Bu takıntıların sebebi nedir

reyhan 2004

...Men Dakka Dukka...
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
936
1.306
113
Ankara
Arkadaşlar benim 5 yaşında bir kızım var. Yaklaşık bir aydır yerdeki çizgilere basmama, evdeyse özellikle halılara basıp fayansa parkeye filan basmamaya çalışmak gibi huylar edindi. Çocukken bende de vardı aynı bunlar. Hatta ben başkaları da çizgilere basarsa rahatsız olurdum.
Aranızda bunu yaşayan yada psikolog olan vardır illaki. Sebebi nedir ve de ciddi bir şey midir?

Umarım öyle değildir ama kardeşimin bir okul arkadaşı varmış. Çocuk okula giderken adımlarını sayarmis. Eğer aynı sayıda adım atmazsa geri dönüp bir daha gelirmiş. Böyle takıntılar beni korkutur gerçekten. Ama sizin kızıniz daha çok küçük. Kendince oyun yapmıştır diye düşünüyorum. Takip edin, başka şeylerde de böyle mi diye gozlemleyin isterseniz.

Bende bas parmak ayaklarımı her yürüyüşte kıvırır yani ezer öyle yürürdüm bilmiyorum anlatabildim mi ama alışkanlık işte takı annem fena kızınca onun gormeyecegi kadar devam edip yavaş yavaş unuttum ama buna benzer huylarimda oldu

Benin de dort yasinda oglum var aklina gelince aynilarini yapiyor kareleri sayiyir çizgilere basmamaya calisiyir hatta bana da yaptiriyor yolda gecenler bzii izliyor ama biz oyun oynuyoruz gibi geliyir bana hic bu acidan dusunmedim valla

Oyundur gibime geldi, hayatınızda ciddi gerginlikler, değişimler yoksa, çocuğunuzun mutluluğundan, huzurundan eminseniz, oyun olmama ihtimali çok az. Ama ne olur ne olmaz diye, ona belli etmeden, asla yapma etme demeden gözlemlemek de lazım bence. Bu tip takıntılar obsesif kompülsif bozukluğa da işaret olabiliyor.

Back
X