Bu şehire karşı bu ne kompleks etiketleme

Ben dogudan Izmir'e evlenip geldim. Bu sehrin en cok sevdigim seyi, insanlari diyebilirim. Sokaga cikinca kimse kimseye bakmiyor. O kadar rahat hissediyor ki insan kendini. Simdi memleketime gidince, erkeklerin cins cins bakmasindan asiri derecede rahatsizlik duyuyorum. Cikip memleketimi gezeyim istiyorum, sonucta ozluyor insan, ama o aç bakislar midemi bulandiriyor. Sanirim Izmirdeki bu rahatlik, beni buraya bagladi.

İzmir candır ya kim o densizler.

İçmek istiyorsan alkol alırsın , yazın rahat rahat şortunu giyersin , sabah-akşam kordonda yürüyüş yaparsın , bi yere gittiğinde teşekkür edersin günaydın dersin ne asılan olun ne yanlış anlayan..
Belediye otobüs şoförü bile başkadır ya ben hep komiklerine denk geldim :).
Kimse eleştirmez , kimse karışmaz.Denizi başka , insanı başka.

Bundan daha güzel bir şehir olabilir mi?

Onların yaptıkları etiketleme ise sizlerin yaptığı nedir. Sizde o kesim hakkında bütün nefretinizi kustunuz.Ne yobazlıkları kaldı,ne namussuzlukları,ne cahillikleri .

Ben orayı kaçırmışım. :KK57:
Konu sahibi yazmış da
"Çok üzdüler beni çok hatta başım dönüyordu buradaki aile sağlık ocağı hamilelik testi yaptıllar ben bilmiyordum sonra raporda öğrendim . Ben saf saf arkadaşlarla paylaşınca İzmirlisin ya o yüzden yapmışlardır dedi .Bu ne ya gönlüm o kadar kırgın ki .. Tayin isteyeceğim günü sayıyorum"

Daha başlığı okur okumaz anlamıştım o şehrin izmir olduğunu. İzmirli değilim uzaktan yakından da alakam yok ama ben bile fark ettim bazı kesimlerdeki izmir nefretini önyargısını. Insanlar değişik ya garip bir toplumuz

Hani biz kürtü türk ile bölünmüşlüğe kızıyoruz barış deniliyor ama daha batıdaki illere karşı ön yargılar farklılıklar var .Yani bizim ülkemizin bu zihniyetinden bir şey olmaz. Barış falan hikaye

Onların yaptıkları etiketleme ise sizlerin yaptığı nedir. Sizde o kesim hakkında bütün nefretinizi kustunuz.Ne yobazlıkları kaldı,ne namussuzlukları,ne cahillikleri .

Ben farkındasanız şehir yer belirtmedim. Sadece kendilerine bakmadan kendi ahlaki düzeylerine bakmadan başkalarını eleştirmeleri ..... Hani kendileri dört dörtlük mü onu kıyaslamak için dedim .

Ben farkındasanız şehir yer belirtmedim. Sadece kendilerine bakmadan kendi ahlaki düzeylerine bakmadan başkalarını eleştirmeleri ..... Hani kendileri dört dörtlük mü onu kıyaslamak için dedim .
Zaten size saygı duydum .Fakat öyle yorumlar var ki siz nasıl üzüldüyseniz,bende o kesimlerde doğmuş biri olarak o derece üzüldüm.

Karşınızdaki insanlara cevaplarını vereceksiniz. Susmayla naiflikle olmuyor.
Alkolden mi dem vuruyorlar, evet İzmir'de gizli kapaklı yapılmaz şekilci değiliz biz diyeceksiniz.
Kadınlardan mı dem vuruyorlar, herkesin hayatı kendine diyeceksiniz.
Daha da ileri giderlerse insanlaştı şehitlerine göre yaftalamak çok saçma değil mi diye bozacaksınız.
Bu tarz insanlar bundan anlarlar çünkü.

Öyle tabi tacizin, tecavüzün ensestin her türlü pisliğin en yüksek olduğu şehir İzmir?!?

