Bu psikolojiden nasil kurtulabilirim?

MrsNorris

Knitter...ÖrgücüBasi...
Pro Üye
14 Mart 2010
7.922
6.835
723
Herkeze merhaba. Öncelikle yapacagim imla hatalari icin simdiden özur dilerim hem yurtdisinda yasadigim icin birde telefondn yazdigim icin malesef olacaktir.

Malesef uzun zamandir saglik sıkıntıları ile ugrasiyorum. Nisanda Analfissurdan ameliyat oldum suan hala makatimda iki tane yaram var acik. Bundan uc hafta sonra dizimde agrilar basladi bazen kan degerlerim yuksek. Kortison kullanmak zorunda kaldim. degerim 5 ayda iyice yukseldi doktor doktor gezdim. Cogu burkmussun diye gonderdi. Bir aydir koltukdegneksiz yuruyemiyorum ayaklarim sis. Suan romatizma klinigindeyim. Bir suru tahlil, ilac. Emar cekildi, kolonoskopi, endoskopi ve daha niceleri hala bulamadilar.

Soyle bir sorunumda var. Allaha sukur benden kotu durumda olanlarda var ama ne oldugunu bilmemek ve yuruyememek beni inanilmaz etkiledi. Bir daha yuruyemezsem, araba kullanamazsam, calisamazsam, gibi deli sorumar. Malesefte internette okuduklarim var.

Bazen aglamaktan dert anlatamiyorum. Bu durumla nasil bas edebilirim? Iyi dusunsmede arada cogu zaman aklim kotusune gidiyr bunu asmanin bir yolu varmi? Yoksa destek almalimiyim?

Bence destek alman iyi olur.
Çok geçmiş olsun, İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.
Netten hiç araştırma bence. O bile moralini bozuyor ve moral bozukluğu her şeyi olumsuz etkiliyor biliyorsun. Başka şeyler düşünmeye çalış.

çok geçmiş olsun.umarım sağlığına kavusursun en kısa sürede.
mutlaka vardır nedeni ama neye bağlı olduğunu bulamadıkları için yanlış bölümlerde tetkikler yapiliyordur belki.
bazen bir belirti çok başka bir hastalığın yada çok basit bir sorunun göstergesi olabiliyor.
destek alman iyi olur tabiki.en azından teşhis konulup çözüm bulunana kadar.
tekrar geçmiş olsun..

Ah o fissürden ne çektim
2 çatlağım var ameliyat olmadım öyle yaşamaya çalışıyorum
Sen ne yürüyebiliyosundur ne oturabiliyosundur
Şifalar diliyorum

Tesekur ederim. Suan bulundugum klinikte elerinden geleni yapiyorlar. Kanimda bakteri cikmis ondan olabilirmis ama pek istemedigim halde endoskopi ve kolonoskopi yapildi sukur temiz cikti ama havada asili kaldim. Suan kortison sayesinde daha iyiyim ama biraktigim an kotulesicek. O kortisonda yaramin iyilesmesine engel oluyor. Bir omur makatimda iki acik yarayla gezicekmisim gibi. Normal yuruyen insan gorsem aglayasim geliyor. Engelde olamiyorum yas 29 ama. Belkide hastanede bunun doktoru vardir bir sorayim ama bazen sanki abartiyormusum gibi hissediyorum ozelikle obur hastalari gorunce.

Tesekur ederim. Örgü oruyorum. Yapmam gerektigi halde o interneten bakmaya engel olamiyorum. Su bende var aa buda var. Bu hastamigim varsa naparim. Calisamam, evlenmem boyle uzayip gidiyor..

Ah o fissürden ne çektim
2 çatlağım var ameliyat olmadım öyle yaşamaya çalışıyorum
Sen ne yürüyebiliyosundur ne oturabiliyosundur
Şifalar diliyorum

Tesekur ederim benimki kronikti hic duramiyordum mecbur oldum. Sonra zamanla kotulestim. Ben Almanyada oldum ve burda o yarayi acik birakiyorlar. Bir bakteri bulmuslar kanimda ondan olabilirmis ama oda belli degil. O yaralarimda kortisondan kapanmadi 8 ay olmus normalde 3 ayda kapanir belki tekrar olmam gerekicek cunku omrumce bununla dolasamam buyuk risk. Kortison kullandikcada ameliyat olamam boyle bir kisir dondu kafayi yedirtiyor.

oranın psikolojisi acayip bişey.sağlıklı insan bile hasta oluyor zaten.
birde üstüne net ten olumsuz olumsuz yazılar
felaket senaryoları
her hastalığın en kötü ihtimali
ohooo
saglamsan bile hasta çıkarsın zaten.
bence kafanı biraz rahatlat.iyi düşün iyi olsun.
nette fazla araştırma.
doktorlara kafandakileri sor.biraz sabret bakalım.umarım ciddi bir şey çıkmaz.Allah tüm hastalara şifa versin.

Son düzenleme:

Amin insAllah cok klise olucak ama sagliktan gercekten en onemli seylerden biri su hayata.

Ne kadar onumayacagim desemde okuyorum. Tek dilegimde kronik bir rahatsizlik olmamasi. Tam emin olmadiklari icinde hala net birsey yok ortada Allahtan bulamadik romatizma degil diye eve gondermiyorlar.

Acikcasi romatizmanin boyle kotu ve agir oldugunuda bilmiyordum. Rabbim tüm hastalara sifa versin yardimcisi olsun.

en önemli şey sağlık hayatta.gerisi boş.
her şey yerine konulur geri gelmeyen tek şey kaybedilen sağlık.
neren acırsa canin ordadir derler.tabiki zordur yaşadığınız.
ben doğum sancısını yasadigimda
Allah im böyle bir acı mi varmış?
benim böyle agriyabilen bir organım mi varmış demiştim.
sizinkide öyle aynı acıyı yaşayanlar tabiki daha iyi bilir Allah kimseyi sağlıkla imtihan etmesin.
inşallah ciddi bir durum yoktur.
romatizmaninda çeşitleri var.belki daha detaylı inceleme gerekiyordur.
umarım en kısa sürede tedaviye başlarlar.
tekrar tekrar geçmiş olsun.
iyi düşünün iyi olsun herşey

Cok tesekur ederim Rabbim dermansiz dert vermesin

Dizi falan izlemen mümkün mü?
Kafan dağılsın. Kitap oku...
Geçecek.
Sadece biraz daha zaman ver kendine buna inanarak.
Olumlu düşün. Yaralar geçsin, ayaklarının şişliği insin hepsi geçecek İnşallah

Amın InsAllah tesekur ederım. Hep booyle gitmeyecek diye kendimi telkin etmeye calisiyorum. Genelde örüyorum, tv‘ye oda arkadaslarim bakiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…