Bu vicdan azabıyla ölüyorum. Allah beni affedermi?

Pipet

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2008
3.338
3.939
698
Bu derdimi daha önce hiç kimseye söylemedim. 15 senelik bir vicdan azabı bu. Artık beni tüketme noktasına getirdi.
Son zamanlarda her gece rüyalarıma giriyor. Artık paylaşmam lazım.

18 yaşındaydım, anneannem bizimle kalıyordu. Kaseye kiraz koyup yemiştim, içinde çekirdekleri vardı, gece geç bir saatti, anneannem kaseye uzandı, içinde sadece çekirdek:43::43::43::43:
Nasıl oldu nasıl yaptım bilmiyorum, nasıl bi basiret bağlanmasıdır bu bilmiyorum, elin mi kırıldı, kolun mu kırıldı kalk getir işte ne var sanki. Olmadı getirmedim, aman yarın yersin dedim. Kendimi hiç affetmiyorum.

Kızlar o gece anneannem kollarımda öldü:43::43::43::43::43::43::43::43:

eğer ki getirmiş olsaydınız keşke kiraz vermeseydim o yüzden mi öldü acaba diye içiniz içinizi yiyecekti.yemek kısmetinde yokmuş,ölümü erteleyemeyiz yazılan oymuş..Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun..bu kadar üzülüyorsanız kiraz alıp dağıtın,anneanneniz için dağıttığınızı söyleyin,anneannemin canına değsin deyin rahatlarsınız..

senı cok ıyı anlıyorum..bende babamı yenı kaybettım..ve ona cocuklugumdan berı hıc sevgımı bellı edemedım..sımdı ıcten ıce hep onunla konusuyorum,kendıme cok kızıyorum..belkı benden hep yakınlık bekledı dıye..hep soguk durdum hep,haa sıcak olsam ölmıcek mıydı? yada sen o kırazı getırseydın? ama vicdan azabı işte..

Canı çekmiş işte, yiyemeden öldüüüüüüü:43::43::43::43:
Bir gün bile aklımdan çıkmıyor.

yaklasık 6 7 ay oncekı mesele
gorumcemın kayınvalıdesı annesıne bır bebek gıbı bakıyordu 90 cıvarında bır kadın
ama ne ılgılenmek terledınmı dıye dakıka dakıka kontrol ederdı
neyse bır gun yaslı kadının canı bas etı ıstemıs
gorumcemın kaynanasıda bınbır ezıyet hem baş eti hem işkembe yapıp bır guzel yedırmıs
derken tak dıye kadının bogazında kalmıs ve onunda kollarında can verdı kadın oda cok vıcdan azabı cekıyor keske yapmasaydım dıye
ALLAH yzadıktan sonra bızım yapabılcemız bısey yok neyazıkkı

seni çok iyi anlıyorum, malesef bu suçluluk duygusu hiç geçmeyecek her ne kadar bi suçun olmasada
eceli gelmiş ne yapabilirdin ki, nerden bilebilirdin
bence kendini suçlamayı bırakmaya çalış

önce başınız sağ olsun. bence bi de şöyle düşünün ömrü bitmiş demekki siz kirazı verseniz de ölcekti vermesenizde. suçluluk duygusu hissetmeyin

Bence de kiraz alıp dağıtma fikri güzel.Kendiini iyi hissettirir sana...Hepimiz böyle şeyler yapıyoruz...Olması gerek bir şey olmuş.Allahın takdiri.Sıkma canını...

canım hiç üzülme eceli gelmiş ne yapabiliriz ki biz kendini üzme olacakmıs kiraz yeseymiş mesela bogazında kalıp ölürmüş

basınız sagolsun ... sıkmayın artık canınızı ömrü bu kadarmıs

ah be canım insanız. insan ne melek kadar günahsızdır ne de şeytan kadar günahkar. hem sevap işler hem günaha girer. hepimiz bazen böyle olumsuz şeyler yapabiliyoruz. şans işte seninki de tam o güne denk gelmiş. :50:

kiraz alıp dağıtırsan ve anneannen için dua edersen içinin bir nebze de olsa rahatlayacağını düşünüyorum. belki de kirazı verseydin kiraz boğazına takılıp ölecekti. bi arkadaş bunun gibi birşey yazmış birkaç mesaj önce.

