• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

buda iyi olmadi...

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
198
merhaba...
babam vakti zamaninda cok incitti beni paramparca etti.
cok ustume geldi panikletti kufur etti hakaret etti ve sonunda psikolojimi kokten mahvetti oyleki acisini hala cekiyorum.
maddi olarakta cok yordu beni.
sonra evlendim vs...
evlendikten sonrada babamin istekleri bitmedi halbu ki affetmistim onu.
baktim olacak gibi degil kustum konusmadim aylarca.
gecen telefona istedi beni onunla konusunca sesini duyunca icim cok garip oluyor uykularim bolunuyor cok rahatsiz oluyorum.
psikolojimi alt ust ediyor o ses beni maf ediyor.
gec saatte annemi aradim babamla konustuktan 1 hafta sonra.
anne babamin benden yine bir cikari olmali yoksa benimle barismazdi.
onunla konusmak istemiyorum.
beni sevdigi icin konustugunu dusunmuyorum bu iste bir is var diye icimde ne varsa saydim sovdum.
babam annemede eziyet ediyor hos annem hak ediyor ve annem cok icten pazarlikli iki yuzlu herkese melek rolu oynar ama icini bii Allah bilir.
babam soylediklerimi hep duymus annemin yanindayken.
annem sayet beni uyarsaydi baban yanimda diye daha dikkatli konusurdum.
simdi vicdanim sizliyor.
ama suc annemin babamin canini yakmak icin beni uyarmadi bence.
babami uzdugum icin uzgunum ama babam iflah olacak gibi degil bir adim atsam pisman ediyor.

Son düzenleme:
bencede iyi olmamıs ama ben konu için değil bebgin için diyorum bunu ..doğumuna çok az kalmış bildiğin gibi bebek herşeyi hissediyor senin üzüntünü kederini hep bilior .. bence bu konuları ertele saglıgın için erken dogum bile olabilir .. bazen üstelememk en iyisidir sonuçta seçim hakkın yok annen baban o insanlar ve kişilkleri bu demekki değiştiremezsinde evlenmişsin evini ayırmıışşısın istediğinde gidersin istemediğinde gitmezsin ee tavrınıda belli etmişşsin daha fazla üstünde durup canının yanmasına izin verme kendin için değil bebegin için ..

saglıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim .... o küçük meleği kucagına aldığında herşeyi unutucaksın emin ol buna üzülme ..:nazar:

bencede iyi olmamıs ama ben konu için değil bebgin için diyorum bunu ..doğumuna çok az kalmış bildiğin gibi bebek herşeyi hissediyor senin üzüntünü kederini hep bilior .. bence bu konuları ertele saglıgın için erken dogum bile olabilir .. bazen üstelememk en iyisidir sonuçta seçim hakkın yok annen baban o insanlar ve kişilkleri bu demekki değiştiremezsinde evlenmişsin evini ayırmıışşısın istediğinde gidersin istemediğinde gitmezsin ee tavrınıda belli etmişşsin daha fazla üstünde durup canının yanmasına izin verme kendin için değil bebegin için ..

saglıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim .... o küçük meleği kucagına aldığında herşeyi unutucaksın emin ol buna üzülme ..:nazar:

o kadar cok yoruldum ki.
aslinda onlar kadar kendi kendimede zarar veriyorum.
bebegime haksizlik etmiycem.
cok sag ol dileklerin icin.

Bence iyi olmuş. Vicdan azabı çekmene gerek yok. Aileler farkında olarak veya olmayarak evlatlarına çok büyük kötülükler yapabiliyor. Ailedeki ufak bir yanlış hareket ev dışında karşımıza çıkacak çok büyük kötülüklerden daha çok zarar veriyor bizlere. Hiç üzülme. Sen yeterince üzülmüşsün bir de baban duydu diye üzüntü yaşaman gerek yok.

Annelerimiz babalardan daha suçlu bence. Göz göre göre bizleri o insana maruz bıraktıkları için.

