Bu sorunu nasıl aşarım :(

tuciii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2010
87
6
98
İstanbul
Merhabalar siteyi uzun zamandır takip ediyorum ama üye olmak bugüne nasipmiş, malesef bu düşüncemi paylaşabileceğim birileri yok, ya da anlattıklarım beni anlamıyor. Konuya başından başlarsam, yaklaşık 1 yıl kadar önce uzun bir ilişkimi bitirdim (1,5 yıl kadar sürmüştü) daha doğrusu ben bitirmedim, malesef o sırada o kişiyi çok seviyordum ve uzunca bir dönem toparlanamadım. Üstünden bir yıl geçmesine rağmen yeni yeni toparlanıyorum. Fakat bu dönemden sonra eskiden olmayan bir huyum çıktı ortaya. Kimseyi beğenememek, kendine yakıştıramamak gibi... Yani eskiden olsa tamam tanışalım diyebileceğim kişileri şimdi bir çırpıda eliyorum. Muhtemelen yaşadığım üzüntünün etkisi olduğunu düşünüyorum ama sonuçta bir yıl geçti ve hayat devam ediyor, yeni birilerini tanımam gerektiğini düşünüyorum. Beğenmeme konusuna gelince ne özelliğin var ki beğenmiyorsun diyebilirsiniz. Elektrik-elektronik mühendisliği son sınıftayım, şimdiden başvurduğum yerlerden iş teklifleri alıyorum, yani okulumda herkesin imrenerek baktığı biriyim, ayrıca hoş sayılacak bir fiziğim var (güzellik göreceli bir kavram biliyorum), tüm bunları bir araya getirince yaşadığım mutsuz dönemin de etkisiyle kimsenin dış görünüşünü beğenemez oldum. Eskiden böyle bir huyum yoktu. Mesela şuan yine benimle aynı bölümde okuyan bir arkadaşım beni tanımak istediğini söyledi ben de tamam dedim ama içim içimi kemiriyor, o da benim gibi başarılı, kötü bir huyunu da görmedim şimdilik, artık gerçekten ciddi bir şeyler düşünüyorum ama malesef kimseyi beğenmeyerek bir yere varamıyorum. Yani bu geçen bir yılda tek tük beğendiğim insanlar oldu ama nerdeyse manken fizikli kişilerdi bunlar. Beğenmediğim halde bir şans mı vereyim yoksa daha uzun bir süre bu şekilde mi devam edeyim bilmiyorum, yardımlarınızı bekliyorum.

Bu gerçekten kötü bir şey. Unutma her insan eşittir. Bunun farkında olman iyi bu düşüncelerden hemen arınman gerk canım eğer çok rahatsız oluyorsan git bir psikoloğa içini dök rahatla o sana en doğrusunu söyler. Ayrıca bir üzüntününde böyle yapıcağı hiç aklıma gelmezdi ben çok ayrılı kacısı çektim olmadı olmasında zaten insanı mutsuz eder böyle şeyler tatlım sen kendini iyi tanırsın sana ne iyi gelicekse ona yönel ama bu gibi ego kavramına giren şeylerde işten anlayan birine gitmek gerk çünkü hayatta bi sen yoksun herkes var onu beğenme şunu beğenme ohoo çok huzursuz olursun

Bu gerçekten kötü bir şey. Unutma her insan eşittir. Bunun farkında olman iyi bu düşüncelerden hemen arınman gerk canım eğer çok rahatsız oluyorsan git bir psikoloğa içini dök rahatla o sana en doğrusunu söyler. Ayrıca bir üzüntününde böyle yapıcağı hiç aklıma gelmezdi ben çok ayrılı kacısı çektim olmadı olmasında zaten insanı mutsuz eder böyle şeyler tatlım sen kendini iyi tanırsın sana ne iyi gelicekse ona yönel ama bu gibi ego kavramına giren şeylerde işten anlayan birine gitmek gerk çünkü hayatta bi sen yoksun herkes var onu beğenme şunu beğenme ohoo çok huzursuz olursun

Çok doğru söylüyorsun canım, işte buna kendini beğenme ya da ego diyemiyorum çünkü diğer insanlara karşı asla böyle değilim, insanlara yardım ederim sıkıntılarını dinlerim, ama iş adaylara gelince değişiyor.Evet profosyonel yardım almayı düşündüm ama sonuçta bu düşüncelerim çok yönlü değil yani insanlara tepeden bakma gibi değil bu. Artık facebooktan insanların fotoğraflarına bakmaya başladım, kimine bak bu çocuk kızdan çirkin demek ki olabiliyor diyorum, kimi zaman da bak işte tam birbirine denkler ne güzel diyorum. Belki bana da ilgi duyan kişi benim dengim ama bunu anlayamıyorum artık kapı kapı dolaşıp insanlara resmimizi falan mı göstereyim napayım, çünkü ben bunu algılayamıyorum ya da dış görünüşe fazla önem veriyorum.

