bu öksürük beni mahvetti :(((((

tiamo_

kızımın kız kardeşi yolda
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2011
238
2
46
Antalya
bulantılar, bel ağrıları derken şimdide, kuru kuru öksürük. sabah ve gece yatmadan önce öksürük krizi tutuyor. sanki boğazımda tüy yumağı var. sizde de öyle oldumu? olduysa ne yaptınız. nasıl geçti? dr randevuma daha var.

Benimde doğuma 1 haftam var ve acayip üşütmüşüm öksürüp duruyorum. Zencefil, pekmez, bal, süt, meyve suyu...hepsi anlık geçiriyo..aniden doğursam dikişte tutmaz öksürmekten..seni çok iyi anlıyorum geçmiş olsun...

teşekkür ederim canım. 1 haftan kalmış inşallah geçer bir an önce. ballı süt yaptım onu içiyorum şimdi. ama ne fayda birazdan yine başlar. ıhlamur falan o tür şeyleri de denedim banamısın demiyor. berbat bişe bu :50:

son zamanlarda fazlaca tozlu bır yerde bulunmussanız eger faranjıt olabılırsınız yada daha evvelden kapmıs yada sahıp olmusta olabılırsnız kı kuru öksuruk %90 faranjıt habercısıdır..

dogumuma yaklasık 10 gun kala once kanımda v ıdrarımda aynı anda enfeksıyon daha sonrada ınanılmaz öksuruk vurdu benıde..

hadı enfeksıyonlar ıcın antıbıyotık kullandım gectı ama öksuruk ne yaptıysam gcmedi...elmayı kabuklarıyla dilimleyıp limonla kaynatıp için...(taze elma cayı bogazı uzuca bır süre yumusatıyor ve öksurugu bı muddet kesıyor)1 haft boyunc takır takır öksurdum bana tek fayda saglayan zencefıllı bal oldu..sabah aksam 1 tatlı kasıgı yedım 2. gunun sonunda öksurugum bıcak gıbı kesıldı..ıcmedıgım hıc bısey kalmamıstı...halen de bogazımda hafıf bısey hıssetsem atarım agzıma bı kasık 1 2 saate bıey klmazz..Allahın bır mucızesı sankı..

genel olarak şuan boğazda olan bir bakteri ismi beta, salgını var. herkesin boğazı hasta oluyor. beyaz beyaz kabarcıklar var mı boğazında? varsa hemen bir boğaz kültürü yaptır ki tahminim doktorunda isteyebilir zaten. iş yerindeki arkadaşlarımdan 2si geçirdi antibiyotikle atlattılar. bende aşırı balgam(kusura bakmayın) ve öksürük var. hiç geçmiyor bu nedenle devamlı plastik kullanıyorum. çok geçmiş olsun. herşeyi ılık yiyip içmeye bak ve mutlaka doktora gözük derim ben.

son zamanlarda fazlaca tozlu bır yerde bulunmussanız eger faranjıt olabılırsınız yada daha evvelden kapmıs yada sahıp olmusta olabılırsnız kı kuru öksuruk %90 faranjıt habercısıdır..

dogumuma yaklasık 10 gun kala once kanımda v ıdrarımda aynı anda enfeksıyon daha sonrada ınanılmaz öksuruk vurdu benıde..

hadı enfeksıyonlar ıcın antıbıyotık kullandım gectı ama öksuruk ne yaptıysam gcmedi...elmayı kabuklarıyla dilimleyıp limonla kaynatıp için...(taze elma cayı bogazı uzuca bır süre yumusatıyor ve öksurugu bı muddet kesıyor)1 haft boyunc takır takır öksurdum bana tek fayda saglayan zencefıllı bal oldu..sabah aksam 1 tatlı kasıgı yedım 2. gunun sonunda öksurugum bıcak gıbı kesıldı..ıcmedıgım hıc bısey kalmamıstı...halen de bogazımda hafıf bısey hıssetsem atarım agzıma bı kasık 1 2 saate bıey klmazz..Allahın bır mucızesı sankı..

zencefilli bal. hiç denememiştim. denicem teşekkürler.

