Bugün bulaşık makinesinde ne pişirsem ?

Kazen

Ahtapotlara takılıp gidiyor aklım 🦀
Administrator
14 Kasım 2001
21.514
En iyi cevaplar
2
69.634
1.623
102
Bulaşık yıkarken buşalık makinesinin ısısını kullanarak levrek ve bulaşık makinesinde pişen ekonomik yemekler

İtalyan yemek yazarı Lisa Casali, yemek yapmanın ekonomik ve sıradışı bir yöntemini buldu. Casali yemek kitabında bulaşık makinesinde pişirilmesi mümkün olan yemek tarifleri paylaşıyor.

Tarifleri deneyenler fotoğraflarını internette paylaşıyor.

İtalyan Lisa Casali, yemek pişirmenin çevreci, ekonomik ve lezzetli yöntemini keşfetti. Yemek yazarı Casali, 'Bulaşık Makinesinde Yemek Pişirmek' (Cucinare In Lavastovigle) adlı kitabında bulaşık makinesi kirlileri yıkarken aynı anda yemek pişirmenin mümkün olabileceğini yazdı.

Casali, bulaşık makinesinin tıpkı bir buharlı fırın gibi çalıştığını, bazı yemeklerin ‘ekonomik’ programda, bazılarının ise daha yüksek ısıda piştiğini söylüyor. Makinede pişirmenin yöntemi ise malzemeleri vakumlu bir torba ya da kavonozun içine yerleştirmek.

Casali’nin kitabında kuskus, dana eti, elmalı tart ve levrek tarifleri yer alıyor. Yazarın tariflerini deneyen yemek severler ise bulaşık makinesinde pişen somon balığının fırında pişene göre daha lezzetli olduğu görüşünde.

[video=youtube;f5fx-8M-RMw]https://www.youtube.com/watch?v=f5fx-8M-RMw[/video]

bu ne yaa bulaşık makinasına bide deterjan koyuyo pis tabakların yağı deterjan saynar su kimbilir o balık ne halde. iyi ki kahvalımı yaptım yoksa yemek yiyemezdim bu videonun üstüne :S

çookkk iğrenççççç:100::120::120::120::120::120::120::120::120:

poşetin ağzını vakumladı su geçmediği sürece bişey olmaz da hangi mide alır onu :50: :50:

mis gibi ocağımız fırınımız varken bulaşık makinesinde pişirmek çok gereksiz bence ? yakında ütü ile buharlayarak ta yaparlar hiç şaşırmam :D

Son düzenleme:
yada bulaşık makinasının buharıyla gömlek ütülerler bunlar.insanlar şaştı iyice . bizim millletimizin aklı başında şükür.

Son düzenleme:
Ben genelde gördüğüm herşeyi denerim ama bu beni aşıyor:30:Hiç düşünmüyorum:1:Ama denemişler olmuş tebrikler:46:

:ssz:Sonra tavada kızartacaksan bulaşık makinasına atmanın anlamı ne.Şu italyanların yemek kültürüne hastayım.Ne varsa benim mutfağımda var.Gözünü seveyim TÜRK MUTFAĞININ.:nazar::nazar:

Ne mide var bunlarda:27:çöpü atsan öğütecek adamlar.

başlıkta sorun var sandım bir an:44:

eti koydun, deterjan niye ekliyorsun?:53::53::53:

yıkama bulaşıkları aynı anda....:35:

ama hayır hayır çamaşır makinesinde de pişer. çamaşır makinesi kırılmasın şimdi :D kurutma makinesinin hele marifetlerini anlatamam. çikolata eritmekte harika :52: bir de tost makinesiyle saç şekillendiriliyordu :46:

yemek yapmak icin zaten ocak icat edilmis, bulasik makinasida bulasiklar icin...ne gerek var boyle seyler denemeye anlamiyorum :31:

ama hayır hayır çamaşır makinesinde de pişer. çamaşır makinesi kırılmasın şimdi :D kurutma makinesinin hele marifetlerini anlatamam. çikolata eritmekte harika :52: bir de tost makinesiyle saç şekillendiriliyordu :46:

:1: Kuzenim çocukken evin bütün çikolata stoğunu erittiği için teyzem saklama amaçlı çamaşır makinesine koymuş sonra 3 çocuklu çalışan kadın,unutup çalıştırmış:37:
Çamaşır mak saklama kabı olarak da kullanılabilirmiş bak

Back
X