Bu ülkede neden ötenazi hakkı yok? [Nefret içerir]

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ağır depresyon yaşıyorsunuz bunun için bizim söylediklerimiz size şu an anlamsız gelebilir ama depresyon da bir süreç ve çözümü olan bir durum. Ötenazi ise iyileşilmesi mümkün olmayan fiziki durumlarda başvurulan bir yöntem.

Ayrıca ben yüzde yüz mutluluk diye bir şeye inanmıyorum. Hayatında hiçbir sorunu olmayan bir arkadaşım var. Maddi durum, görünüş, aile her şey dört dörtlük ama tanıdığım en depresif insanlardan birisi. Bu kadar sorunla nasıl baş ediyor dediğim başka biri de çok pozitif ama kimse çok mutluyum diyemez bence. Hayat işte hepimiz bir şekilde yaşamaya devam etmeye çalışıyoruz. İmkanınız varsa destek alın lütfen.

Insanlar tabi ki islam ya da herhangi bir inanisi benimseyebilir, insanlarin dini olur, inanislari olur. Ama kurumlarin olmaz. Normal bir ulkede olmaz en azindan. Yoksa insanlarin cogu musluman tabi ki.
Anladım ben sizin demek istediğinizi örneğin müslüman diye geçen bir ülkede yasasaydık İran gibi baş örtü vs mecburi olurdu. Ama sonuçta müslümanların çoğunluk olduğu bir ülkede yaşıyoruz ve bir çok kural da buna göre uyarlanmış. Ötenazi sadece Türkiye’de değil bir çok ülkede de yasak. Hatta bilinçli olarak hastanın acısını dindirmek için ötenazi yapan doktorlar yada hemşireler oldu ve bunlar işlerinden atıldı ve suçlandı

20’li yaşların dalgalı gelgitleri iyiki geride kaldı da 40’lara geldik ya Rabbim çok şükür..

Anladım ben sizin demek istediğinizi örneğin müslüman diye geçen bir ülkede yasasaydık İran gibi baş örtü vs mecburi olurdu. Ama sonuçta müslümanların çoğunluk olduğu bir ülkede yaşıyoruz ve bir çok kural da buna göre uyarlanmış. Ötenazi sadece Türkiye’de değil bir çok ülkede de yasak. Hatta bilinçli olarak hastanın acısını dindirmek için ötenazi yapan doktorlar yada hemşireler oldu ve bunlar işlerinden atıldı ve suçlandı
Bana kalsa ötenazi insani bir hak. Türkiye’de de adı ötenazi değil ama sadece makineye bağlı olarak yaşayan birinin makineden ayırma hakkınız var diye biliyorum. Ötenazi sadece böyle durumlarda uygulanan bir şey yani sadece ağrı ve acı var, dönüş yok terminal evrede hasta, o zaman uygulanan bir şey konuyu açan bilmiyor anlamını muhtemelen yazmış öyle.

Bana kalsa ötenazi insani bir hak. Türkiye’de de adı ötenazi değil ama sadece makineye bağlı olarak yaşayan birinin makineden ayırma hakkınız var diye biliyorum. Ötenazi sadece böyle durumlarda uygulanan bir şey yani sadece ağrı ve acı var, dönüş yok terminal evrede hasta, o zaman uygulanan bir şey konuyu açan bilmiyor anlamını muhtemelen yazmış öyle.
Kesinlikle katılıyorum

Ötenazi ötenazi deyip ötenizden haberdar olmamak kadar saçma ve cahilce bir şey yok. Ötenazı YHAAA BEN YAŞAMAK İSTEMİYORUM diyen her bireye yapılsaydı dünya nüfusunda hatrı sayılır bir talep olurdu. Sadece bir şeyi merak ediyorum, yaşım 25 diyorsunuz ama sanki 50 yaşına gelip dünyanın bütün derdini yüklenmiş gibi sitem edecek ne yaşadınız? Başkalarına özenmek dışında, akşama kadar sosyal medya gezip durmak dışında bir şeyler için çabaladınız mı mesela.

Bir ara herkes sevgilinle sana çok imreniyoruz biz niye bulamıyoruz böyle ilişki derdi. Her gün kucağında güllerle beni almaya geliyor hediyeler gönderiyor üzerime titriyor :) evlenme teklifi ettiği hafta beni aldattığını öğrendim herifin😂
Vay yav.ak, neyseki erkenden yüzünü göstermiş, kurban olsun sana

Ohooo valla kaç yıl oldu bilmem ama bilmiyorsanız öğrenin türkiye müslüman bir ülkedir

Cumhuriyet tarihi dersleriniz bos mu gecti hala yanlisinizda israr ediyorsunuz? Cumhuriyet 1923'te ilan edildi. 1924 Anayasasinda Devletin dini Islam'dir maddesi vardi. Cunku bu bir gecis sureciydi. 1928 Anayasasinda bu madde kaldirildi. Cunku devletin dini yoktur. Yasalar tabaninda Turkiye cumhuriyeti laik, demokratik bir hukuk devletir.

Insanlarin dini olur. Bu sebeple evet buyuk cogunlugu Islam dinini benimsemis bir ulkedir ama farkli din ve yasayislara da ev sahipligi yapar. Ama devletin dini yoktur, laiklik buradan gelir.

Sabaha kadar yanlis fikrinizi savunup durmayin rica ederim, cehaletin bu israrli fikir savunusu beni her zaman soka ugratiyor. Kalkmis burada anayasayi kabul etmiyorsunuz, size aciklama yapilmis hala ne kadar zaman gecmis bilmem diyorsunuz. Bilmediginiz belli cunku ogrenip ilerlemek icin hicbir adim atmamissiniz.

Ötenazinin bir insan hakkı olduğunu düşünüyorum, ve yaygınlaşmasını savunuyorum ancak sizin durumunuzda ülkemizde uygulanan bir sağlık hizmeti olsa dahi talebiniz kabul edilmezdi zira karşılanması gereken ön koşulları var.

Ayrıca bu ülkedeki çok modernlerin (!) kimseden bi hak esirgediği yok zira azınlıkta ve güç sahibi değiller pek siyasi olarak. Çoğu zaman bir şeyleri dayatan, dayatılmasını vs savunanlar spektrumun diğer ucundan.

Bence imkanınız varsa psikiyatriye gidin, ağır bir depresyonda gibi gözüküyorsunuz tanı koymak haddime olmasa da. Hayat çoğu kimse için günlük güneşlik de değil, dış görünüşe aldanmayın. Kendinize değer verin, sorunlarınızı çözecek adımlar atın şikayet etmek yerine. İnanın o zaman güzel günler gelecek 🫶

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X