bu yediğim kacıncı kazıık ! :(

Butimar-

Söyle Bana Hindiba
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2015
1.605
2.368
133
29
merhaba uzun zamandır bu siteyı takıp ediyorum fakat yenı uye sayılırım..
ben içine kapanık sessız sakin biriyim. cok da arkadasım yoktur toplasan 2 ya da 3 tane. kredi kartımı verdıgım bi arkadasım tarafından resmen dolandırıldım. normalde fazla kın tutan bırı değilim ama bu olay fazlasıyla beni etkiledi (maddı acıdan cok zor zamanlar gecırdım :( ). bi özür dilemesi bile benim için yeterliyken onu dahi yapmadı. insanların gerçek yüzünü böyle zamanlarda görüyormus insan.daha once en yakın arkdasm dediğim insan tarafndan kandılırldm :( şimdi aynı sınıftayız ve yuzlerını görmeye bıle tahammulum yok. ama bu kadar kındar olmanın da dogru olmadıgını bılıyorum. ne yapmam lazım hiç fikrim yok. zaten derslrım de kotulestı hersey iyice berbat oldu. :KK42:
vaktınızı aldım tesekkurler

fuzuli insanları hayatından çıkart onlar yokmuş gibi davran
herkese güvenme güvendiğin zamanda seni zarara sokacak şeylerini asla paylaşma
derslerine odaklan ailenin seni okutmak için harcadığı emekleri aklına getir derslerinde başarılı ol ki arkandan iş çeviren sana kötülük yapanlara en güzel cevabı ver.

Birkac gereksiz insana takilip geleceginle oynama. Bunlar derslerinin kotu olmasinin bahanesi olamaz.
Hemen o cevreden uzaklas baska insanlarla mesafeli bir arkadaslik kurmaya calis. Kimseye tam anlamiyla guvenme hep bir sinirin olsun. Onceki hatalarindan ders cikar yoluna bu sekilde devam et.
Zamanla o kisileri hic umursamicaksin bile emin ol.

Iyilik yapmakla kendini kullandirma arasinda bi cizgi var.sen o cizgiyi tam tutturamiyorsun .dolandirdi mi seni ; sesini yukseltip hakkini arayacaksin.Bi ozrun yettigi der var yetmedigi yer var.

ben içine kapanık sessız sakin biriyim. cok da arkadasım yoktur toplasan 2 ya da 3 tane. kredi kartımı verdıgım bi arkadasım tarafından resmen dolandırıldım. normalde fazla kın tutan bırı değilim ama bu olay fazlasıyla beni etkiledi (maddı acıdan cok zor zamanlar gecırdım :KK43: ). bi özür dilemesi bile benim için yeterliyken onu dahi yapmadı. insanların gerçek yüzünü böyle zamanlarda görüyormus insan.daha once en yakın arkdasm dediğim insan tarafndan kandılırldm :KK43: şimdi aynı sınıftayız ve yuzlerını görmeye bıle tahammulum yok. ama bu kadar kındar olmanın da dogru olmadıgını bılıyorum. ne yapmam lazım hiç fikrim yok. zaten derslrım de kotulestı hersey iyice berbat oldu. :KK42:
Ne kadar bir meblağ? Yani gerçekten gitsin kendine kredi kartı çıkarsın, bir sms ile veriyorlar artık.
Neyse bir musibet bin nasihattan iyidir. KK sevgililerine kredi çekenleri de gördü.

Tesekkur ederim herkese degerli fikirlerinizden dolayi .aslinda affetmemekte hakliymisim. Anladim ki insana aileden baska dost yok

Ne kadar bir meblağ? Yani gerçekten gitsin kendine kredi kartı çıkarsın, bir sms ile veriyorlar artık.
Neyse bir musibet bin nasihattan iyidir. KK sevgililerine kredi çekenleri de gördü.

Yaklasik 600 tl di. Aslinda fazla olmayabilr ama bi ogrenci olarak iki aylik bursum du.

Sizden habersiz kartınızdan para harcayıp da ödemediyse bunu adı nedir biliyor musunuz? "DOLANDIRICILIK"
siz hala bi özür dilese yeterdi diyorsunuz. Zararlı tipler belli

Yaklasik 600 tl di. Aslinda fazla olmayabilr ama bi ogrenci olarak iki aylik bursum du.
Az mı canım, insan kardeşine vermiyor onu durup dururken.

