• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu usluba tazminat davası açabilirmiyiz

arzuco

Biri Beni Durdursun Canım
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
2.304
15
358
İstanbul
biz 5 sene önce eşimle ciddi bir trafik kazası geçirdik bu arada aracımız pert oldu. ruhsat benim adıma, şöfor eşimdi. hata %70 bizde idi. bizim ve karşı tarafın hasarını kaskomuz karşıladı.
kazadan 4 sene sonra gecen sene hem eşime hem bana birbirimizn kefili olarakta gösterilip tebligat geldi. karşı tarafın sigortası dava açmış biz karşı tarafın hasarını ödenmemişiz diye. sigorta şirketleri ile görüştük kendi aralarında konuşuldu ödemenin yapıldığı belirlendi. bizde bir avukatın yönlendirmesi ile adliyeye gidip dava ile ilgili itiraz dilekçesi verdik.
aradan bir sene geçtikten sonra bugün yine ikimizede tebligat geldi. konu "biz yasal takibe haksız itirazda bulunup zaman kazanmaya çalışıyormuşuz. itirazımızın iptal edilip tekrar dava açılmak istenmesi" imiş. ödeme ile ilgili bir problem olacağını sanmıyorum olsa bile sigorta şirketleri halledecektir.
ama bu konu ve uslup beni çok rahatsız etti. bize dolandırıcı imajı çizmeye çalışmışlar. hem neden tekrardan gündeme geldi hukuk şirketi değişti kendilerine işmi arıyorlar diye merak ediyorum ama onun yanında
hukuk şirketine bu uslubu ve dava sebebi için karşı tazminat davası açılabilirmi açılırsa başarılı olabilirmiyiz?

Back