma vs biraz emiyor. Bazen bu da fayda etmiyor sağdığım sütünü kaşıkla veriyorum zorla. Dr dört dörtlük bi kolik dedi:/ inatlaşır almaz normal dedi. Bekleyecekmişiz. Zaten uyanık olduğunda da hiç durmadan ağlıyor sinirlerimiz çok bozuk. Uyuttuk diyoruz bir dakika sonra ağlayarak uyanıyor:(

Canım kolikten çok zor Allah yardımcın olsun ama geçiyor meraklanma sadece sabır sancısı var ondan emmemiyor sıcak havlu sar karnına sonra hemen emzir ütüyle ısıt havluyu iyice sar karnına bebişin sonra hemen ver memeyi geçmiş olsun

Merhabalar
Benim 45 günlük bebeğim var. Çok güzel emiyordu hiç sorunumuz yoktu. 1 hafta önce gündüzleri emerken ağlamaya kısa kısa emmeye başladı ayakta sallayarak dolaşarak falan idare ettim. İki gündür de gündüz ve akşam memeyi alıyor bir ya da iki defa çektikten sonra ağlıyor, almıyot. Biraz bekliyorum kızımı sakinleştiriyorum tekrar deniyorum sonuç aynı. Geceleri, sabah ilk uyandığında gayet güzel emiyor. Biraz önce uyurken versim yaklaşık 5 dk emdi. Yarın doktora götüreceğim. Aranızda bu durumu yaşayan var mı? Henüz çok küçük tamamen bırakmaz değil mi? Yaşadıysanız siz nasıl çözdünüz?[/QUOTE

Merhaba. Nasıl oldu emme problemi.

Biz de aynı sorunu yaşadık. 40 gün sorunsuz emdi, sonra aynı sizin bahsettiğiniz tablo. bir süre sonra uyanıkken memeyi hiç ağzına bile almamaya başladı. uyuttup uyutup emzirdim ta ki 7 aylık olana kadar. 6 ayına kadar ek gıda vermedim, mama vermedim. Sık sık uyutmaya ve uyurken emzirmeye çalıştım. gece emmesinde sorun yoktu zaten. gündüz emmiyordu. bu konuda bayaa araştırma da yaptım, psikilojik bi durum olabileceği sonucuna vardık. bazı bebeklerde bu şekilde sebepsiz meme reddi olabiliyormuş. Tabi bir nedene bağlı olarak ta meme reddi yaşanabilir, reflü, inek sütü alerjisi gibi. Ama bizde hiçbiri yoktu. Sebepsizce emmiyordu. Şimdi oğlum 11 aylık çook şükür güzel emiyor artık.

Canım kolikten çok zor Allah yardımcın olsun ama geçiyor meraklanma sadece sabır sancısı var ondan emmemiyor sıcak havlu sar karnına sonra hemen emzir ütüyle ısıt havluyu iyice sar karnına bebişin sonra hemen ver memeyi geçmiş olsun[/QUOTENe yapmıyoruz ki:KK43: artık geceleri de bi iki çektikten sonra ağlamaya başladı.
Canım kolikten çok zor Allah yardımcın olsun ama geçiyor meraklanma sadece sabır sancısı var ondan emmemiyor sıcak havlu sar karnına sonra hemen emzir ütüyle ısıt havluyu iyice sar karnına bebişin sonra hemen ver memeyi geçmiş olsun

Teşekkür ederim. Neler yapmıyoruz ki:( artık geceleri de biraz emdikten sonra ağlamaya başladı. Gün içinde bir iki kez uzun emiyor sadece. Onun dışında sık sık az az alıyor.

Merhaba. Nasıl oldu emme problemi.

Biz de aynı sorunu yaşadık. 40 gün sorunsuz emdi, sonra aynı sizin bahsettiğiniz tablo. bir süre sonra uyanıkken memeyi hiç ağzına bile almamaya başladı. uyuttup uyutup emzirdim ta ki 7 aylık olana kadar. 6 ayına kadar ek gıda vermedim, mama vermedim. Sık sık uyutmaya ve uyurken emzirmeye çalıştım. gece emmesinde sorun yoktu zaten. gündüz emmiyordu. bu konuda bayaa araştırma da yaptım, psikilojik bi durum olabileceği sonucuna vardık. bazı bebeklerde bu şekilde sebepsiz meme reddi olabiliyormuş. Tabi bir nedene bağlı olarak ta meme reddi yaşanabilir, reflü, inek sütü alerjisi gibi. Ama bizde hiçbiri yoktu. Sebepsizce emmiyordu. Şimdi oğlum 11 aylık çook şükür güzel emiyor artık.

Ben de çok araştırdım. Bir sürü şey gördüm. İnek sütü alerjisi var zaten ama bir aydır hiçbir süt ürünü sürmüyorum ağzıma. İçinde az da olsa yoğurt var diye kek bile yemiyorum sıfırladım. İnşallah düzelecek bakalım üçüncü ayını bekliyoruz. Maşallah diyelim yavrunuza.