çok önem veriyosun ve çok tkaıntılısın bu konuda kesinlikle git yardım al bişi yap karşıdaki insanda hisseder bunu oda kötü olur

bu beyenmemek öncelikle fiziksel sanırım, tamam ilk görüşte fizik önemli ama sanırım sen bu konuda fazla takıntı yapmışsın, gerçi bilmiyorum manken gibi bi fiziğe sahipsen yanındada öyle birisi olmasını istemen normal, ama bu şekilde insanların farklı güzelliklerini keşfedemezsin bence

Son düzenleme:
Henüz öğrenciymişsin. Neden kendini illa da bir ilişkin olmalı diye koşullandırıyorsun.
Olmayana diploma veya iş vermiyorlar mı?
Bir okulunu bitir bakalım iş sahibi ol.
Mutlaka senin istediğin gibi birileri çıkar karşına. Bu zorlama ile olmaz.
Ismarlama da olmuyor. :hulya:

Teşekkür ederim kızlar hepinize, sanırım biraz şans tanımam gerekiyor, fazla acele ediyorum, hemen dış görünüşünü beğenip ilgi duymak istiyorum ama kişiliğine ilgi duymam zaman alacağı için böyle yapıyorum. Sanırım en iyisi biraz tanımak ve şans vermek

Henüz öğrenciymişsin. Neden kendini illa da bir ilişkin olmalı diye koşullandırıyorsun.
Olmayana diploma veya iş vermiyorlar mı?
Bir okulunu bitir bakalım iş sahibi ol.
Mutlaka senin istediğin gibi birileri çıkar karşına. Bu zorlama ile olmaz.
Ismarlama da olmuyor. :hulya:

cok haklisin arkadasim.... ne bu acele yaaaa

canım kendine biraz zaman tanı
bi geçiş dönemindesin belliki
zaman zaman olur böyleyerimseniben

canım bence eskilerin etkisinden kurtulamadın hani derler ya daha kimseyi sevemem benim için kapandı o defterler hesabı. ama beklemesin bence. bu durumdan kurtulmak için kendini başka yerlere vurma. bu şekilde sürekli için içini kemirir. bence herşeyi zamana herşeyi oluruna bırakmalısın. zaman herşeyin ilacı. kendini birini sevmeye mahkum etmemelisin zamana bırakmalısın canm .. herşey gönlünce olur inş

O kadar sevdıgın bırınden ayrılmanın ardından 1 yıl bence az bır sure. Yenı bastan ılıskıye baslamak ıcın daha uzun zamana ıhtıyacın varmıs gıbı duruyor. Bence su begenmeme huyunu cok takmıssın. Ben asırı bırsey gremedım

sen kendını cok sartlandırmıssın bence
birini begenemıyorum bı sene oldu birini begeneyım artık felan diye
zamana bırak elbet kayıtsız sartsız begenebılecegın bırı cıkacak karsına

Bence seninki savunma mekanizması.
Tekrar aynı acıları yaşamaktan çok korktuğun için bilinçaltından yapıyorsun bunu, aslında beğenmediğinden değil.
Bir nevi "yokuşa sürüyorsun" ve buna da inanıyorsun ki yaşadığın mutsuzluğa karşı tam bir savunma mekanizmasıdır işte.

ilişki için koşullandırma kendini tanımaya calıs sadece tanımaya ilişki zaten ardaki anlaşma olusunca karsılıklı olarak olusur

bence ilişkiye hazır değilsin hala, oyuzden beğenemiyorsun kimseyi. daha yaşın gençmiş önüne çok fırsatlar çıkacak, kendini zorlamanın bir anlamı yok gibi geldi bana

bence her ınsan esıt haklara sahıpdır..
dış gorunum olarak begenmıyo olabılırmısınız?..
veyada bı donem boyle kararsızlıklar ıcınde oldugunuz donemde olabılır..
saglıklı karar verınd erım acele etmeyın sız ıstedıgınız aman hayatınzda bırı olmasından zıyade sız ıstemedıgınız bı anda ışık olması daha ıyı olur..

aynı durum gerçi 11 gun oldu bızım biteli ama ben evlenmeyi bile düşünmuorum artık ... herkes gözume bi şekl gözkuo yok gbi sanki ... 2yılın bedeli bu ... evlenmicem isterm ama yapamamki :/ seni anlıorum .. acaba ben seneye nasıl olucam **

Back
X