bu sene açıktan hangi bölüm okusam seçeneklerimde yardımcı olurmusunuz kızlar

elagozlum20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2012
219
0
0
Konya
ben liseden mezun olalı 2 sene oldu bu sene ünv. gittik sevgilmle aynı yer çıkmıştı ama hem şehir hemde ilçesi çok kötü oldugu için döndük bölüm dende nefret ettim insan istemedigi bir bölümü okuyamazmış gercekten de öyle dış ticaretti bölümüm neyse bıraktım ben ama sınavsız ikinci ünv. kayıtları bu kararı aldım da bitmiş ti 1 senem daha gitti ve ben şimdi tekrar sınava girip açıktan veya uzaktan yazacagm ilk hedefim uzaktan tıbbi dök. ve sekreterlik ama puanı 330 larda eger onu alamassam kızlar aklımda 3 bölüm var sizce hangisi olmalı sağlık kurumları işletmeciliği sosyal hizmetler ve adalet bu 3 ünden birini istiyorum iş imkanı atama puanı açısından hangisi dogru bir karar olur sizce ?

ben liseden mezun olalı 2 sene oldu bu sene ünv. gittik sevgilmle aynı yer çıkmıştı ama hem şehir hemde ilçesi çok kötü oldugu için döndük bölüm dende nefret ettim insan istemedigi bir bölümü okuyamazmış gercekten de öyle dış ticaretti bölümüm neyse bıraktım ben ama sınavsız ikinci ünv. kayıtları bu kararı aldım da bitmiş ti 1 senem daha gitti ve ben şimdi tekrar sınava girip açıktan veya uzaktan yazacagm ilk hedefim uzaktan tıbbi dök. ve sekreterlik ama puanı 330 larda eger onu alamassam kızlar aklımda 3 bölüm var sizce hangisi olmalı sağlık kurumları işletmeciliği sosyal hizmetler ve adalet bu 3 ünden birini istiyorum iş imkanı atama puanı açısından hangisi dogru bir karar olur sizce ?

bence sağlık kurumları işletmeciliği ben olsam onu okurdum cnm

bence sosyal hizmeti oku. hatta güzel çalışıp başarabilirsen ve maddi durumunzda iyise atatrk üni. açıktan 4 yıllık sosyal hizm.bölümü açtı. onu tercih et derim.. ben öncelikle çalştğmda onun için çalştm... ilk sıramda sosyal hizm.vardı sonra 2yıllık olanı sonra laborant ve veterinerlik. ... aslında kendini geliştirmeye hevesin gücün kuvvetin varsa her bölümün kendine göre çok çok avantajı var .. yani sen bence gönlünden geçen yeri yaz . neresi için mücadele etme isteğin varsa onu yaz derim ben .. mesela ben laborant ve veterinerliği biyolojiye geçişi var diye yazdım . ve severimde derslerini.. ama 2yıllık laborant ve veterinerliği bitirdikten sonra bu seferde adeleti okuymmi diye düşüncelrmde var. dgsye girerim diyorum tabi ozaman kadar biyoloji gelirse giderim . ama 2 yıl gelmedi diyelim biyoloji bu 2 yıllık zaman zarfı içerisinde adalette bitmiş olacak ve ben dgs ye hem hukuk için hem biyoloji için girmiş olabileceğim diyourm .. tabi o gücü ozaman bulabilirsem kendimde :)

he birde laborant ve veterinerlikte bazı değişiklikler olucak oluyorda . yani önlisan düzeyinde hastanelere laborant olarak atananlar oldu bu yıl. daha çok iyileştirmede yapacaklar böyle giderse... o avantajı var..

sosyal hizmetinde şöyle önü açık diye düşünoyrum AİLe ve sosyal pol.bakanı fatma şahin bu sosyal hizmet çatısı altındaki bölümlere çok önem veriyor.. henüz 2 yıllıklar için yapılan bişey yok ama bence zamanla yapacak bunu..
mesela bence nasıl ki şuanda aile hekimlerimiz var aynı şekilde bence her bölgenin sosyal hizmet uzmanı olacak .. bence böyle bişey yapacak bu bakan.. gelecekler olan bölümler.. hakkında hayırlısı olsun . inşallah kafanı karıştırmadım biraz hızlı yazdım.

ya en kısa ve öz düşündüğün bölümlerin ilk önce iş imkanına bak eğer çok çalışma arzusuyla okuyorsan yani hani hemen bi işe girme istğiyleysen.. . kendni geliştrmek adınaysa o bölümün dgsyle girebleceğin alanlarına bak. ondan sonra doktra vs.. gibi yolu açık bölümlere bak derim ben canm..