genel olarak şuan boğazda olan bir bakteri ismi beta, salgını var. herkesin boğazı hasta oluyor. beyaz beyaz kabarcıklar var mı boğazında? varsa hemen bir boğaz kültürü yaptır ki tahminim doktorunda isteyebilir zaten. iş yerindeki arkadaşlarımdan 2si geçirdi antibiyotikle atlattılar. bende aşırı balgam(kusura bakmayın) ve öksürük var. hiç geçmiyor bu nedenle devamlı plastik kullanıyorum. çok geçmiş olsun. herşeyi ılık yiyip içmeye bak ve mutlaka doktora gözük derim ben.
boğazımda kızarıklık var. internette araştırdığımda belirtiler faranjitin olduğunu gösteriyor. birde evimiz kaloriferli havayı kurutuyor. balgam sabahları oluyor. artık kan da gelmeye başladı sanırım zorlamaktan. doktorum herşeye olur geçer deyip duruyor. ama son çare ilaç kullanmak olacak sanırım. ilginize teşekkürler.

Canım bende de öksürük çok vardı.
Ihlamurun içine bal ve bol limon sıkıp içtim, sanırım o iyi geldi, ama 1 hafta çektim onu berbat bişey...

öksürüğü 3 haftadır çekiyorum bende bişi yok ama kuru öksürük sadece gece uyanıodum 2 saat ara vermeden öksürüodum. yavrum ne hale gelmiştir içerde.1 hafta doktora gitmemiştim ilerleyince mecbur kaldım antibiyotik kullandım malesef. sonrasında biraz rahatlamıştım ama gene başladı. ballı zencefil gerçekten iyi bide elma ayva ıhlamur zencefili kaynatıp içinede bal ataıp içiyorum. öksürük geçmio ama ilerlemesinide önlüo sizde yapın bence. bide ablamdan şunu duydum hamilelikte öksürük alerjisi olurmuş arkadaşı yakalanmış 9 ay öksürmüş kızcağız. siz duydunuzmu böyle bişi..

öksürüğü 3 haftadır çekiyorum bende bişi yok ama kuru öksürük sadece gece uyanıodum 2 saat ara vermeden öksürüodum. yavrum ne hale gelmiştir içerde.1 hafta doktora gitmemiştim ilerleyince mecbur kaldım antibiyotik kullandım malesef. sonrasında biraz rahatlamıştım ama gene başladı. ballı zencefil gerçekten iyi bide elma ayva ıhlamur zencefili kaynatıp içinede bal ataıp içiyorum. öksürük geçmio ama ilerlemesinide önlüo sizde yapın bence. bide ablamdan şunu duydum hamilelikte öksürük alerjisi olurmuş arkadaşı yakalanmış 9 ay öksürmüş kızcağız. siz duydunuzmu böyle bişi..
Arkadaşımın annesi 4 doğumunda da 9 ay boyunca öksürmüş. hamilelikte oluyor diye duymuştum canım. umarım öyle değildir. yoksa erken doğum yaparım bu gidişle. :(( ıhlamur, elma, nane, limon... vs hepsini denedim. bir tek zencefilli bal denemedim bugün onu alcam. umarım geçirir. :50:

Arkadaşımın annesi 4 doğumunda da 9 ay boyunca öksürmüş. hamilelikte oluyor diye duymuştum canım. umarım öyle değildir. yoksa erken doğum yaparım bu gidişle. :(( ıhlamur, elma, nane, limon... vs hepsini denedim. bir tek zencefilli bal denemedim bugün onu alcam. umarım geçirir. :50:

canııım öyle nane limon fln aklına ne gelirse içme gözünü seviim nane maydanoz gibi bitkiler ilk zmnlar düşüğe sonrasında erken doğuma sebep oluyomuş rahimde kasılmaya yol açtıkları için..aman Allah korusun içeceğin şeyi bi araştır hamilelikte yan etkisi varmı yokmu diye bide ztn hamilelikte bütün bitkiler riskli gibi bşi bi ıhlamur sanırım zararsız bnde içiyorum..neyse uyarmak istedim