Bence iyi olmuş. Vicdan azabı çekmene gerek yok. Aileler farkında olarak veya olmayarak evlatlarına çok büyük kötülükler yapabiliyor. Ailedeki ufak bir yanlış hareket ev dışında karşımıza çıkacak çok büyük kötülüklerden daha çok zarar veriyor bizlere. Hiç üzülme. Sen yeterince üzülmüşsün bir de baban duydu diye üzüntü yaşaman gerek yok.

Annelerimiz babalardan daha suçlu bence. Göz göre göre bizleri o insana maruz bıraktıkları için.

anladigim kadariyla sende benzer seyler yasamisin.

bana biraz teselli verin lutfen...
cok yalniz hissediyorum

merhaba...
cok ustume geldi panikletti kufur etti hakaret etti ve sonunda psikolojimi kokten mahvetti oyleki acisini hala cekiyorum.
sonra evlendim vs...
gecen telefona istedi beni onunla konusunca sesini duyunca icim cok garip oluyor uykularim bolunuyor cok rahatsiz oluyorum.
beni sevdigi icin konustugunu dusunmuyorum bu iste bir is var diye icimde ne varsa saydim sovdum.
babam annemede eziyet ediyor hos annem hak ediyor ve annem cok icten pazarlikli iki yuzlu herkese melek rolu oynar ama icini bii Allah bilir.
simdi vicdanim sizliyor.
babami uzdugum icin uzgunum ama babam iflah olacak gibi degil bir adim atsam pisman ediyor.

Doğumuna az bir süre kalmış.Halen ailenle ilgili travmalarının etkisi altındasın.
Bak canım kendine yazık ediyorsun ve de doğacak bebeğine haksızlık.
Babanın iyi bir insan olmadığını ve sana yaptığı onca kötülüğü bilmem kaç konunda anlattın durdun.
Babanın o konuşmaları duyması iyi olmuş,bilsin senin hissettiklerini.
Anne-baba da hata yapar,yeri gelir özür diliyorum ama senin baban gibilere baba demek bile zorlar insanı.
Onları affet denildi sana affet ki aklında yüreğinde bu kadar yük olup durmasınlar.
Affet ve geçmişe göm,ilişkilerini de minimuma indir.
BAk senin yerinde olsam çok net söylüyorum gerçekten ilişkilerimi çok aza indirirdim.
Ölümdür-hastalıktır koşardım ama kendi hayatımı bu kadar mahvetmelerine izin vermezdim.
Anne baba olarak onlar hatalarının farkında değiller,senin hayatını ne hale getirdikleri umurlarında bile değil.
İşte bu sebeple sen kendi kendini korumalısın,bu kadar kırılgan olma,bu kadar karışık düşünme.
Kimse kimseye acımıyor nio.
Sen kendine acıyacak,doğacak bebeğine acıyacaksın ve sahip çıkacaksın.
Bu travmalarının bütün hayatını mahvetmesine kendi ellerinle izin verme.
Bak canım her koyun kendi bacağından asılır.KAba bir söz gibi ama çok doğru.
Anne ve baban hataları olan insanlar ve hatalarının sonuçlarına katlanacaklar.
Sen evlat olarak zaruri durumlarda ilgini esirgemezssin ama bütün hayatını ,gelirini kendini yok etmek pahasına onlara vakfedecek değilsin.
Adım atmak için de kendine eziyet edip durma artık,bazen de adım atmamak en hayırlısıdır canım.
Toparla artık kendini.

Yazdiklarini defalarca okudum...
cok guzel ozetlemissin..
icimi ferahlatiyor boyle seyleri duymak.
yorumun icin tesekkur ederim cok.