Aynı hisleri paylaşıyoruz üzgünüm ki canım:5:

benim de yaşım 18 di, Babaannem - gel güzel kızım bi kerecik yanağından öpeyim. dedi. tabi ben şımarık şımarık omuz silktim,suratımı buruşturdum öptürmeedim, tekrar gel öpeyim dedi, gene yok dedim, üçüncü kez dediğinde gene o şımarık halimle reddettim... ve sonrasında 6 senedir yaşadığım ve ömür boyu yaşayacağım vicdan azabına sevk eden şu cümleyi söyledi - yarın birgün ölürsem yüreğine büyür, keşke öptüreydim dersin dedi.... tabi o an bu cümle kulağımdan uçtu gitti tam üç gün sonra BİTANEM Hakk ın rahmetine kavuştu, kulaklarımdan uçan o sözler, kalbime daha on acıyla kazınmıştı... :43:

Ahhhhh babaannem ahhh. niye sakınmıştım ki niye niyee ? :14::14:

ahh ahh rahmetli babaanneciğim bahçeden toplamış domateslerini kaynatmış ,kavanozları hazırlamış,kışlık konserve yapacakmış,çamaşırları ipte kalmış yemekleri tencerede ,o gece rahmetli oldu,kısmet işte yapamadan yiyemeden gitti canımın içi.
kendni suçlama vakit gelmiş yesede ölecekti yemesede allah rahmet eylesin demekten başka çare yok be canım..

Dediginiz Gibi 15 sene olmus yani 3 yasindaydiniz cocukmussunuz kendinizi suclamaniza gerek yok.. Fakire fukaraya anneannenizin hayrina kiraz dagitabilirsiniz agzinda bulunur anneannenizin insaAllah..

Canınınızı sıkmayın daha önce hiç böyle bişey yaşamadım ama ömrü bu kadarmış sizin yapabilceğiniz bişey yok...

O zaman ben camdan atayım kendimi.
Eşimin dedesi anlatılmaz o kişiyi görmek gerekti.
Elin de gözleri görmediği için fotokopilerle büyütülmüş kuran, büyütülmüş kuranı bile büyüteçle okuyan ,yolda her gördüğü insana şeker dağıtan,evliya gibi biriydi.
Şeker hastasıydı ,eşimle ziyaretine gittiğimiz bir gün kızım tırnaklarımı kes dedi.Yemek yedik içtik kapıdan çıktık iniyoruz kızım tırnaklarımı kesecektin dedi geri döndük kapıdan .
Tırnaklarını keserken yanlışlıkla etine girmişim biraz, şeker hastası olduğu için iyileşmedi iltihap oldu ve bacağını kesmek zorun da kaldılar.
Çok geçmeden de vefat etti.Allah rahmet eylesin.
Aklıma geldikçe üzülüyorum ama vicdan azabı çekmiyorum , bir şey sebep olacaktı rabbim beni vesile etti.

Son düzenleme:
bu babaanneler, dedeler insana vicdan azabı çektirmek için var galiba...
benimde ufak bir vicdan sızım var.arada aklıma gelir,dedemin yüzüne karşı çemkirmiştim.1-2 ay sonra öldü.
hemen o gece vefat etse daha çok üzülürdüm herhalde:(

sanırım herkesin bir vicdan konusu var.bende 16 yaşlarındaydım sanırım babannem memleketten gelmişti bir ramazan gecesiydi.biz davulcuyla kalkmazdık saat kurardık babannem bana seslendi davulcu diye bende saat çalınca kalkacağımı söyledim ama saati kapatıp uyumuşum ezan okunurken uyandık babannem alel acele ağzına birşeyler atmaya çalışıyor biraz çıkıştım ona ezan okunuyor ne yemeği yat uyu diye ama benim düşüncem oruç tutmaz diyeydi akşam yediğiyle niyetleneceğini bilemedim.okadar üzüldüm ağladım ki aradan yıllar geçti evlendim barklandım vs odur budur babanneme sahur yemeği vermek bana nasip olmadı.nezaman ramazanda bana gelse o gece uyuyakaldım ve babanneciğim her defasında akşam yediğiyle orucunu tuttu. Allah ın ne hikmetidir ki ben babannemi her defasında aç bıraktım.kendime her defasında da çok kızdım..:20::43::43:

Anneannenizin ölümü ile sizin hareketiniz arasında hiçbir bağlantı yok. Ayrıca sizin bir hatanız da yok.

Üzülmeyin kötü bir tesadüf olmuş sadece.

Back
X