maleseff bu çok ama çok gördüğümüz klasikleşmiş en vahşi görüntülerden biri...
benn daha önce koca köpeğe çamaşır ipi bağlamış 4-5 çocuk çekeliyor hayvan hasta...
çocuklara dedim babanız kravatı boynuna böyle mi takıyor. siz böyle mi gördünüz. sizin evde başınızı okşayan yok diye mi dışarda böyle kötüsünüz.
hemen başladılar birbirlerine suç atmaya... ben bundan sonra gördüğümde onları polise söyliyceğimi söyledim korkuttum köpeğin boynundan çıkardık ipi hayvanı beslediler ve ayrıldılar.
bu tarz şeyler gördüğümde ditek davranışı eve bağlıyorum. annen baban da mı cahil senin nerden öğrendin böyle eziyet etmeyi diyorum. zaten çocuklar aileyi korumak adına o korkuyla bir daha pek böyle şeylere yeltenmiyorlar.
geçen sene ki yazdı...
mahallede çocuklar maden suyu şişesine kız kaçıran mı diyorlar herneyse artık o patlayıcıdan koyup yeni doğum yapmış köpeğin ağzına atmışlar. köpek 2 gün sonra öldü. her yer cam kırığı hayvancık mahvolmuş. son gün haberim oldu. hastaneye götürecekken ölüsünü bulduk. yapan çocuk ve arkadaslarını bir daha buralarda hiç görmedim....
ailede sevgiyi öğrenmeyen çocuk dışarıda bunu yapıyor.
senin son anlattıgın şeyi okurken gözlerim dolu dolu okudum
bugün işe giderken servisten camdan bi yavru köpek gördüm ana yolda bir o yana bir bu yana nasıl koşuyor arabalar ezicek hemen incektim ki bi baktım karşıya geçmiş bile her gün uyumadan dua ediyorum sabah işe giderken dua ediyorum rabbim sen onlar pis şerefsiz insanlardan koru diye ama boşuna diyorum sanırım her gün bir köpek ölüsü her gün bir eziyetle karşılışıyorum artık aglamaktan kendimi yırtıcam
malesef...
malesef biz hayvan severlerin kanayan yarası....
hele o soğuk kış günleri... donarak ölen bir çok hayvan.
evde ki köpeğim bile üşüyüp kanepeden inmediğinde dışarıda karın buzun üstünde yatan aç susuz hayvanlar burnumu sızlatıyor.
bugün yine bir küçük köpek ve 2 ayrı olay yaşadık. aynı köpek yüzünden.
daha 2 aylık bir yavru. parkda çocuklar almış seviyorlar. köpeğin anneside parkın üst tarafındaki binanın yanında kalıyor. bizler besliyoruz. 3 yavrusu var. en ufağını almış çocuklar oynuyor. o da onlara şirilik yapıyor. hayvancık kaşındı. çocuğun biri alıp çeşmenin altına soktu. neyse ki annem koşarak yetişti ve kızdı. o yavruyu hasta edip öldürürsünüz ellemeyin annesinin yanına götürün dedi. aradan 15 dk. geçti biz annemle Fıstığı gezmeye çıkardık. Fıstık da epilepsi hastası olduğu için onun yanında kimseyle tartışmıyoruz. havlayıp strese giriyor. arka sokak da yavru köpeği bir çocuğun elinde gördük. annem ilerledi. çocuğa o köpeği annesinin yanına bırakmasını. yoksa o köpeğin açlıktan öleceğini söyledim. o da ben bakıcam ona dedi evine soktu. keşke baksa... yarın tekrar bakıcam bakalım yavru nerede
tüm insanların köpekler konusunda hatta çocuklar konusun ilgi-dikkat ve şevkat eğitimine ihtiyacı var.
komşumun oğlu pitbull cinsi köpek aldı. köpekçik 2 yaşında falan. kötü beslenmiş egzama olmuş zayıf bir hayvan. komşumda övünerek bir hergün tavuk alıp veriyoruz dedi.bende egzamasını arttıracağını,özellikle yazın bir çok köpek için zararlı olduğunu,parazit hapı kullanması gerektiğini söyledim.o da önemsemedi tabi... neyse bugün diyor ki hayvan çok hastalanmış. veterinere götürmüşler 300 lira olmuş masrafı napıcaz şimdi gençlik hastalığı olmuş heralde diyor.
sakalım yok ki sözüm geçsin....
kısacası hayvan bakanlar sevenler bile hakkıyla bakmıyor. ya üretecek,ya istediği gibi kuru kuru besleyecek...
sevmeyenlerin hali hepde kangren olmuş bir yara... döver,söver,itekler.....
tek dileğim Rabbim tarafın tüm köpekler bir anda kısırlaşsın. üreyemesin. nesli tükensin.hayat çok zor çünkü....
çok uzun yazdım sanırım. kusura bakmayın köpek dedim mi benim çenem düşer:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?