Doğumuna az bir süre kalmış.Halen ailenle ilgili travmalarının etkisi altındasın.
Bak canım kendine yazık ediyorsun ve de doğacak bebeğine haksızlık.
Babanın iyi bir insan olmadığını ve sana yaptığı onca kötülüğü bilmem kaç konunda anlattın durdun.
Babanın o konuşmaları duyması iyi olmuş,bilsin senin hissettiklerini.
Anne-baba da hata yapar,yeri gelir özür diliyorum ama senin baban gibilere baba demek bile zorlar insanı.
Onları affet denildi sana affet ki aklında yüreğinde bu kadar yük olup durmasınlar.
Affet ve geçmişe göm,ilişkilerini de minimuma indir.
BAk senin yerinde olsam çok net söylüyorum gerçekten ilişkilerimi çok aza indirirdim.
Ölümdür-hastalıktır koşardım ama kendi hayatımı bu kadar mahvetmelerine izin vermezdim.
Anne baba olarak onlar hatalarının farkında değiller,senin hayatını ne hale getirdikleri umurlarında bile değil.
İşte bu sebeple sen kendi kendini korumalısın,bu kadar kırılgan olma,bu kadar karışık düşünme.
Kimse kimseye acımıyor nio.
Sen kendine acıyacak,doğacak bebeğine acıyacaksın ve sahip çıkacaksın.
Bu travmalarının bütün hayatını mahvetmesine kendi ellerinle izin verme.
Bak canım her koyun kendi bacağından asılır.KAba bir söz gibi ama çok doğru.
Anne ve baban hataları olan insanlar ve hatalarının sonuçlarına katlanacaklar.
Sen evlat olarak zaruri durumlarda ilgini esirgemezssin ama bütün hayatını ,gelirini kendini yok etmek pahasına onlara vakfedecek değilsin.
Adım atmak için de kendine eziyet edip durma artık,bazen de adım atmamak en hayırlısıdır canım.
Toparla artık kendini.

Yazdiklarini defalarca okudum...
cok guzel ozetlemissin..
icimi ferahlatiyor boyle seyleri duymak.
yorumun icin tesekkur ederim cok.

Faydam olabildiyse bir nebze sevinirim canım:))
Bak senin hamilelik çizelgeni gördükçe ben üzülüyorum.
Doğumun kapıda sen nelerle uğraşıyorsun.Demek ki bu kadın bu kadar yaralı diyorum.
Denilenleri yabana atma canım.
Travmanı atlatabilmen için destek alman da şart ayrıca.Sanırım geçmişte tedavi olmuştun değil mi.Doğumdan sonra da
yardım al.Sana bu çıkmazdan çıkmanın yollarını ancak profesyonel bir terapist gösterebilir.
bizlerinki sadece yüzeysel yorumlar.
Ben daha çok senin kendini suçlamanı yersiz gördüğüm için,hala ve hala aileni düşündüğünü görüp kendini heba etmene üzüldüğüm için
bi kaç yorum yapmak istedim.
Annen-baban eli kolu sağlam insanlar ise kendi geçimlerini sağlamakla mükellefler.
Sen onlara bakmak ve tüm masraflarını karşılamak zorunda değilsin.
Yok böyle bir dünya.
Allah uzuvlarını almamış-akıllarını almamış-yatalak etmemiş.
Çalışsınlar ,geçinsinler insan gibi.
Sen de evliliğine ,çocuğuna odaklan.
YArın bir gün ailen diyecek ki ne yaptın bizim için,biz sana dokunmadık bile.
Bilmezler ki bu kadın hamileliğini bile kendilerine üzülerek geçirdi.
Lütfen canım düşüncelerini değiştirmeye,olaylara dışarıdan ve objektif bakmaya çalış.
Kimsenin günahının ağırlığını da kendi boynuna takma.
Durumum nedir,durumları nedir,ne yapabilirim, ne kadar yapmaya mecburum diye tart.
ve olan bitenin ne kadarı onların suçu-sorumluluğu herseferinde düşün oldu mu.

evet tum yazdiklarinda sonuna kadar haklisin..
yardim etmiyorum ama
kendimi sucluyorum hep...
dogru elleri ayaklari tutuyor sukur,
insallah profesyonel desdek alicam..
mantikli yorumlarin icin tesekkur ederim.
kendimi her kotu hissedisimde donup donup okuycam emin ol...

