bu psikolojiden kurtulmak istiyorum artik...

Shostakovich

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
758
35
68
İstanbul
esimin ailesi ile yasadigim sorunlar hala kafamda donuyor...
yurt disindayim onlardan binlerce kilometre uzaktayim bana laf sokamiyorlar kalbimi kiramiyorlar ama hep yaptiklari aklima geliyor bir turlu kurtulamiyorum...

cok saldim kendimi uyuyorum hep sikintidan...

duzenli beslenmiyorum cinsel istegim azaldi... ders calismam lazim calisamiyorum...

esimden sogumaya basladim... kendimi zorluyorum ama ailesinin tavirlarini aklimdan cikaramiyorum...

ne yapayim ne edeyim de onlari umursamayip kendi hayatimi her seyin keyfini cikarayim allah rizasi icin bi akil verin...

bu boyle nereye kadar surecek... psikolojik destek mi almaliyim sizce...
fikirlerinizi bekliyorum buna ihtiyacim var...yoksa boyle mutsuzlugum ve huzursuzlugum beni oldurecek artik...

Ne kadar zamandır evli olduğunuzu bilmiyorum ama başkalarının
yaptıklarını hele ki eşin ailesinin yaptıklarını kafanıza takmamayı öğrenin,
inanın böyle daha mutlu olacaksınız.
Onların amacı sizi üzmekse , siz üzülmeyerek, üzülmediğinizi belli ederek ,üzülseniz bile kendi içinizde yaşayarak
onları amacına muvaffak etmeyeceksiniz.
Bu kadar basit.:34:

yardıma gerek varmı bilmiyorum.. takmayacaksın nasıl başarıcam dersen eger

kendıne meşgul edıceksın evını işine düzenıne bakıcaksın, derslerını calısaksın yemene ıcmene dıkkat edıceksın, eşinle cilveleşceksin:27:

onlar ve yaptıkları aklına geldıgı zaman allaha havale edıceksın, hemen onları kafandan kovmaya calısaksın, kitap oku ne bılım kendını dınleme işte

şahsen ben oyle yapardım, eşimle cok mutluyum 7 senelik evlıyım

eşine odaklan eger seviyosan..

yoksa böyle kendını salmakla olmaz eşin de bi süre sonra sıkılcak bu durumdan bırakma kendini canım ya

ha bişey daha onların sana ne yaptıgını eşinin başına kalkıp durma ( neler o
ldu tam açmamızsın ama )

yardıma gerek varmı bilmiyorum.. takmayacaksın nasıl başarıcam dersen eger

kendıne meşgul edıceksın evını işine düzenıne bakıcaksın, derslerını calısaksın yemene ıcmene dıkkat edıceksın, eşinle cilveleşceksin:27:

onlar ve yaptıkları aklına geldıgı zaman allaha havale edıceksın, hemen onları kafandan kovmaya calısaksın, kitap oku ne bılım kendını dınleme işte

şahsen ben oyle yapardım, eşimle cok mutluyum 7 senelik evlıyım

eşine odaklan eger seviyosan..

yoksa böyle kendını salmakla olmaz eşin de bi süre sonra sıkılcak bu durumdan bırakma kendini canım ya

ha bişey daha onların sana ne yaptıgını eşinin başına kalkıp durma ( neler o
ldu tam açmamızsın ama )

cok sagolun mesgale aramak en iyisi herhalde insallah basarabilriim

Ne kadar zamandır evli olduğunuzu bilmiyorum ama başkalarının
yaptıklarını hele ki eşin ailesinin yaptıklarını kafanıza takmamayı öğrenin,
inanın böyle daha mutlu olacaksınız.
Onların amacı sizi üzmekse , siz üzülmeyerek, üzülmediğinizi belli ederek ,üzülseniz bile kendi içinizde yaşayarak
onları amacına muvaffak etmeyeceksiniz.
Bu kadar basit.:34:

sagolun cevapladiginiz icin... uzulmemek elde degil ama zamanla atlatabilirim insallah..

Ailesinin hatalarını kesinlikle eşine mal etme derim ben.

Yoksa sen zararlı çıkarsın.

Bak kendini soğutmaya başlamışsın bile.

Ya aynı şehirde ya aynı evde olsaydınız napacaktın?

Sürekli laf sokmaları hayatını mahvedecekti böyle düşün.

Ve artık takmamayı öğren.

Olumsuzluklardan kurtulmak senin elinde.

Onlardan uzak olduğuna şükret ve umursama bundan böyle.

İnan onlar düşünmüyordur bile gelinimizi üzdük incittik diye.Sen üzüldüğünle düşündüğünle kalıyorsun.

