Bu okuyacaklarınız bir annenin feryadı...

irenaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
34
0
96
Diğer
Merhaba hanımlar..bunları söylemek bir anne için kolay değil ama çaresizim yardımlarınıza ihtiyacım var
23 yaşındayım 3,5 yıllık evliyim 2,5 yaında bir oğlum var..sorun şu ki ben evladımı benimseyemedm
iki sene kayınvalidemle beraber oturduk hamileliğim isteyerek olmadı çünkü ağır kortizonlu ilaçlar kullanıyordum ve reçetesinde hamile kalınmaması gerektiği bebeğin özürlü olabileceği yazıyordu. eşimde bende korunmamıza rağmen hamile kaldım hamileliğime sevinemedim.eşimin ailesine evlerine alışamadan hamile kalmıştım.derken doğum yaptım hastahane odasında eşimle birlikte kayınvalidemde refakatçı olarak kaldı daha ilk gün ilk saatler hayatımı mahvetmeye başlamıştı bile ya yeni doğum yapmışım hangi anne istemez yavrusunu kucağına almayı bebek öyle sık sık kucağa alınmazmış kucağıma alışırmış yavrumu kucağımdan aldı her seferinde ilerleyen günlerdede bu böyle oldu sanki annesi o ben bakıcısıyım çocuk sürekli kayıvalidemin kucağında ben ev ileriyle meşguldüm kucağımda görse aman dikkat et düşürme diyordu bu sözler bi annenin o kadar zoruna gidiyor ki çocuğuma yemek yedirmeye kalksam elimden alır kendi yedirir çocuk yeni uyanmıştır biraz sevsem hemen gelir benim oğlum uyanmışmı diyerek alır bu hep böyle sürüp gitti hep sineye çektim sonunda evimize çıktık bebeğim 1 yaşındaydı artık kimse elimden alamayacaktı tüm günümü onunla geçirecektim ilgilenecektim onunla birlikte hoplayıp zıplayacaktım...ama olmadı yapamadım meğer ben yavruma soğumuşum onu kabullenememişim onu sevememişim şuan çocuğuma ilgi sevgi gösteremiyorum sank benim çocuğum değil öpmek sevmek gelmiyor içimden konuşamıyor henüz sebebide belli zaten ilgisizlik sevgisiz ortamda büyüme herşeyi ağlayarak yaptırıyor ağladığı zaman ben çok sinirleniyorum canını yakıyorum .ya işin garip yanı ben bide çocuk eğitimi konusunda sertifikalıyım ya bi anne çocuğuna böyle yapar mı ben kendimi anne gibi hissetmiyorum çocuğumu benimseyemiyorum allah rızası için yardım edin b yol gösterin ben yavrumun geleceğini kişiliğini mahvetmek istemiyorum yavruma yazık etmek istemiyorum bi akıl verin ne yapmam gerek yavruma ilk günlerdeki sevgimi merhametimi şefkatimi geri nasıl kazanabilirim ya allah rızası için okuyanlar yardım edin bana napılır nereye gidilir bana yardım edin yavrum için yardım edin

Canım bence sen aslında çocuğundan soğumadın, kayınvalidene olan hırsın yüzünden çocuğa yanaşamıyosun, 1 sene dile kolay, çok şükür evinede çıkmışsın.. bir iki seans bi piskologla görüş bence bu konuyu. sana biz değil oyardım edebilir çünkü canım. Rabbim yardımcın olsun

evet canım kesinlikle psikolokla görüş..böyel insanlardan nefret ediyorum ya ne hakla seni çocuğundan alıkoyar ne hakla..sen kayınvalidene çok kızgın olduğun için çocuğunu da hep onun yanında kucağında gördüğün için şu anda psikolojik olarak sanki onujn çocuğuymuş gibi hissedebilir ve tepkili olabilirsin..ve çocuğunda babanesini istiyosa görmek gitmek istiyosa buda sende tepki yapar ona karşı..ama rahatla o senin evladın sadece senin ve eşinin kimsenin değil bunu kabullen ve çocuğun yeni doğmuş olarak düşün kayınvalidenin bütün öğrettiklerini unut..çocuğunun davranışlarında onu görme o daha bebek sen şu anda nasıl ne öğretirsen onu kapar..senin sevginle büyür hatta inadına babanesini yanında sev okşa ilgilen..o yapmaya kalkınca ben yaparım sen yorulma de atla..sineye çekmen hata olmuş zaten

Son düzenleme:
kesınlıkle bı yardım al DR.DAN lutfen ınan bu ıyı gelecek herseyın guzel olucagında ınan o senın parcan onun annesı sensın ve o en cok senın sevgıne ve ılgıne muhtac unutma canınıda yakma ASLA..

