• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bu Sene Mutlaka Küpe Çiçeği Yetiştirin

CanEs

ÇoK MutluyuM
Kayıtlı Üye
14 Mart 2009
2.206
1.934
333
35
bir-kupe-cicegi-cenneti-001.jpg
bir-kupe-cicegi-cenneti-006.jpg
bir-kupe-cicegi-cenneti-007.jpg
bir-kupe-cicegi-cenneti-008.jpg
bir-kupe-cicegi-cenneti-009.jpg
bir-kupe-cicegi-cenneti-010.jpg
bir-kupe-cicegi-cenneti-011.jpg
bir-kupe-cicegi-cenneti-002.jpg
bir-kupe-cicegi-cenneti-003.jpg
bir-kupe-cicegi-cenneti-004.jpg
bir-kupe-cicegi-cenneti-005.jpg

aaaah aaah bi zamanlar kocam almisti bana kupeli,2 haftaya gelmedi,gitti garibim,cicek bakma ozurluyum ben,,kaydirigubbakcemile3

cok guzel yaaaaaa bayıldım bakılmaz mı boyle guzel cıcege bacım hemen nasıl bakılcagaını arastırıcam cok beyendım yaa saol paylasımın ıcın sen bahsetmesen bılmıcektım valla saol

Küpe çiçeği, iç mekanlarda doğu- batı ve güney pencere önüne direk güneş ışığı almayan ışıklı bir yere yerleştirilmelidir. Dış mekanlarda ise ayrıca sıcak öğle ve sonrası kızgınlığından korumak için kesinlikle gölge bir yere konulmalıdır.
Küpe çiçeği gündüzleri 15-21 C serinlik isterken geceleri soğuğu sever. İlk bahar da yeni sürgün ve çiçek tomurcuklanması için bu gece soğukları gereklidir. Ortalama gün sıcaklığı 25 C nin uzerine çıktığında çiçeklenme sona ermektedir.
Sulama büyüme gelişme döneminde toprak yüzeyi kuru hissedildiğinde sulanmalıdır. Sonbaharda sulama kademeli olarak azaltılmalı ve sulama peryot aralığı uzatılarak bitki kış dinlenmesine hazırlanmalıdır. kış dinlenme döneminde aşırı kurumayı önleyecek, toprağı nemli tutacak kadar su verimelidir.
Gübreleme ilk bahar döneminde 2-4 haftada bir kompoze gübre verilmelidir.Eğer bitki içeri alınacaksa en az 2 hafta öncesinden gübreleme kesilmelidir.
Toprak, eşit ölçülerde torf, vermikülit veya perlit, toprak ve kum karışımı kullanılır. Kış dinlenme dönemi bitimi, ilk bahar başlangıcında kök bakımı yapılarak taze toprak harcı ile ya aynı yada bir boy büyük saksıya alınmalıdır.
Baharla büyüyen sürgün uçları 2 çift yaprak sonrası uçları çimdikleme ile alınır, bitki dalanmaya maruz bırakılarak dolgun bol çiçekli bir şekil alması sağlanır.
Sıcak ve kuru koşullar, çiçek dökümesi ve tomurcukların açmadan düşmesine sebep olur. En büyük düşmanı beyaz sinektir.

canım bizim bahçede susam ve gül var camda çok çiçek varda isimlerini bilmiyorum :) koş gel

çok güzel bendede vardı ama demekki dışarı çıkardıgım için soldu saol paylaşım için

ay bayıldımmmmmmmm
bende yeni diktim sayılır küpelileri bakalım ne zaman açarlar
heyecanla bekliyorum ne renk açacaklar diye
hele bi açsın resimlerini eklerim :))

Çocukluğumu hatırladım,tatlı bir tebessümle...
Annemin renk renk küpelileri vardı,çok güzeldi.

çok güzel eskiden bizimde vardı saksılarda pembeli-bordolu küpeli çiçeklerimiz

Aman Allahım resimlere defalarca baktım o güzelliği içime sindirdim. Çok güzel küpe çiçekleri hayran kaldım doğrusu. Emeğine sağlık.

ayy inanmıyorum yaa.. bizim evde iki dal bişey ona seviniyoruz bizde.. elalem biliyo çiçek bakımını..

Anneciğimin eskiden birsürü küpelisi vardı ahh ahhh:kedi:
Ben de almak istiyorum hiç küpeli deneyimim yok ayıp bana:olmaz::umursamaz:

ay çok güzel hastayım bu çiçeğe ama hiç biryerde satışı yok tohumunu satan olursa almaya talibim veya nerede bulabilirim

ay çok güzel hastayım bu çiçeğe ama hiç biryerde satışı yok tohumunu satan olursa almaya talibim veya nerede bulabilirim

Fidancılarda satılıyor küpe çiçeğiopuyorumnanaktan
Koçtaşta da görmüştüm yanlış hatırlamıyorsambilmiyorumkismile

Back
X