Kendi kndini yiyip bitirmenle kalırsın.Ve bu sadece sana ve evliliğine zarar verir.

Zararlarını düşünerek karları elinde tutmak senin elinde.

Ailesinin hatalarını kesinlikle eşine mal etme derim ben.

Yoksa sen zararlı çıkarsın.

Bak kendini soğutmaya başlamışsın bile.

Ya aynı şehirde ya aynı evde olsaydınız napacaktın?

Sürekli laf sokmaları hayatını mahvedecekti böyle düşün.

Ve artık takmamayı öğren.

Olumsuzluklardan kurtulmak senin elinde.

Onlardan uzak olduğuna şükret ve umursama bundan böyle.

İnan onlar düşünmüyordur bile gelinimizi üzdük incittik diye.Sen üzüldüğünle düşündüğünle kalıyorsun.

Kendi kndini yiyip bitirmenle kalırsın.Ve bu sadece sana ve evliliğine zarar verir.

Zararlarını düşünerek karları elinde tutmak senin elinde.

cok dogru diyosun arkadasimm...
Allah razi olsun cevapladigin icin...
evliligime zarari oldu zaten toparlamaya calisiyorum...
ayni apartmandaydik allahtan bir mucze geldi simdi yurtdisindayim ama yine donecez...

en iyisi hep mutlu gorunmek esimle de iyi gecinmek galiba...

ben.kayınvalde.ile.dipdibeyım...ayrıyetten.karşımda.eltim.var....daha.bitmedi.bide.dede.babanne.var...şimdi.şöyle.bana.ben.ne.edem.hepsi.tepemde...şükret.haline.daha.neler.var..neler.:43:

Ben de bazı şeyler yaşadım kayınvalide ile. Eşim sağolsun beni hiç ezdirmedi. Ama yapılanlar gitmiyor kafamdan. Her gece her sabah aklımda. Takıntı mı denir ne denir bilmiyorum. Sanki bana yaptıkları yanına kar kalmışta ben de hesabını sormak, cezalandırmak istiyor gibiyim.

Zamana ihtiyacınız var , unutamıyorsunuz çünkü
yapılanları bir türlü hazmedemiyorsunuz.
Kişiye bu tip şeyleri arkadaşı yada kendi ailesinden biri yapsa kavga eder, içindeki zehiri akıtırp
belki bir daha yüzüne bakmazsın ama eşinin ailesi olunca birşey diyemeyip yutuyorsun ya işte o hazmedilmiyor.
Ne yaşadığını anlıyorum, psikolojik destek alabilirsen daha iyi olur tabi.
Takma diyecem ama takmışsın zaten, arkanda bırakmak için çabala hiç olmazsa.
Birde istemediği halde aynı evde yaşayanlar var:(((

Son düzenleme:
Zamana ihtiyacınız var , unutamıyorsunuz çünkü
yapılanları bir türlü hazmedemiyorsunuz.
Kişiye bu tip şeyleri arkadaşı yada kendi ailesinden biri yapsa kavga eder, içindeki zehiri akıtırp
belki bir daha yüzüne bakmazsın ama eşinin ailesi olunca birşey diyemeyip yutuyorsun ya işte o hazmedilmiyor.
Ne yaşadığını anlıyorum, psikolojik destek alabilirsen daha iyi olur tabi.
Takma diyecem ama takmışsın zaten, arkanda bırakmak için çabala hiç olmazsa.
Birde istemediği halde aynı evde yaşayanlar var:(((

canim sen misin yoksa o ayni evde yasayan dedigin? cok oldun bir insansin anladigim kadariyla.. derdimi acinca hep yorum yapiyorsun canm benim sagol... bogazima bicak dayandi benim zamaninda... kufur edildi yuzume karsi... bunlar hazmedilecek seyler degil ama unutulur. hazmedemedigim tek sey hicbir sey olmamis gibi davranmak...
cunku baska carem yok...yuzyuze bakacagiz ne de olsa... ama icimden bazen yuzlerine tukuresim geldigi oluyor...

bundan sonra hicbir seklde gunluk rutin isler haricinde muhatap olmayacagim...hep formalite davranip gururumu incitenlere gulecegim...konuyu degistirecegim...
kendime bakip suslenip guzel giyinicem cunku boyle mutlu olabilirim...

onlarin hakkinda kafama birsey gelirse baska seyler dusunmeye zorlayacagim...

asla hicbir sey paylasmayacagim anlatmayacagim...

ama bunlara ragmen insan uzuluyor..
insanca yasamak gecinmek varken ne bu tuzaklar fesatliklar...