Su an uyuyorsa gıt bı bak yüzüne bırsey hıssetmeyecekmısın.. En masum hallerı uyudukları zaman.Sabah uyanınca aman da benım güzel oğlum yakışıklı oğlum uyanmısmı dıye gulucukler sac o da sana gulumsesın senın de ıcın ferahlasın arkadaşım.Bebegın de anlar senın o duygular ıcınde olduğunu en azından huzursuz olduğunu...
Mutlaka bır psıkologa gıtmelısın arkadaşım.Allah kolaylık vrsın.Bol bol dua et..

sanırım bu da sizin dünyadaki imtihanınız şükür ki fiziksel bir sağlık problemi yok konuşamaması yaşadıklarından kaynaklanıyor olabilir çocuklar anne karnında bile herşeyi bilir duyar hisseder sertifikanız olduğuna göre en az bnm kdar siz de bilirsiniz önemli olan şu anda geri dönülmeyecek hatalar yapmamak önce kendi psikolojinizi haleti ruhiyenizi düzeltmek için psikologla konuşmak çok yerinde olacaktır bu sizin için bir zaruret olmuş durumda onun için onun canını yakmayın sizde de ondada kalıcı hasarlar bırakabilir malum bazı şeyler aklından çıkmaz insanın..canını yakmayın önce kendi ruh sağlığınıza kavuşun gerisi çorap söküğü gibi gelecektir sadece sabır ve zamana ihtiyacınız var

Kendinize biraz daha zaman taniyin. Bebeginizle yeni tanisiyorsunuz, artik anneligin tadini cikartabileceksiniz.

Allah korusun oğlunuza bugün bişey olsa,en çok sizin canınız yanar unutmayın sakın,o sizin bir parçanız,ne o sizden kopabilir,ne de siz ondan..!bence en kısa zamanda psikolojik yardım alın,emin olun herşey güzel olucak..

Ne kendine nede çocuğuna yazık etme Allahın bir lütfü evlatlarımızda olmasa kalbimizdeki merhamet nasıl gelişirdi bırak kendi çocuğunu başkasının çocuğuna şefkatle bakanlar canını verenler var kıymetını bil hem gençliğinin hemde çocuğunun herkezin tavsiyesine uy bir uzmandan yardım al ama bunu yapamıyacaksan kendi kendi terapi ve bunun tek yöntemi Allaha sığınmak

sen eksiğini farketmişsin bu bir başlangıç değişiyorsun aslında biraz daha çabuk olursa çocuğuna daha yararlı olursun Allah yardımcın olsun...

arkadasim biraz once oglum dustu yataktan benim omrumden omur gitti 7aylik yabisey olmusmudur diye omasum gunahsizlarin ne sucu var sen kvye olan kizginligini ondan cikartiyorsun canini yakiyorum demissin yapma canim senin durumun duzelir ama onda biraktiginiz hasar kalici olabilir Allah korusun ben canin dahi yakmadim kizim var bitanede 2yasinda ve inanilmaz yaramaz sadec kizdigimda bile dedigi sey anne beni dovme oluyor kizim ben seni dovmemki diyorum ama kim ona kizarsa aynisini tekrarliyor kucucuk cocuk bile zannediyorki kizilinca dovulucek ki sen canini acittigindan bahsediyorsun konusmuyor demissin eger konussa belki sana neler anlaticak ayrica gec konusan cocuklar daha hircin olabiliyolar sizin daha fazla sakin olmaniz lazim lutfen o masum ve size ihtiyaci olan melegi kendinizden mahrum etmeyin onun en cok sizin sevginize ihtiyaci var
emin olun ona sarildikca eski gunlerinizi unutucaksiniz ve ben nasil Boyle sey dusunmusum diye uzuluceksiniz

kesinlikle bi dr dan yardım al psikolog felan değl direk pskiatriden yoksa bu sorun buyuyerek eşinelede arana girecekk

O güzel yavruları Allah bize emanet etti. Onlar savunmasız, saf, tertemiz melekler. Bebektir ağlayacak elbette, büyüdükçe düzelecek. Sabır sabır sabır. Bizlerde zamanında küçüktük, annelerimiz bize böyle yapsın istermiydik. Çocuğunu döven bir anne gördüğümüzde nasıl kınayarak bakıyoruz değil mi? Ne olur sen de onlardan olma. Sabırlı olmaya çalış.
Ayrıca çocuğunu benimseyemediğini söylüyorsun, hele bir ateşi çıksın, hasta olsun ( ki Allah korusun) sabaha kadar başında bekle bakalım onu önemsiyor musun, seviyor musun, benimsiyor musun anlarsın. Onun sana ihtiyacı var, o sana emanet. Sen de ona kötü davranırsan büyüyünce kime güvenecek...

