• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu rahatsız edici durumu yaşayan var mı ? (Lavabo öncesi baş dönmesi.)

Bipathem

Elbette..
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
2.636
1.671
333
Kızlar merhaba nasıl anlatılır bilmiyorum evet anksiyete hastasıyım. Gün içinde bir anda baş dönmesi bayılma hissi sersemlik bazen bulantı yaşıyorum ne oluyor diye anlamaya çalışırken bir 10/15 dakka içinde wc ihtiyacım bastırıyor. Yani ibs mi acaba inanın hayat kalitem düştü yaşayan ya da çare bulan var mı? Şimdiden teşekkürler .

Kızlar merhaba nasıl anlatılır bilmiyorum evet anksiyete hastasıyım. Gün içinde bir anda baş dönmesi bayılma hissi sersemlik bazen bulantı yaşıyorum ne oluyor diye anlamaya çalışırken bir 10/15 dakka içinde wc ihtiyacım bastırıyor. Yani ibs mi acaba inanın hayat kalitem düştü yaşayan ya da çare bulan var mı? Şimdiden teşekkürler .
Kolarda ağrı uyuşma boyun ağrısı var mı

Tansiyon olabilir. Ama bu şekilde teşhis koyulmaz doktora gidin

Boyun fitigi ve boyun duzlesmesi dediginiz seyleri yapiyor. Noroloji bolumune gorunun, gerek duyulursa beyin cerrahi ya da bas ve boyun cerrahisi bolumlerine yonlendirilirsiniz. Ozellikle agir kaldirma kismi bana bunu dusundurdu.

Tansiyon olabilir. Ama bu şekilde teşhis koyulmaz doktora gidin

Genelde düşüktür tansiyonum o da sıkıntı evet, tabi doktor en doğrusu ancak benim gibi anksiyete düzeyi fazla olanlar maalesef kalkıp hemen doktora gidemiyor o bile o kadar büyük sıkıntı bizim için bi bilseniz..:) belki aynı şeyi yaşayanlar olmuştur diye bi yoklamak istedim öncesinde. Çok teşekkür ederim yanıtlar için de 🌺

Boyun fitigi ve boyun duzlesmesi dediginiz seyleri yapiyor. Noroloji bolumune gorunun, gerek duyulursa beyin cerrahi ya da bas ve boyun cerrahisi bolumlerine yonlendirilirsiniz. Ozellikle agir kaldirma kismi bana bunu dusundurdu.
Evet ya doktor yolu görünüyor da işte acaba kendimce hafifleteceğim bir şey bulur muyum dedim, çok teşekkür ederim

Hamileyken demir ilacı kullandığımda oluyordu bende🤔

Anksiyeteden bahsettiğiniz için bir ihtimal şöyle olabilir ilk bu hissi yaşadığınızda tesadüfen wc ihtiyacınız oldu ya da bir kaç kez denk geldi ve bundan sonra artık otomatik böyle olmaya başladı gün içinde bulantı bayılma hissi saat başı olmaz e wc ihtiyacı da saat başı olmaz denk gelme ihtimalleri çok yüksek ve artık siz otomatik böyle kurdunuz başınız döndüğü her an 10-15 dk içinde wc gitme ihtiyacı hissedeceksiniz şuna benziyor ayağım kaşındı kesin yola gideceğim tesadüf yola gidersin ama bundan sonra her ayağın kaşındığında bunu söylersen yola iki hafta sonra bile gitsen bak ayağım kaşınmıştı zaten diyeceksin bağlantıyı sen kurduğuna göre sen çözeceksin bir daha bayılma kusma hissinde 10 dk içinde yapcak bir iş bul sonra bunu sesli olarak söyle sesini biri sana söylüyormuş gibi duy ama örneğin yine başım döndü demek ki şimdi susayacağım su içmem lazım de bunu iki defa yap o bağ kopcak inan bana bu sefer de her seferinde susayacaksın
sürekli baş dönmesi kusma hissi şu bu da bana vertigo yu anımsattı

Anksiyeteden bahsettiğiniz için bir ihtimal şöyle olabilir ilk bu hissi yaşadığınızda tesadüfen wc ihtiyacınız oldu ya da bir kaç kez denk geldi ve bundan sonra artık otomatik böyle olmaya başladı gün içinde bulantı bayılma hissi saat başı olmaz e wc ihtiyacı da saat başı olmaz denk gelme ihtimalleri çok yüksek ve artık siz otomatik böyle kurdunuz başınız döndüğü her an 10-15 dk içinde wc gitme ihtiyacı hissedeceksiniz şuna benziyor ayağım kaşındı kesin yola gideceğim tesadüf yola gidersin ama bundan sonra her ayağın kaşındığında bunu söylersen yola iki hafta sonra bile gitsen bak ayağım kaşınmıştı zaten diyeceksin bağlantıyı sen kurduğuna göre sen çözeceksin bir daha bayılma kusma hissinde 10 dk içinde yapcak bir iş bul sonra bunu sesli olarak söyle sesini biri sana söylüyormuş gibi duy ama örneğin yine başım döndü demek ki şimdi susayacağım su içmem lazım de bunu iki defa yap o bağ kopcak inan bana bu sefer de her seferinde susayacaksın
sürekli baş dönmesi kusma hissi şu bu da bana vertigo yu anımsattı
Ne güzel anlattınız 🤲

Tansiyonunuz düşüyor olmasin ?

Mesela benim tansiyonum hep düşüktür 12yi cok ender görürüm. Ferritin 1.4 evet doğru bitik. Bunun baş dönmesini ani kalkışlarda anlarım. Anksiyeteyle de yıllarca mucadele etmiş biriyim en ağır dozda. Onunki nefes darligiyla gelir. Son 1 aydır yukarı baktığımda kafamı kaldırıp ve yatakta dönerken agir bas dönmesi oluyor diye kbb ye gittim kulak kristalleri kayması bunu yapabiliyor diye o da denge testi istedi. İşin özeti baş dönmenizi ayırt edebilmek. Ani wc ihtiyacı hop hemen tuvalet pozisyonu, kiyafetleri asagi indirmek için öne eğilmek vs demir eksikliği kaynaklı da olabilir, boyun fıtığı varsa da olabilir.
O ş.r.fs.z anksiyete seni beynimde ur var ondan dönüyor diye de inandırabilir. Sen en temizinden aile hekimiyle basla bi hemogram ver sonra gerek duyarsa dr seni bi nörologa göndersin cektir mr inı çöz bu işi. Zaten hayat karman çorman bir de x2 hızla dönerken çekilmez bacım

Benim anksiyetemin tavan olduğu dönemlerde böyleydi. Doktor vücutta ikinci beynin bağırsaklar olduğunu, bu yüzden de normal olduğunu söylemişti. Tahlil yaptırdı ve dahiliyeyle birlikte tedaviye başladılar. 2 farklı antibiyotik, mide ilacı antibiyotikler bittikten sonra demir, antidepresan, b12 vs alarak devam ettik. 1 ay içinde hiç bişey kalmadı bağırsaklarımla ilgili. Bir de probiyotik kullanmamı önermişti. Dahiliyeye giderseniz zaten ne olduğu ortaya çıkar. Şimdiden geçmiş olsun.

Back
X