Aslında yapabilirsin ama biraz riskli... Önce saçını oryalle açıcaksın tabi oryalin kıvamını ve bekleme süresini iyi ayarlaman lazım. Oryal zaten sapsarı yapar saçı.Oryal işlemi bittikten sonra ne renk istiyosan o renge boyucaksın işte. Aynı kuafördeki sonuç çıkıyor.
Saçını bir açıcıyla aç, youtube da bir sürü video var onlara bakabilirsin, ne kadar bekletmen gerektiğini araştırabilirsin. Eğer açtıktan sonra saçın farklı tonlarda olursa bir daha açmayı dene. Her yerde aynı renk olunca da, platine boya :)
her yere yazıyorum bır turlu cvp bulamadım soruma umarım bırda yardımcı olursunuz arkadaslarsorum şu ben evde acıcıyla kendım actım saclarımı bazı kısımlarını rofle gıbı bır sey yapıyorum fakat gecenlerde actıgım saclar ıstedıgım renk olmadı dıplerıme uygulamıstım boyle turuncu cıvcıv sarııs gıbı bır sey oldu ve ben kullu platın ıstoyorum:26:bu renk ıcın nasıl yapmalıyım lutfrn yardımcı olun kızlarr cok kotu duruyo..
canım bende yıllardır platin rengi kullanıyorum hatta dip çıkmadığı zamanlarda beni ilk gören kendi saçım sanıyor yolda bile soruyorlar ama ben bıktım değiştircem bu renk zor evde yapman riskli olabilir ben sadece bir kere diplerim çıktığında kendim yaptım palettenin saç acıcısını aldım kutulu olan. sonra da platin sarısını aldım. Sadece boyayla maalesef saçı açamazsın ancak toz açıcı oriyal kullanman lazım ben her iki boyayı karıştırdım hem toz açıcıyı hemde boyayı. Diplerime tamamen sürdüm yani, folyolu olarak değil kuaförlerin röfle atarken yaptığı gibi değil normal boya sürer gibi sonra folyo ile saçımı sardım 20 25 dakidada bakarak kontrol ederek saçımı yıkadım istediğim renk oldu. Ama bunu yapmadan önce saçımı denedim kaç dakikada nasıl açılıyor diye sonra ona göre yaptım.
pekı bı oryalle acma ıslemı nasıl olmaı lazım dıger platın sarısını boyamak ıcın...yanı benım actıgım yerler turuncu bır renk ben bu rengın uzerıne paltın sarısı rengını alsam boyasam olur mu acaba??
daha da turuncu yapabilirsin çünkü boya boyayı açmaz sarı boyalarda saç 2 ton kadar açılır bakma sen o kutu üstündeki resimlere. Saçının bir yerinde dediğim gibi bir deneme yap istersen toz açıcıyla o açıcının içine boya koyarsan 7 8 tona kadar açabilirsin
Selam arkadaşlar bundan 6 ay önce platin röfleli saçlarima kıyıp hürrem rengi yaptırdım ilk başta çok hoşuma gitsede her kuaförden çıkışımda sonuç hüsran oldu bir türlü aynı renk olmuyordu... 6 ay boyunca tuhaf tuhaf renklerde bakırlarda gezdim. 5-6 Kuaföre eski halime dönmek istediğimi söylesemde asla olmaz yanar dediler. Alttaki renk platin olduğu için ve neredeyse 5-6 yıllık bir sarı olduğu için saçım çok yıpranmıştı kestirur platisemde kendine gelmiyordu. Her yıkamamda boya kusuyordu altta sarı olduğu için saçım boyayı kabul etmedi bi türlü... Sonra Hc Haircare kullandım iki ay boyunca düzenli kullandım gerçekten saçlarım baya uzadı. Buna extra olarak argan yağı (Nashie) John Frieda'nın bakım maskesi, serumu, saç kremini kullandım Şampuanıma doğum kontrol hapı evigen falanda attım bu arada:) Yani aklınıza gelicek herşeyi yaptım saçım uzasın diye.. Daha iki gün önce kuaförüme gittim herşeyi göze aldım dedim yanarsa yansın vur platini.. Saç derilerim inanılmaz acıdı çok yandı.. Zaten saçım öyle uzun bi saç değildi Sonuç olarak saçımın uçları koptu ama şuan omuzlarımdan biraz daha aşağıda ve platin saçlarım var (Röfle olmazmış) Çok mutluyum kurtuldum bidaha asla denemem.... Yani sonuç olarak benım saçlarım ince telli ve toplasan iki tel etmez o kadar az ki ama yaptığım bakımlar saçımı kurtarmış.. Bakırdan kızıla dönülüyor ama çok zor bir süreç.. Saçımda turunculukta kalmadı