Faydam olabildiyse bir nebze sevinirim canım:))
Bak senin hamilelik çizelgeni gördükçe ben üzülüyorum.
Doğumun kapıda sen nelerle uğraşıyorsun.Demek ki bu kadın bu kadar yaralı diyorum.
Denilenleri yabana atma canım.
Travmanı atlatabilmen için destek alman da şart ayrıca.Sanırım geçmişte tedavi olmuştun değil mi.Doğumdan sonra da
yardım al.Sana bu çıkmazdan çıkmanın yollarını ancak profesyonel bir terapist gösterebilir.
bizlerinki sadece yüzeysel yorumlar.
Ben daha çok senin kendini suçlamanı yersiz gördüğüm için,hala ve hala aileni düşündüğünü görüp kendini heba etmene üzüldüğüm için
bi kaç yorum yapmak istedim.
Annen-baban eli kolu sağlam insanlar ise kendi geçimlerini sağlamakla mükellefler.
Sen onlara bakmak ve tüm masraflarını karşılamak zorunda değilsin.
Yok böyle bir dünya.
Allah uzuvlarını almamış-akıllarını almamış-yatalak etmemiş.
Çalışsınlar ,geçinsinler insan gibi.
Sen de evliliğine ,çocuğuna odaklan.
YArın bir gün ailen diyecek ki ne yaptın bizim için,biz sana dokunmadık bile.
Bilmezler ki bu kadın hamileliğini bile kendilerine üzülerek geçirdi.
Lütfen canım düşüncelerini değiştirmeye,olaylara dışarıdan ve objektif bakmaya çalış.
Kimsenin günahının ağırlığını da kendi boynuna takma.
Durumum nedir,durumları nedir,ne yapabilirim, ne kadar yapmaya mecburum diye tart.
ve olan bitenin ne kadarı onların suçu-sorumluluğu herseferinde düşün oldu mu.

anladigim kadariyla sende benzer seyler yasamisin.

Evet bir sürü ilaç kullanıyorum 26 yaşımda. Maddiyat dışında benzer şeyler yaşadım. Hastalıklı bir baba işte. Bir tek maddi problemimiz yoktu. Hatta aksine fazla iyidi. Ama berbat bir hayatımız vardı. Annemi suçluyorum ben çünkü para yüzünden ayrılamadığını düşünüyorum babamdan. Tepemedi bolluk içindeki yaşantıyı.

Sen şu an hamile olduğun için çok fazla duygusallaşmışsın ama lütfen düşünme bunları. O kadar gereksiz ki baban duydu diye üzülmen. Normal zamanda çok katı davranacağın bir konu bence. Hatta yüzüne söylemeye çekineceğin şeyi duyduğu için sevinebilirdin başka zaman. Ki bana olsa öfkemi bir şekilde babama duyurabilsem çok mutlu olurdum ama yüzyüze konuşma gücüm yok. KEşke ben de anneme telefonda bağrınırken duymuş olsa.. :)

Şimdi yapman gereken tek şey bebişe odaklanmak ve ona nasıl iyi bir anne olacağını düşünmek. :)

Evet bir sürü ilaç kullanıyorum 26 yaşımda. Maddiyat dışında benzer şeyler yaşadım. Hastalıklı bir baba işte. Bir tek maddi problemimiz yoktu. Hatta aksine fazla iyidi. Ama berbat bir hayatımız vardı. Annemi suçluyorum ben çünkü para yüzünden ayrılamadığını düşünüyorum babamdan. Tepemedi bolluk içindeki yaşantıyı.

