• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün kandil ve hala kapıma 5-6 yaşında küçük çocuklar geliyor sabahtan beri

Daha brz önce kapı çaldı geldiler ,kapı deliğinden bakıp açmadım.İnanamıyorum ben hele ki Kayserideki o olaydan snra insanlar nasıl bu kdr sorumsuzca davranıyorlar.Çok yazık..:19:

kandil icin kapiya gelen cocuklari da ilk kez duydum..valla ben artik psikopata bagladim o kadar haber okuyoruz ki cocugum olsa herhalde kapi disari cikarmam gibi geliyor.
cocukken bayramlarda bizde gezerdik sansliymisiz demek ki boyle olaylar yasamadik,duymadik.

Bayram değil seyran değil,çocuklar kandillerde de mi şeker toplamaya gidiyorlar :53:

malesef bazı aç gözlü anne babalar arık kandillerde de çocuklarını yolluyorlar, amaç 3-5 kr fazladan para geçermi elimize...:57:

ben baştan çözememiştm şeker değilmiş amaç eşimde şimdi diyor onlar şeker için değil kandil kutlama manasıyla para toplamaya çıkmışlardr belki birkaç kişi çıkıp 3-5 tl veriri hesabına

evet canım eşin çok doğru söylemiş geçen bayram kayınvalidemdeyken geldi çocuklar açtım kapıyı bekleyin şeker geiteryim dedim ama artık akıllandım kaç tane çocuk varsa sayıyorum o kadar şeker götürüyorum şekerlikle götürünce şekerlik boşalıyo çünkü bu defa birisi abla harçlık yok mu demez mi... başka istediğin varmı demişim bende şaşkınlıkla....

ben ihtiyaç olunca zorda kalırsam eşimden bile istemeye çekiniyorum onlar alenen ama malesef suç onlarda değil anne babalarında hoş zaten onlarda çocuklarını o amaçla göndermiyorlar m???:19:

bir de bunu "ee gelenek göreneklerimiz, güzel adetlerimiz yokoluyo, çcukklar o güzel heyecandan mahrum mu olsun?" deyip cahil cahil savunanlara da rastladım arkadaşlar

yokolsun canım gelenek görenek, silinsin nolmuş yani?
Dilruba, Türkan, Ahmet...
hala içimiz acıyo aklımıza gelince

gelenek göreneklerinin yasamasini istiyorsa ozaman bir zahmet o koca poposunu kaldiricak cocuklarini 1 adim geriden takip edicek bu kadar basit !!!

yaa biz kücükken kandillerde sokagi iple kapatirdik gecenlerede ya para ya mum derdik :))) mum ne alaka bilmiyorum :)) ipin üstünden atlayan ablalara abilere azcik naz yapardik ama daha büyüklere sesimizi cikaramazdik
Bayramlarda ise kendi sokagimizda elimizde el öpmeye cikardik ve herkeside isim isim bilirdik bakkal ahmet amca terzi leyla teyze gibi
Sekerede parayada ayni derece sevinirdik olurda birisi cikarip mendil verirse dünyalar bizim olurdu renk renk cesit cesit mendillerrr oleyyy :))) paramizle lebleli tozu alsak yeterdi cok harcligimiz varsa bayramdan bayrama catapattt
ne tok gözlü ve mutlu cocuklarmisiz :))

bu nasıl bir umursamazlık ben anlayamıyorum benim oturduğum yerdede cok rastlanann bir durum cocuklar sabahtan akşama kadar sokakta oynuyor miniicik minicik 2 yaşında cocuklar kötü niyetli insanlar bir yana sürekli arabalar geciyor şaşırıp kalıyorum burdakiler coook titiz!! sürekli bi ev işi halindeler nasıl içi rahat evde temizliğini yapıyor anlamak zor umursamazlıkmı cehaletmi genişlikmi ...?

bizim halkıımız nezaman akıllanacak daha önce hiç yüzlerini görmediğim küçücük kızlar oğlanlar cici cici giydirilmiş kapımı çalıyor sonra diğer daireleri geziyorlar ya hiçmi haber izlemior bu aileler hiçmi çocuklarını düşünmüyorlar ya benim eşimde katil olsa sapık olsa o çocukları kapıya geldiklerinde gelin size pasta keseyim deyip içeri alsa kimsenin ruhu duymaz yazıktır yaaa çocuklarına bu aileler nezaman sahip çıkacak kaybedincemi

Kesinlikle katılıyorum..

Neler gördük neler duyduk..AmA HALA bilinçsizce çocuklarını sokağa salanlar var..

50kişilik köydende kaçırılıyor çocuk..Anne babanın oturduğu 10senelik mahalledende..büyük kalabalık şehirlerdende...

Çocuklarınızı başımı ağrıtmasın,evi dağıtmasın diye sokaklara salmayın..

Sadece kapılara yollamamk değilbu...İllaki Bırakacaksanızda dışarı gözünüz üzerinden ayrlımasın..

Çokçok emin olmadığınız kimsenin evine çocuklar oynasın diye göndermeyin GÜVENMEYİN..

Benim başıma gelmez hertaraf tanıdık yapmazlar demeyin..

Sonra çok geç oluyor...

valla canım çok güzel bir konuya el atmışsın gerçekten bizim halkımız hiç bu acılardan ders almıyor nasıl hala küçücük çocuklar kapıda allah emanet hepsi

Hala cahiliz hala akıllanmıyoruz geçmişten, gördüklerimizden ders almıyoruz. Umarım en ksıa zamanda akıllanırız.

vallah anne olmak o kadar basit bir iş değil, hele tembel işi hiç değil. düşünmeden yapıyorlar sonra hadi dışarıda sen oyna. benim evim neredeyse ana yol üzerinde ama yaşları 2 ila 15 arasında bir sürü çocuk dışarıda oynuyor, bir gün de başlarında bir büyük görmedim. bu anneler babalar nasıl güvenip de oynatıyorlar anlamış değilim. çok mu dışarıda oynamasını istiyorsun bırak işini al yavrunu git bir parka o oynasın sen izle. bu kadar mı zor ya. ben de çok kızıyorum bu insanlara. bundan 15 sene önce kardeşim 5 yaşlarındaydı istanbula taşındık. annem her gün beni kardeşimi alır parka götürürdü hem de kaldığımız yerde öyle yakın park da yoktu. parka gitmek için 40 dk yol yürürdük, ama yine de her gün kardeşim hava alsın biraz oyun oynasın diye her işini bırakır giderdik. hem de bu kadar sapık katil haberleri yoktu etrafta. daha bebek denecek çocukları sokağa bırakıyorlar başlarına da abilerini ya da ablalarını(abi abla dediysem ondan 2-3 yaş büyük diğer bebekleri) bırakıyorlar göz kulak olsun onlara diye. sonra çocuk kayıp. sonra yana yakıla yavrumu kaçırdılar diye program program geziyorlar. yok ama daha akıllanmayız biz...

Back
X