İnsanlarımıza gerçekten beyin bedava. Yıl olur 2015, diğer insanlar uzaya kloni kurarken bizimkilerin kafa yüzyıllardır kadın bacak arasına saplı bir türlü çıkaramadılar.

İzmir:
İnsanlar modern, çağa ayak uydurmuş
Adam önde gidiyor arkasında çarşaflı 3 ,4 kadın karısı mı kızı mı belli değil şeklindeki iğrenç görüntü yok.
İnsanlar çok kibar ve saygılı. Sokakta laf atan maganda, kadınları süzen sapık pek yok.

İnsanlara İzmirle ilgili dert olan şey kadınların 10 kg örtü altına girmemesi. İkinci dert olan şey canlarını çektikleri gibi giyinmeleri, şort, yazlık şeyleri rahatça giymeleri.

İzmirin taşlanmasının en baştaki sebebi Atatürkçü olmasıysa, 2. sebebi kadınların 10 kg örtü altında kaybolmaması, üstüne şort giymeleri!!!! Yobazların dertleri bunlar. Yobazların en büyük derdi kadın bacakarası söylemiştim.

İzmir de malum yeaas yazanların dertleri bu. Liberallik, demokratlık kötü. 12 yaşındaki çocuğa bıyık buran, akrabasını taciz eden adamlar, onların arkasında duran örtüler ardında saklanan zavallı kadınlar iyi.

Gelince okursunuz...
Kim ne yaparsa yapsın, bu özgürlük insana doğuştan verilmiş, aksi takdirde irade olmasaydı hepimiz melek olurduk... Herkes önce kendine bakmalı.

Siz de haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz, şort giyeni örtüyü kötüleyerek savunmuşsunuz. Çok doğru, millet uzayda biz hala başörtüsü ile bacak arasına sıkışmışız.

Ben Artvinliyim benim ilk amirim de moskof demişti bana, pardon dedim ihihi yaptı, pardona 9 numaralı bakışımı da ekledim tabi

Zorunlu hizmetimi karadeniz ile iç anadolu arasında bir yerde yapıyorum. İzmir den geldim. Gayet düzgün bir insanım .Sıradaşı havalı bir halimde yok .Olması gerektiği gibi geldim buraya zaten .

Hep izmir hedef noktası ..Yok İzmir de olaylar başlıyor . Yok alkolik İzmir . Yok boşanma oranı yüksek İzmir . Yok davetkar İzmir . Daha daha çirkin şeyler .Konu açıldıkça bahsedeceğim.

Yani en acısı da görev yaptığım yerde yüzüme vurulması. Ben onları gürbette arkadaş dost biliyorum ama sırf İzmir den geldim diye böyle yapılıyor. Kibar bir insanım. Ne alkolim var . Ne kastettikleri görüntü.
Başta burada en yüksek amirimiz seminerde herkesin içinde İzmir de boşanma oranı yüksek dedi

Ve biliyormusunuz burada dedikleri şeyler iki katı yaşanıyor . Kızların daha ortaokulda sevgilisi var .18 e bastılar mı hemen kocaya kaçarlar. İki eşli aileler var . Evli kadınlar evli başka adamlara kaçar. Alkolik iş ortamına gelirler ve şişeler buluruz .

Artık bu durum beni çok üzüyor . Herkesin yaşadığı kendine beni ilgilendirmez .Kimseyi etiketlemem.

Ama İzmir karşı bir özenti çekememezlik bir duruma var sanırım . Kendi medeniyetlerini bu şeklide gösteriyorlar. Onlar da kendi dünyalarında daracık dünyalarında kalsınlar ne diyim .

Bu ülke izmiri kaldırabilecek medeniyet seviyesine sahip değil de ondan.Aynı şeyi avrupalılara da b.k atarak yapıyorlar,yok aile yapıları kötüymüş bilmemne..bizden daha iyi aile yapıları ve bağları

arkadaşlarının çekememezliği . o yüzden hiç bir sağlık kuruluşu yapmaz o testi . ben de doktorum eğer gebelik semptomu varsa istiyorum testi . yazcağım ilacı etkiliyor en basit . ya da ne bileyim film çekmiyorum mesela hastaya bunun gibi ... arkadaşlarınız da bir garip ..
Çok üzdüler beni çok hatta başım dönüyordu buradaki aile sağlık ocağı hamilelik testi yaptıllar ben bilmiyordum sonra raporda öğrendim . Ben saf saf arkadaşlarla paylaşınca İzmirlisin ya o yüzden yapmışlardır dedi .Bu ne ya gönlüm o kadar kırgın ki .. Tayin isteyeceğim günü sayıyorum