Canım bende de öksürük çok vardı.
Ihlamurun içine bal ve bol limon sıkıp içtim, sanırım o iyi geldi, ama 1 hafta çektim onu berbat bişey...
insanı canından bezdiriyor resmen. ne hamileliğimden bişey anladım ne de heyecanım kaldı. komşulardan utanır oldum gecenin bir yarısı tuttumu öksürük 1 saat sürüyor. off geçsin artık :((((((((

canııım öyle nane limon fln aklına ne gelirse içme gözünü seviim nane maydanoz gibi bitkiler ilk zmnlar düşüğe sonrasında erken doğuma sebep oluyomuş rahimde kasılmaya yol açtıkları için..aman Allah korusun içeceğin şeyi bi araştır hamilelikte yan etkisi varmı yokmu diye bide ztn hamilelikte bütün bitkiler riskli gibi bşi bi ıhlamur sanırım zararsız bnde içiyorum..neyse uyarmak istedim
teşekkürler. inanın o kadar zor bir durum ki çare bulamıyorum. bebeğim de etkilendi. eskisi kadar çok kımıldamıyor. :(

benmde doğuma 10 gün var ve sezeryan olcak öksürük beni mahvediyooo burnumda tutmuyooooo ballı süt ıhlamur içiyorum ama geçmiyooo

bulantılar, bel ağrıları derken şimdide, kuru kuru öksürük. sabah ve gece yatmadan önce öksürük krizi tutuyor. sanki boğazımda tüy yumağı var. sizde de öyle oldumu? olduysa ne yaptınız. nasıl geçti? dr randevuma daha var.

Benim de ilk hamileliğimde oldu öksürük.Çok kötüydü hiç aralıksız sürekli öksürüyordum.
Doktora gittim.Largopen yazmıştı sanırım.5 Sene önceydi.İyi gelmişti.
Doktora git bence göğüs doktoruna.Geçmiş olsun.

benmde doğuma 10 gün var ve sezeryan olcak öksürük beni mahvediyooo burnumda tutmuyooooo ballı süt ıhlamur içiyorum ama geçmiyooo

Geçmiş olsun.Benim de ilk hamileliğimde öksürük vardı gıcık şeklinde.
Göğüs doktorunun verdiği ilaç geçirdi.
Doğal yöntemlerle geçmiyor maalesef.Hamilelikte en zayıf noktan neresiyse o yönden olurmuş hastalığın.

Arkadaşlar belki bir sürü kişi aynı konuyu sormuştur ama ben ginede sormak istiyorum 1 hafta önce grip oldum ve 1 2 gündür öksürük ilacı kullanıyorum. Kaynatmadığım ot kalmadı nane limon zencefil ıhlamur ama bir faydasını göremedim ve ben her grip olduğumda öksürmem kriz şeklinde oluyo durmuyo ve aniden geliyo çok rahatsız ediyor.Hastaneye gitmek istemiyorum zaten okulada bu yüzden gidemiyorum çok sık bu krizler oldugundan 8 saat derse dayanamıyorum artık hocalar etrafıma toplanıyor 2 gündür bu durumdan çok sıkıldım lütfen evde yapabileceğim kolay tarifler var mı ? bir iki günde öksürügümü geçirecek ? çok acil lütfen ?

Arkadaşlar belki bir sürü kişi aynı konuyu sormuştur ama ben ginede sormak istiyorum 1 hafta önce grip oldum ve 1 2 gündür öksürük ilacı kullanıyorum. Kaynatmadığım ot kalmadı nane limon zencefil ıhlamur ama bir faydasını göremedim ve ben her grip olduğumda öksürmem kriz şeklinde oluyo durmuyo ve aniden geliyo çok rahatsız ediyor.Hastaneye gitmek istemiyorum zaten okulada bu yüzden gidemiyorum çok sık bu krizler oldugundan 8 saat derse dayanamıyorum artık hocalar etrafıma toplanıyor 2 gündür bu durumdan çok sıkıldım lütfen evde yapabileceğim kolay tarifler var mı ? bir iki günde öksürügümü geçirecek ? çok acil lütfen ?[/QUO valla aynısorun bende de vardı 3-4 gündür hem öksürük hem boğaz ağrısı artık kulağıma bile vurmuştu ağrısı şimdi geçti sayılır çok şükür pekmezle zencefil tozunu karıştırıp içtim ben sende yap ben faydasını gördüm inş seninkide geçer en kısa zamanda

hamilelikte öksürük bende de oluyordu zamanla kusmaya döndü olay

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X