Bugun kına gecemdi... pazara dugunum var ben usuttum:((

handesila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
147
13
28
Diğer
Kızlar dert mı dıyeceksınız ama dunden cok ateslendım. sıtma tuttu. kuru oksuruk,bogazımda yanma var.
antibiyotık, grip ılacı, pastıl kullanıyorum ama bugun kınam vardı.eglendık costuk terledım bıraz daha nuksettı herhalde.
oksurukten kurtulamadım halsız kaldım. dugunume 1 gun var ben nasıl bıraz daha toparlanacagım. sımdıden tesekkur ederım..:44:

Uyanır uyanmaz hastaneye gidin durumu anlatın.Size büyük ihtimalle serum vereceklerdir.O serim sizi en azından düğün gününüzde ayakta ve enerjik tutar.Ben zehirlendiğimde parmağımı oynatamıyordum ama 3 şişe serumu dayadılar akşamına mezuniyetime katıldım:)O derece etkili...

Nane limon kaynatıp iç yada ıhlamur yap zencefil tarçın bal limon karıştırıp iç,olmadı hastaneye git serum taktır. :) Ateşin varsa terle sonrada banyoya gir. Geçmiş olsun ve ömür boyu mutluluklar canım .. :D

Son düzenleme:
gecmıs olsunnn duzelırsın ya ınsanın ıcınden enerjı cıkıo bence bole anlarda....cunku bugun benımde kına gecemdı pazar dugunum war yorgunluktan oluyorum ama ıyı gobek attım:)hayrlı olsun sımdıden...bencede yrn hastaneye gdp serum almalısın

gecmıs olsunnn duzelırsın ya ınsanın ıcınden enerjı cıkıo bence bole anlarda....cunku bugun benımde kına gecemdı pazar dugunum war yorgunluktan oluyorum ama ıyı gobek attım:)hayrlı olsun sımdıden...bencede yrn hastaneye gdp serum almalısın

kızlar cevaplarınız ıcın sagolun. ama sabah uyanıp serum taktırcak yer acıle mı gıdecegım?
cumartesı olmasa poliklinige gıderdım. aslında cok beter degılım. ama oksurugum felan ses kısıklıgım rahatsız edıyor.

Bu arada bende sıze mutluluklar dılerım.
benımde kınamdı ve acayıp yoruldum aslında halım yok ama belkı akıl akıldan ustundur dedım. bende cok oynadım.
ordada soledım bu ne bıcım gelın hıc uzulmuyo mu dıyecekler dıye ama sonra dedım bosveeer kım ne derse desın.
yarın dusunecegım bıseyler ınsallah

Son düzenleme:
Evet, acile gitmeniz gerekir hafta sonu çünkü.Üşütmüşseniz acısı malesef bir iki sonra daha beter olur, o yüzden önlem almakta fayda var hemen bir antibiyotiğe de başlarlar.Normal bir zaman olsa dinlenseniz evde geçer ama riske atılacak bir gün değil sonuçta:) Hatta o seruma kokteyl mi diyorlar neydi unuttum, içerisinde vücudun ihtiyaç duyduğu her şeyi barındırıyor ve hastalığı daha başlamadan yoketmeye yardımcıymış.Hemşire hanım öyle demişti.Tez zamanda iyileşin inşallah.
Şimdiden bir ömür mutluluklar...

geçmiş olsun bu arada hayırlı olsun kınanız.düğününüzde çok güzel geçer inşallah:nazar:

Kızlar dert mı dıyeceksınız ama dunden cok ateslendım. sıtma tuttu. kuru oksuruk,bogazımda yanma var.
antibiyotık, grip ılacı, pastıl kullanıyorum ama bugun kınam vardı.eglendık costuk terledım bıraz daha nuksettı herhalde.
oksurukten kurtulamadım halsız kaldım. dugunume 1 gun var ben nasıl bıraz daha toparlanacagım. sımdıden tesekkur ederım..:44:

Hastanede serum taktir taş gibi olursun valla :D

Ne ilacı kullandın bilmiyorum ama theraflu gerçekten çok iyi oluyor ben hep bunu kullanırım ve geçen gün hastaydım 3 öğün aldım ertesi güne kendime geldim hemen...