Evet haklisiniz böyle yaygın bi on yargi söz konusu ama bence biraz da İzmirliler kendi kendilerine yapıyorlar bu ayrıştırmayı. Ben gormedim sırf İzmirli olduğu için kendini herkesten daha modern, daha Atatürkçü ilan etmeyen, İzmirli olmayı ustun bi vasıf gibi yansıtmayan bir İzmirli. Bence hoşuna gidiyor İzmirlilerin bu durum biraz. Sürekli izmirliyim ben içmeyi eğlenmeyi biz biliriz, bizim kızlarımız güzel, en solcu biziz triplerinde geziyor İzmirliler. Gerekli gereksiz her ortamda İzmirli olduklarını vurguluyorlar, izmirden cikali on sene olmasına rağmen hala çamaşır suyuna klorak filan diyorlar. Hepimizin içten içe gurur duyduğu bir memleketi var ama hiç birimiz oralı olduğumuz için kendimizi diğer insanlardan ustun gormuyoruz. Bence bu izmire olan bakış açısı karşılıklı bir durum. İzmirliler kendilerini diğer herkesten modern görüp diğerlerini küçümsediği için diğerleri de izmirlilerin modernliğini küçümseyecek çarpıtmalarda bulunuyor

İzmir'i bende hic sevmem. İlerde yasamakta istemem acikcasi. Fakat insanlarina bir sey diyemem cunku universitede en sevdigim arkadaslarim İzmirliydi. O kizlar kadar iyi, kibar, tatli arkadaslar bulamamistim. : )

Sehire gore yargilanmak sacma. Sehiri sevmememim sebebi cok farkli mesela. Ama bu insanini sevmeyecegim anlamina gelmiyor. Ha burdaki arkadaslarin abarttigi kadar da butun insanlari mukemmel degil İzmir'in. Yine universitede en sorunlu, en pislik tipte İzmirliydi guya. Ama dedigim gibi sehire gore yargilamak sacmalik.

Karadeniz insanini cok severim ama sizin cevrenizdekiler de oranin curuguymus malesef.. Onlar yuzunden butun Karadenizlileri yobaz, cahil gormek nasil mantiksizsa, butun İzmirlileri harika, muhtesem, cok iyi gormkte mantiksiz : )

Asfalyalarımı attırıyor bu tür insanlar. Ben de iş gereği çok seyahat ediyorum, özellikle doğuya gidersem hemen bu tür sorular geliyor akşam yemeklerinde. Gülerek cevap ver saçma sorularına. İzmir'de kızlar evlenirken babaları onlara "istediğin an buraya geri dönebilirsin, kapımız her zaman sana açık" derler, o yüzden kızlar her zaman ailelerinin arkalarında olduğunu bilirler, daha rahat boşanabilirler. Boşanan kadınların çoğu en rahat şehir İzmir olduğu için, dul diye kendisine baskı yapılmayacağı için boşanıp İzmir'e yerleşiyor ayrıca diyebilirsin. Bir tanıdığım boşanıp Ankara'dan buraya taşındı 4-5 sene önce, sadece Ankara'da erkeklerin onu rahatsız edeceğini bildiği için. Kızların babalarına binbir yalan söyleyip sevgilileriyle buluşmaya gitmediğini, dürüst olduklarını, babaların kızlarının sevgilileri olduğunu bildiğini söyleyin. Arkadaşımıza ders çalışmaya gidiyoruz dersek gerçekten de çalışmaya gidiyoruzdur, yalan dolana ihtiyacımız olmadığı için yalan dolanla işimiz olmaz diyin....Ayyyy ya da boşverin örümcek kafalılara açıklama yapmayı, evet yaaaa biz böyleyiz diyip patlatın bir kahkaha...

Back
X