Sen şu an hamile olduğun için çok fazla duygusallaşmışsın ama lütfen düşünme bunları. O kadar gereksiz ki baban duydu diye üzülmen. Normal zamanda çok katı davranacağın bir konu bence. Hatta yüzüne söylemeye çekineceğin şeyi duyduğu için sevinebilirdin başka zaman. Ki bana olsa öfkemi bir şekilde babama duyurabilsem çok mutlu olurdum ama yüzyüze konuşma gücüm yok. KEşke ben de anneme telefonda bağrınırken duymuş olsa.. :)

Şimdi yapman gereken tek şey bebişe odaklanmak ve ona nasıl iyi bir anne olacağını düşünmek. :)

cnm gebelikten öncede vardı bu bende
hatta çok konu açmışlığım vardır geçen sene
ilk evlendiğimden beri bunlar böyle..
öfkeni yutmak çok çok zarar verir sana inana
ben öfkemi kustukça vicdan azabı çeksemde az biraz rahatlatıyor
sende annene hissettiklerini söyle
bilmiyorum bunu yapabilirmisin

cnm gebelikten öncede vardı bu bende
hatta çok konu açmışlığım vardır geçen sene
ilk evlendiğimden beri bunlar böyle..
öfkeni yutmak çok çok zarar verir sana inana
ben öfkemi kustukça vicdan azabı çeksemde az biraz rahatlatıyor
sende annene hissettiklerini söyle
bilmiyorum bunu yapabilirmisin

Evet tahmin edebiliyorum ben de hep kafamda kuruyorum devamlı bir şeyler. Her gün aklım orda. Ama hamile olduğun için iyice kötü olmuşundur demek istedim aslında. :(

Biliyorum ama yapamam. Sana diyorum boşver iyi olmuş diye ama Vicdan azabı diyorsun ya. Ben de öyle kahrolurum yıkılırım heralde. Ben çok korkarım birini üzmekten hep ben üzülürüm.

merhaba...
sonra evlendim vs...
simdi vicdanim sizliyor.

arkadaşım bizde babama söyleyemediğimizden hep rahmetli anneciğimize söylerdik..aslında hata lafı kim hakkediyorsa direk söyleyeceksin..

Evet tahmin edebiliyorum ben de hep kafamda kuruyorum devamlı bir şeyler. Her gün aklım orda. Ama hamile olduğun için iyice kötü olmuşundur demek istedim aslında. :(

Biliyorum ama yapamam. Sana diyorum boşver iyi olmuş diye ama Vicdan azabı diyorsun ya. Ben de öyle kahrolurum yıkılırım heralde. Ben çok korkarım birini üzmekten hep ben üzülürüm.

ben babama hiç hakaret etmeden ve sesimi yükseltmeden söyledim bir bir ne oldu,ertesi gün yine aynı değişen bir şey yok:27:

ben babama hiç hakaret etmeden ve sesimi yükseltmeden söyledim bir bir ne oldu,ertesi gün yine aynı değişen bir şey yok:27:

Yok zaten o değişmez ki istediğini söyle. :1: Öfkeni kusmuşsun iyi olmuş. :1:

arkadaşım bizde babama söyleyemediğimizden hep rahmetli anneciğimize söylerdik..aslında hata lafı kim hakkediyorsa direk söyleyeceksin..

haklısın aslında...
ama ben babam benimle barıştı bir çıkarı var sanırım ne oluyor gibisine soru sordum
beni sevdiğinden konuşmaz o var bi çapan oğlu dedim filan
ama annem çıkarını düşünür öncelikle
ondan sır vermez varsa da bişey

kaç kere söyledim düzgünce
ama anlamıyor
bildiğin işine gelmiyor,
bide çok içimde birikmiş şeyler var aslında yok para veremem değip kestirmek çok zor benim için hemde öyle böyle değil
bi keresinde kutuyla önüme hap koyup gitti bunları iç öldür kendini dedi
bende sen beni ölmüş say para veremem vs.. gibi lafı uzatıyorum anlayacağın

işte hep bu nedenle biz eriyip bitiyoruz
bana olanları düşününce vicdan etmiyorum oh iyi oldu diyorum,
senin konun galiba daha daha acıydı hatırladığımsa
:43:

Back
X