Merhabalar. Aynı sorunu bizde yaşadık hala yaşıyoruz öyle böyle 3. Ayımız bitti. Bizimse geceleri problem yok ama uyanıkken önceleri süre kısaltarak emiyordu yani 5 dk düşmüştü emmesi şimdi ise memede resmen katılıyor nasıl ağlamak bir Göreceksiniz ben de bazen sağarak veriyorum biberonla. Saç kurutma, elektrik süpürgesi hepsini denedik bazen onlar açıkken emiyor işte. Daha ne kadar böyle gider bilmiyorumemmediği için Sütüm de azaldı sanki bir de onu attırmaya çalışıyorum şimdi denemediğim şey kalmadı bir 3 ay daha gitsek başka bir şey istemiyorum ...

Merhabalar. Aynı sorunu bizde yaşadık hala yaşıyoruz öyle böyle 3. Ayımız bitti. Bizimse geceleri problem yok ama uyanıkken önceleri süre kısaltarak emiyordu yani 5 dk düşmüştü emmesi şimdi ise memede resmen katılıyor nasıl ağlamak bir Göreceksiniz ben de bazen sağarak veriyorum biberonla. Saç kurutma, elektrik süpürgesi hepsini denedik bazen onlar açıkken emiyor işte. Daha ne kadar böyle gider bilmiyorumemmediği için Sütüm de azaldı sanki bir de onu attırmaya çalışıyorum şimdi denemediğim şey kalmadı bir 3 ay daha gitsek başka bir şey istemiyorum ...
Aynı bizimki de:KK43: şu anda uyanık olarak 8. Saatini doldurdu:KK14: emmiyor da. Sağdığım sütü veriyoruz kusuyor. Çıldırmak üzereyim yeni uyuklamaya başladı.:KK45:

Ben bebeğim doğduğundan beri aynısını yaşıyorum. gece veya uyuyorken sorunsuz alıyor. gündüz kavga gürültü ağzına sokup zıplayarak veya serçe parmağımı ağzına verip iyice yakaladığında 10-15sn bekleyip memeyi sokabiliyorum.o kadar sıkılıyorum ki sırtımdan ter akıyor oluk oluk. çok berbat bir durum sakince meme alan bebeklere hayranım

Ben bebeğim doğduğundan beri aynısını yaşıyorum. gece veya uyuyorken sorunsuz alıyor. gündüz kavga gürültü ağzına sokup zıplayarak veya serçe parmağımı ağzına verip iyice yakaladığında 10-15sn bekleyip memeyi sokabiliyorum.o kadar sıkılıyorum ki sırtımdan ter akıyor oluk oluk. çok berbat bir durum sakince meme alan bebeklere hayranım

Çok zor gerçekten. Kızım çok güzel emiyordu hatta doktor daha az emzirin demişti kusmaları başlamıştı. Bir anda bozuldu yavrumun düzeni. Artık gündüzleri de çok zor alıyor kurutma makinesi yaylanma hareketiyle biraz emzirebiliyorum. Aynı şeyi ben de denedim ama kabul etmiyor memeyi. Emzikle de kendi parmağımla da denedim olmadı sonra da vazgeçtim. O an nasıl eserse öyle yapıyor. Gaz kaynaklı değil bu davranışı:KK43: Ben de sıkıldım ve yoruluyorum bazen boşver emzirmeyi sağ sütünü biberonla ver diyorum hiç kullanmadım biberon. Bir teraftan da sabret geçecek diyorum.

Sakın sütünüzün azaldığını düşünmeyin, pozitif olun. uyurken emzirin, ben uyanıkken emzirmekten vazgeçmiştim, sık sık uyutup emziriyordum, birde uyanır uyanmaz daha kendine gelmeden emziriyordum. öyle öyle 7 ayından sonra normal emmeye başladı. şimdi sorunsuz emiyor. sakın vazgeçmeyin onun için en kıymetli şey anne sütü

Çok zor gerçekten. Kızım çok güzel emiyordu hatta doktor daha az emzirin demişti kusmaları başlamıştı. Bir anda bozuldu yavrumun düzeni. Artık gündüzleri de çok zor alıyor kurutma makinesi yaylanma hareketiyle biraz emzirebiliyorum. Aynı şeyi ben de denedim ama kabul etmiyor memeyi. Emzikle de kendi parmağımla da denedim olmadı sonra da vazgeçtim. O an nasıl eserse öyle yapıyor. Gaz kaynaklı değil bu davranışı:KK43: Ben de sıkıldım ve yoruluyorum bazen boşver emzirmeyi sağ sütünü biberonla ver diyorum hiç kullanmadım biberon. Bir teraftan da sabret geçecek diyorum.
Gerçekten allahım bize yardımcı olsun sesimizi duysun çok zor bir durum

Kızım artık 11 aylık oldu ve çok şükür hiçbir sıkıntımız kalmadı emme konusunda. Çok çok zor bir süreç oldu ve iyi ki de pes etmemişim. Biraz daha araştırdım. Kızım 1.5 aylıkken inek sütü alerjisi teşhisi konmuştu. 8 aylık olana kadar diyet yaptım. İnek sütü alerjisi olan bebekler de emmeyi reddedebiliyormuş. Sanırım bizim nedenimiz buydu. Darısı diğer bütün minnoşlara ve güzel annelerine.

Back
X