yapmayın Allah aşkına,yok kayınvalidem çok baktı,ben şimdi ısınamıyorum...çocuğu doğar doğmaz elinden alınan,yıllarca çocuğunu görmeyip ömrünü ağlayarak grçiren anneler var,onlar nasıl seviyor çocuklarını?ya evlatlık edinenlere ne demeli?başkasının çocuğuna öz anneden daha şefkatliler.ne günahı var o çocuğun,canını yakmaya,hayatını mahv etmeye hakkın varmı?istemediyin bir hamilelik yaşamışsın,bedelini o günahsız yavruya ödetiyorsun.bence senin çok ciddi psikolojik sorunların var arkadaşım,git tedavi ol,yazık o yavruya.

Bence bir psikoloğa gidip yardım alın. Kaynananız çok ilgilendiği için belki de yabancılaştınız ama ne olursa olsun o sizin kanınız canınız. Sizden bir parça. Bırakın canını yakmayı kılına zarar gelse üzülmelisiniz. İstemeden olan bir doğumdan dolayı böyle düşünüyor olabilirsiniz kendinizi hazır hissetmeden olduğu içinde olabilir ama her ne şekilde olursa olsun o sizin bebeğiniz ve sizin ilginize ihtiyacı var başlarda kaynanam sevdirmiyor diye şikayet ederken şimdi yanınızda siz sevmiyorsunuz. Allah her kadına içgüdüsel annelik sevgisi vermiştir bu bize bir lütuf. Onunla zaman geçirin, oyunlar oynayın daha önemlisi çocuğunuzu tanıyın o size gülücükle, sevgiyle karşılık verdikçe siz de ısınacaksınız. O çocuğun hiçbir günahı yok ama yardım almanız şart.

canım benim
seni çok iyi anlıyorum,çıkmazda hissediyor, üzülüyor,vicdan yapıyorsun.
bazen hayat br şekilde bize zor yönünü gösterir.şeytan içimize dalar ve bizi en kör noktadan vurur.işte senin başına gelen de böyle bir şey,en umut ettiğin şey gerçekleşmiyor,gerçekleşemiyor.bu durumlarda (ibadetlerini aksatan biriyim ve başım açık) ben allaha tevekkül ve şükür etmede sorun yaşıyor olduğumuzu düşünüyorum.''şükür çocuğum çok sağlıklı'' demekle gerçekten söylediğine inanarak ''şükür çocuğum çok sağlıklı'' demek arasında dağlaaaaar kadar fark var.
şimdi...derin bir nefes al ve gidip abdest alıp 2 rekat namaz kıl.daha sonra çocuğunla ilgilen yemek yedir uyut.daha sonra onun evde hiç olmadığını ve bunları yapmadığını düşün..hemen ölüm aklına geliyor değil mi? şşşş Allah korusun...''çocuğun yanında,sağ ve sağlam.buna şükret,hayatına devam et.bu gün temizlik ve yemeği bırak.kahvaltı ve meyveyle idare edin ikinizde...gülün eğlenin,dışarı çıkın...yarına da psikiyatriden ya da pedagogdan sıra al.bakalım ne olacak? hadi canım kendine gel,abdestini al...bunu okuyunca da bana yaz..sevgiler ve kolaylıklar...

Ne diceğimi şaşırdım ama arkadaşların dr tavsiyesine uy derim..
Bu arada bu yaşadıklarını eşin görmedi mi hiç? Ne bilim senin bu yaşadıklarından sonra çocuguna karsı değiştiğini eşin görmedi mi hiç?
Eş çok önemli inşallah eşinde seni anlayan ve yardımcı olan biridir.. Bu arada evladının güzel yanlarına bak mesela gülmesine mesela oyun oynarken neler yaptıgına.. Ortada bi çocuk var bu çocuk Allah'ın sana hediyesi.. beklediğinin üstünde olan bir melek..
Ne diyeyim kardeşim Allah yar ve yardımcın olsun cümlemizle beraber..

Allah yardim etsin size cok zor yipratici bir durum cok dua edin abdestli gezin sakin olmaya calisin ona bisey olsa ne olur bir dusunun lutfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…