canim sen misin yoksa o ayni evde yasayan dedigin? cok oldun bir insansin anladigim kadariyla.. derdimi acinca hep yorum yapiyorsun canm benim sagol... bogazima bicak dayandi benim zamaninda... kufur edildi yuzume karsi... bunlar hazmedilecek seyler degil ama unutulur. hazmedemedigim tek sey hicbir sey olmamis gibi davranmak...
cunku baska carem yok...yuzyuze bakacagiz ne de olsa... ama icimden bazen yuzlerine tukuresim geldigi oluyor...

bundan sonra hicbir seklde gunluk rutin isler haricinde muhatap olmayacagim...hep formalite davranip gururumu incitenlere gulecegim...konuyu degistirecegim...

olgun yazacaktim oldun yazmisim...
ben de ne yazdigimi bi bilsemm///
kusuruma bakma:)

Ben de bazı şeyler yaşadım kayınvalide ile. Eşim sağolsun beni hiç ezdirmedi. Ama yapılanlar gitmiyor kafamdan. Her gece her sabah aklımda. Takıntı mı denir ne denir bilmiyorum. Sanki bana yaptıkları yanına kar kalmışta ben de hesabını sormak, cezalandırmak istiyor gibiyim.

aynen canim ayni durumdayim ama atlatacagiz bu durumu ins

esimin ailesi ile yasadigim sorunlar hala kafamda donuyor...
yurt disindayim onlardan binlerce kilometre uzaktayim bana laf sokamiyorlar kalbimi kiramiyorlar ama hep yaptiklari aklima geliyor bir turlu kurtulamiyorum...

cok saldim kendimi uyuyorum hep sikintidan...

duzenli beslenmiyorum cinsel istegim azaldi... ders calismam lazim calisamiyorum...

esimden sogumaya basladim... kendimi zorluyorum ama ailesinin tavirlarini aklimdan cikaramiyorum...

ne yapayim ne edeyim de onlari umursamayip kendi hayatimi her seyin keyfini cikarayim allah rizasi icin bi akil verin...

bu boyle nereye kadar surecek... psikolojik destek mi almaliyim sizce...
fikirlerinizi bekliyorum buna ihtiyacim var...yoksa boyle mutsuzlugum ve huzursuzlugum beni oldurecek artik...

ben de aynısını yaşadım çok zor bir durum.bir doktora görün derim.takıntı haline gelmiş.

kimsenin senden ve evinin huzurundan daha kıymetli olmadığını kendine empoze etmeye çalış ,kendine yeni uğraşlar bulabilirsin kurs vs... birde söylemesi kolay uygulaması zor fakat affetmeye çalış insan o zaman hafifliyor...

Bhayir canim cok sukur oyle bir beraber oturmuyoruz.
Ama oyle seyler yasandi ki, unutulmuyor.
Dedigin gibi en zoru hicbirsey yokmus gibi davranmak, yalamak yutmak gibi oluyor biraz.
Ben bir kac senedir gorusmuyorum.
Insan bir noktada bir secim yapmak zorunda kaliyor ve ben kendimi sectim.
Bunu aynen bu sekilde esimede belirttim.
Esim iyi bir insandir , kimse uzulsun istemez. Bu demektir ki suya sabuna dokunmayim, kendi aralarinda halletsinler
Gibi bir durum oldu.
Biz buyuklerine ne olurs olsun saygili ol denilerek buyutulduk.
Ama nereye kadar. Sinsidir benim esimin ailesi, ajitasyon , demogoji, hastalik, bla bla
Tum argumanlari kullanirlar sonra da seni kullanirlar.
Yalan dolan biri bin para .
Arkandan konusurlar,uydurular, kendilerine gore uyarlarlar.
Iste bu yuzden canim tecrube ettim herseyi sayelerinde.
Cok sukur simdi rahata erdim.
Ama burada bir arkadas problem yasayinca benimde yasadiklarim su yuzune cikiyor.
Kendine yatirim yap, kendini sev.
Onlari ve olanlari arkanda birakmaya calis.
Yoksa gelecegini de calarlar senden.
Umarim huzur bulursun arkadasim.
Ama olay este bitiyor inanki.

aslında çok şanslısın binlerce km varmış aranızda en iyi kaynana uzaktaki kaynanadır unutma :) anlıyorum aslında seni insan bazı yaşadığı şeyleri unutamıyor ama boşver geçmişe takılı kalmamaya çalış kendine bak yürüyüşler yap onları da düşünme ya dibinde oturuyor olsaydın ne yapacaktın?sürekli görmek zorunda olsan bak benimki çağırdı şimdi beni oturalım diye kadında sürekli bi oturma isteği var:)(eşim işi var çağırma dediği halde)uzakta olmanın tadını çıkar ohhh ne güzel özgürsün olayları iyi yanından gör

Back
X