Uyanır uyanmaz hastaneye gidin durumu anlatın.Size büyük ihtimalle serum vereceklerdir.O serim sizi en azından düğün gününüzde ayakta ve enerjik tutar.Ben zehirlendiğimde parmağımı oynatamıyordum ama 3 şişe serumu dayadılar akşamına mezuniyetime katıldım:)O derece etkili...

serumu ne zannediyorsunuz ben çok merak ediyorum :27:
o sizi tedavi ettiğini sandığınız şeyin içinde su ve tuz, mineraller ya da içeriğine göre şeker var başka da bişey yok.
sizin zehirlenmenizde eğer kusuyorsanız ya da ishal varsa muhtemel sıvı kaybı ve bulantı olduğu için serum takılmıştır, muhtemelen içine de bulantı için ilaç koymuşlardır.

arkadaş gribal enf. geçiriyorsa sıvı takmanın hiç bir mantığı yok
muayeneye göre eğer viral gibi görünüyorsa zaten yapacak bişey yok, kendi kendine iyileşecek
sadece ateş varsa ateş düşürücü filan verilir.
bakteriyel gibi görünüyorsa antibiyotik başlanır.

yani o çok meraklı olunan serumun içinde tedavi edecek bi ilaç yok :ssz::ssz:

hee bir de gribal enfeksiyon acil servis hastalığı değildir.
arkadaş gibi kaç gündür hasta olup polikliniğe gidilmez, ondan sonra iyice kötü olunca ya da yumurta kapıya dayanınca hemen acil.
acil servis trafik kazası, kalp krizi, beyin kanaması, travma gibi hastalıkların bakılma yeridir.

o sizi tedavi ettiğini sandığınız şeyin içinde su ve tuz, mineraller ya da içeriğine göre şeker var başka da bişey yok.
sizin zehirlenmenizde eğer kusuyorsanız ya da ishal varsa muhtemel sıvı kaybı ve bulantı olduğu için serum takılmıştır, muhtemelen içine de bulantı için ilaç koymuşlardır.

muayeneye göre eğer viral gibi görünüyorsa zaten yapacak bişey yok, kendi kendine iyileşecek

arkadaş gibi kaç gündür hasta olup polikliniğe gidilmez, ondan sonra iyice kötü olunca ya da yumurta kapıya dayanınca hemen acil.
acil servis trafik kazası, kalp krizi, beyin kanaması, travma gibi hastalıkların bakılma yeridir.

antibiyotik kullanıyorum demiş demekki viral değil
ayrıca serumu tek başına takmazlar
acilin Türkiyede gereksiz işale uğradığına katılıyorum ama buda özel bi durum düğünü var

Arkadaşın düğünü var farkındaysanız en azından ayakta olması gerekir o gün.Belli ki sağlık konusunda bir uzmanlığınız var, elbette benim özel bir bilgim yok konuda.3 şişe serumu bana akşamına ayakta be mezuniyetime katılmam için takıldı, ilk ikisini bilemem 3.süne bu seni ayağa kaldıracak kendi aralarında kokteyl mi ne deniyormuş, içerisine gerekli vitaminleri enjekte etmişlerdi.Ben sadece başıma yakın zamanda geleni anlattım, bu kesin doğrudur deyip bir tanı koymadım.Hafta sonu eğer poliklinik açık olsaydı zannetmiyorum ki burda acile gidin derdik:)Özel bir gün için elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık.
Keşke siz de burada beni aydınlatacağınıza düğün gününü yatakta geçirmesi muhtemel olan arkadaşa bu tıbbi bilginizle yardımcı olsaydınız...Belki bir faydanız olurdu!

lk basta aydınlatıcı yorumunuz ıcın sagolun.fakat acil servisin ne oldugunun bılıncındeyım. ıhmalkar ve yumurtanın kapıya gelmesını bekleyen bırısıde degılımdır. ben zaten antibiyotık ve soguk algınlıgı ılacı pastil ve dıger bıtkısel bır cok sey kullanmaya basladım.
ama gunden gune daha kotuye gıttı atesım cok cıktı ve artık dugunume 1 gun kala mecburen hafta sonu sebebıyle acıle gıttım.

Ha saydıgınız tanılar ıcın gıdılıyor acıle ama ınanın benden cok daha gereksız seyler ıcın bıle gelenler vardı.
onun harıcınde zaten kesınlıkle ACİL tanımlamasına uygun bır yer degıl kı buyuk bır hastane. kımse keyfınden odun vermıyor.
acil terımıne uygun bır ortam bulunmuyor zaten.

Onun harıcınde. bugun acıle gıttım. serum felan vermedı. benı ayakta tutacak ve hemen duzeltecek kadar bır serum yokmus.
mucize beklemıyordum zaten atesım bıraz dusse azıcık halsızlıgım gıtse dugunum ıcın derdındeydım.

2012 yılında boyle bır ılacın ıcat edılmedıgını soyledıler fakat kımse bunun ıcın mı geldın demedı yarın dugunum oldugu ıcın gıttıgımı anladılar ozel bır durum yanı. serum konusunda sızın dedıklerıınızı soyledıler ozetle. her neyse cok uzattım yorum ıcın tesekkurler.

antibiyotik kullanıyorum demiş demekki viral değil
ayrıca serumu tek başına takmazlar
acilin Türkiyede gereksiz işale uğradığına katılıyorum ama buda özel bi durum düğünü var
evet kullandım ama etkı etmedı bugun son care baska bır ates dusurucu ve pastıle gectım daha ıyıyım atesım dustu bıraz.
suan allaha sukur oksurugum dısında ıyı olmaya calısıyorum. bırde sesım facıa tabı :) acıl benden cok daha gereksız seyler ıcın kullanıldıgı gercek.bugun kolunda mı ne agrısı olan bırısı gelmıstı ortopedi beklenebılırdı mesela dugunum olmasa acılde ısım ne grip ıcın :)

