bugün psikolaga gidiyorum

psikoloji de bir bilim ama benim çok da inandığım bir bilim değil nedense. yani belli saat çerçevesinde seni hiç tanımayan birine bir şeyler anlatıyorsun o da bilgi çerçevesinde ve insanı duygularıyla sana yol gösteriyor. belki bir deneme yapsam ön yargılarım yıkılır ama şimdi sıcak bakmıyorum. bir arkadaşım annesini kaybetmişti psikoloğa gitti hem de Ankara'nın iyilerinden birine.kız 30 yaşında annesini kaybetti. bana dedi ki: "adam diyor işte çocuk yaştan annesini kaybedenler var en azından senin annen o yaşlarda senin yanında olmuş. iyi güzel de ateş düştüğü yeri yakıyor. bir daha gitmeyeceğim"demişti.sana şöyle faydası olabilir. adam 1 cümle der sana hayatın değişir. ya da dönüş noktan/uyanma noktan olabilir. bu kitaplar için de öyledir. koca kitaptan tek bir cümleyi hayatına aktarabilirsin veya içinde bulunduğun durumun çözümüdür.
denemekte fayda var.

çocukluğumda gıcık tutar gibi öksürürdüm arada. doktorlar bir sorun bulamadı ve pedegoka yönlendirdi. kadın bana burda ne konuşursak aramızda kalıcak çekinme korkma ne sıkıntın varsa anlat dedi. annem o sıralar abimle sorun yaşıyodu abim beni arayınca abime kızdı telefonda abmde bidaha aramadı zaten abimi ilk okul 5 te ilk ve son görüşüm olmuştu o dönem neyse. bunu anlattım ağlamıştımda anlatırken. sonra beni başka bi kapıdan çıkardılar anne gelecek bekle dediler. annem bi çokto kulağından ateş çıkıyo. bana bi fırça bi fırça eve gidene kadar evde. bende o gün bu gündür psikolog milletine güvenmem :))))))))

En güzelini yapmışsınız, dilerim faydasını görürsünüz.

İlk dört seansı görmezden gelin. Karşılıklı tanısılacak, anlasılacak, kaynasılacak ondan sonra soruna eğilinecek.

kesinlikle profesyonel destek ruh halinize iyi gelecektir. en doğru kararı vermişsiniz bazen sabit bir bakış açısı ya da körelmiş düşünceler sağlıksız ruh haline sebebiyet verebiliyor.

Bende gitmek istiyorum ama iyi birini bulmak istiyorum. İstanbul anadolu yakası için bildiğiniz iyi bir psikolog var mı?

Psikolog değil ama ilişki uzmanı hipnoterapist var İstanbulda. Seda Diker. kitapları falanda var. Dönemsel rahatlama değil,kalıcı çözümler almıştım kendi adıma. Nişantaşında kendisi. Bir araştırın isterseniz. Gazete yazılarıda var internet üzerinde. Bir gazetede köşesi var. Aklınıza yatıp yatmadığına o şekilde bakabilirsiniz sanırım.

çok masraflı işmiş özel psikolog kalkamadım ki altından gidemedim bir daha :(

Evet öyle malesef :( ben kendi açımdan çok problemlerim vardı kendimle ilgili. Aşırı kaybetme korkusu,değersizlik..bunalıma çabuk girme bir daha da aylarca çıkamama :) bunların üstesinden geldik çok şükür. Artık daha rahat bir insan oldum. Çok para gitti ama aldığım rahatlamaya değdi :( Sizin kendinizle o kadar yoğun probleminiz olduğunu düşünmüyorum. Kendi başınıza da pekala altından kalkıyorsunuz. Ama bunları okuyan arkadaşlara seda dikerin köşe yazılarını internetten okumalarını tavsiye ederim. İlkinden başlayıp sırayla üşenmeden okursanız,kendi kendinize yapabileceğiniz birçok şey de öğrenebilirsiniz emin olun.

Back
X