Hesap ekstresini koy önüne bir ara, hatta sınıfta herkes içinde yap. Ödemiyecekse bile nasıl güvenilmez olduğu duyulsun

ben içine kapanık sessız sakin biriyim. cok da arkadasım yoktur toplasan 2 ya da 3 tane. kredi kartımı verdıgım bi arkadasım tarafından resmen dolandırıldım. normalde fazla kın tutan bırı değilim ama bu olay fazlasıyla beni etkiledi (maddı acıdan cok zor zamanlar gecırdım :KK43: ). bi özür dilemesi bile benim için yeterliyken onu dahi yapmadı. insanların gerçek yüzünü böyle zamanlarda görüyormus insan.daha once en yakın arkdasm dediğim insan tarafndan kandılırldm :KK43: şimdi aynı sınıftayız ve yuzlerını görmeye bıle tahammulum yok. ama bu kadar kındar olmanın da dogru olmadıgını bılıyorum. ne yapmam lazım hiç fikrim yok. zaten derslrım de kotulestı hersey iyice berbat oldu. :KK42:
Benim eşimde en yakın arkadaşlarının milyarlarca borçunu ödedi
Milyarlık külfete sokan arkadaş değil dolandırıcıdır
Allah ım size çok versin yüceltsin o güveninizi sarsan kişilere tadıyla yedirmesin kul hakkı sonuçta

Dedigin miktarin uc dort katı kadarini bundan 12 sene evvel üniversite birinci sinifta kaptırmışım ben de. O da benim oda arkadasimdi. Kredi kartimla kiyafet almıştı oderim taksitlerini sana ay ay diye. O zamanlar aptalim tabi. Dusunmeden verdim. Annem bilezigini satip kapatmisti sonradan borcu:) O vakitler beni de manevi olarak cok üzmüştü boyle bi kazik yemek ama simdi iyi ki olmus diyorum. O gun bu gun kartimi babama bile vermem. Kafam rahat...
Sen de bu hatadan ders cikar, cok dusunmemeye calis.

Burada önemli olan paranın miktarı değil bence.Önemli olan şey kişinin,arkadaşına borcunu ödememesi.Gerçekten borcuna sadık biri olsaydı değil 600 lira,5-10 liralık borcunu bile hemen öderdi.Ki böyle birinin 600 lira borcu olsa rahat uyku uyuyamaz tahminimce.
Bu,kincilik değil.Senin tek hatan kartını vermek olmuş.Bir daha vermezsin,olur biter.

kredi kartını verecek kadar iyi tanıyor muydun ? kazık yemene cok uzuldum ama benım başıma da geldi. cok sevdigim arkadaştı. kredi kartımı verdım. sonuc borcunun yarısını odeyemedı. ben ödedim. mıktar onemli deil ama artık arkadaşım deildi. yani diyecegim şu ki. sen kendin ettin kendin buldun. kartı verecek kadar güvendiysen geri ödemeyecegini bilerek vermelisin. ya da hiç verme. arkadaşlık alışveriş, para değil. arkadaşlık daha cok başka bişey.

Dedigin miktarin uc dort katı kadarini bundan 12 sene evvel üniversite birinci sinifta kaptırmışım ben de. O da benim oda arkadasimdi. Kredi kartimla kiyafet almıştı oderim taksitlerini sana ay ay diye. O zamanlar aptalim tabi. Dusunmeden verdim. Annem bilezigini satip kapatmisti sonradan borcu:) O vakitler beni de manevi olarak cok üzmüştü boyle bi kazik yemek ama simdi iyi ki olmus diyorum. O gun bu gun kartimi babama bile vermem. Kafam rahat...
Sen de bu hatadan ders cikar, cok dusunmemeye calis.

Suna artik bend e dersimi aldim. İki yıl gecti üstünden ama kolay atlatilmiyor guvenince..

Benim eşimde en yakın arkadaşlarının milyarlarca borçunu ödedi
Milyarlık külfete sokan arkadaş değil dolandırıcıdır
Allah ım size çok versin yüceltsin o güveninizi sarsan kişilere tadıyla yedirmesin kul hakkı sonuçta
Amnin. Tesekkurler Allah hepimizi korusun böyle insanlardan

Back
X