Serumu hapı falan boşverin gidip iğne vurdurun en etkilisi odur
iğnede vermedıler malesefyarına kadar bıraz etkı ederdı ama yazmadılar.
bence sabahı bekleme şimdi git acile
sabah erkenden gıttım. ama bır ıse yaramadı :( cunku serum ıgne vs. vermedı.
Arkadaşın düğünü var farkındaysanız en azından ayakta olması gerekir o gün.Belli ki sağlık konusunda bir uzmanlığınız var, elbette benim özel bir bilgim yok konuda.3 şişe serumu bana akşamına ayakta be mezuniyetime katılmam için takıldı, ilk ikisini bilemem 3.süne bu seni ayağa kaldıracak kendi aralarında kokteyl mi ne deniyormuş, içerisine gerekli vitaminleri enjekte etmişlerdi.Ben sadece başıma yakın zamanda geleni anlattım, bu kesin doğrudur deyip bir tanı koymadım.Hafta sonu eğer poliklinik açık olsaydı zannetmiyorum ki burda acile gidin derdik:)Özel bir gün için elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık.
Keşke siz de burada beni aydınlatacağınıza düğün gününü yatakta geçirmesi muhtemel olan arkadaşa bu tıbbi bilginizle yardımcı olsaydınız...Belki bir faydanız olurdu!
cevabınız ıcın cok sagolun. benı cok ıyı anlamıssınız. evet o gun ayakta durmaktı tum cabam cunku atesım cıkıyor usume gelıyor sonra gecıyor bır sure sonra gene cıkıyor bı tuhaf oldum. ama ılac kullanmaya devam:)
Ne ilacı kullandın bilmiyorum ama theraflu gerçekten çok iyi oluyor ben hep bunu kullanırım ve geçen gün hastaydım 3 öğün aldım ertesi güne kendime geldim hemen...

Resmen yuruyen eczane oldum:) thra flu normalde hep kullandgım bır ılac ama bu sefer kullanmadım uyku yapıyor dedı eczacı daha once yaptıgından degılde ıyıleseyım derken sersem olmayayım dahada dıye ne yapıcagımı sasırdım :)

bacım düğünün yanlış anlamadıysam bugün Allah c.c mesut etsin umarım daha iyisindir

yeterince faydalı olduğum kanaatindeyim:ssz:
ünlemli cümleler kurulunca daha mı ciddi olunuyor :ssz::ssz:
kesin doğruluğunu bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin o zaman.
ayrıca arkadaşın düğünü var onu anladık ama hastalığın ilk başladığı gün de ihmal etmeyip gidebilirdi değil mi en azından semptomları hafiflerdi, böyle yana yakıla gezmezdi.
görmediğim hastalara sizin gibi ilaç serum önermem, doğru bir şey değil.
ayrıca özellikle internet üzerinden hasta bakmak zorunda da değilim sanki :ssz::ssz:

yeterince faydalı olduğum kanaatindeyim:ssz:
ünlemli cümleler kurulunca daha mı ciddi olunuyor :ssz::ssz:
kesin doğruluğunu bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin o zaman.
ayrıca arkadaşın düğünü var onu anladık ama hastalığın ilk başladığı gün de ihmal etmeyip gidebilirdi değil mi en azından semptomları hafiflerdi, böyle yana yakıla gezmezdi.
görmediğim hastalara sizin gibi ilaç serum önermem, doğru bir şey değil.
ayrıca özellikle internet üzerinden hasta bakmak zorunda da değilim sanki :ssz::ssz:

okumadan ezbere cevap yazıyorsun
başta ilaç kullandığını yazmış sen şimdi neye istinaden ihmal ettiğini düşünüyosun
Bizde nihayetinde doktora sevkediyoruz git şu ilacı al kullan demiyoruzki
zaten uzman arkadaş bize bi bakıverde demedik bakmak zorundayım derkende ezber...

Otomatiğe bağlamışsın sana muhtaç olanlara Allah kolayllık versin...

bende hep böyle özel günlerde hastalanırım mutlaka kuzenimin düğününde umarım adet olmam dedim oldum diğer komşumuzun abim dediğim birinin düğününde o kadar hazırlık yaptım elbiseler falan kabakulak geçirdim vs.
umarım kendi düğünümde bişiyim olmaz mükemmel geçiririm ALLAHIM sen izin ver AMİN
konu arkadaşım grip tozu iç,ıhlamur,aspirin falan iç nanelimonda iiçebilirsin daya kendine sıcak bitki çayını bol bol da terle sonra da ılık bir duş al daha iyi olursun ALLAHIN izniyle İNŞALLAH:34:

Son düzenleme:
Back
X