Son düzenleme:
canım maddi durumumuz iyi degil bizim açıkcası ve bu sene artık hata yapmak istemiyorum biliyormusun 1 senem daha gitsin istemiyorum sosyal hizmetleri ön lisans ın ataması yok muş ama heran olabilir kadro acılır diye bende duydum onun haricinde bilmiyorum canım ya kafam çok karışık napyım sence :( lys girmeyecem ben ygs den yazıp acıktan 4 yıllık tamamlayabilecegm bir bölüm de istiyorum off :(

canım maddi durumumuz iyi degil bizim açıkcası ve bu sene artık hata yapmak istemiyorum biliyormusun 1 senem daha gitsin istemiyorum sosyal hizmetleri ön lisans ın ataması yok muş ama heran olabilir kadro acılır diye bende duydum onun haricinde bilmiyorum canım ya kafam çok karışık napyım sence :( lys girmeyecem ben ygs den yazıp acıktan 4 yıllık tamamlayabilecegm bir bölüm de istiyorum off :(

işte ne yazıkki aöf 4 yıllık hiç açıkta kalmassın diyebileceğim tek bölüm sosyal hizmet 4 yıllık.. oda baya tuzlu birde sınav zamanıda belirli illerde sınavı var. maddi çok sarsar insanı her işte bir hayır vardır iyikede gelmemiş diyorum şimdi çünk şuanda ödeyemiyor olacaktk..

valla canm ne desemki bilmiyorum.. kesinlikle 1 senen daha gitmesin üzülürsün .. bak ben 2008 de ozaman laborant ve veterinerği okuyacaktkm kayıt yaptrmadım. geçen sene yaptrdm kayıt kredili sisteme denk geldim ve inek gibi çalışmak zorunda kaldm . ama ne oldu 2010dan önce bu dersleri okuyanlar açıöğretimi okuyanlar sınava 1 hafta kala eski sorulara baka baka geçtiler bi güzel... zorlaştı bölümler artık . he böyle giderse baraj puanı da koycular bu 2 yılıklara zamanla .. bir önce iyice araştırıp bir bölüm seç... sağlık kurumları işletmeciğini birde bu dier sölediklerini netten iyice araştır.. kayıt yap canm .. hangisi ağır basıyor sende daha çok .. hangi bölümü istiyorsun.. AÇIKÖĞRETMDE 4 yıllık bazı bölümler vardı sosyoloji falan ama bilmiyorum ben kayıt yaptırcaktm bi ara vazgeçtm.. ataması falan hiç yok yanlış değilsem..

sayısalın ıyıse saglık k.işlt. sec sosyal hızmetlerı salla bı kere eger sozelın ıyıyse adaletı sec ben adlt okuorm

işte ne yazıkki aöf 4 yıllık hiç açıkta kalmassın diyebileceğim tek bölüm sosyal hizmet 4 yıllık.. oda baya tuzlu birde sınav zamanıda belirli illerde sınavı var. maddi çok sarsar insanı her işte bir hayır vardır iyikede gelmemiş diyorum şimdi çünk şuanda ödeyemiyor olacaktk..

valla canm ne desemki bilmiyorum.. kesinlikle 1 senen daha gitmesin üzülürsün .. bak ben 2008 de ozaman laborant ve veterinerği okuyacaktkm kayıt yaptrmadım. geçen sene yaptrdm kayıt kredili sisteme denk geldim ve inek gibi çalışmak zorunda kaldm . ama ne oldu 2010dan önce bu dersleri okuyanlar açıöğretimi okuyanlar sınava 1 hafta kala eski sorulara baka baka geçtiler bi güzel... zorlaştı bölümler artık . he böyle giderse baraj puanı da koycular bu 2 yılıklara zamanla .. bir önce iyice araştırıp bir bölüm seç... sağlık kurumları işletmeciğini birde bu dier sölediklerini netten iyice araştır.. kayıt yap canm .. hangisi ağır basıyor sende daha çok .. hangi bölümü istiyorsun.. AÇIKÖĞRETMDE 4 yıllık bazı bölümler vardı sosyoloji falan ama bilmiyorum ben kayıt yaptırcaktm bi ara vazgeçtm.. ataması falan hiç yok yanlış değilsem..

sosyal hizmetlerin 4 yıllık açıköğretimi hangi üniversitede var?hangi ppuan türünden alıyo ve kaç puan?bu çok önemli bi bilgi. lütfen daha fazla bilgi verir misiniz?

Back
X