Bulamadığım tarif

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.558
32.867
798
Günaydın kızlar...
Arkadaşımın annesi harika patlıcanlı ve kabaklı pide yapardı. Arkadaşa tarifi sordum da annem onu kat kat açıyo çok uğraşıyo sen yapamazsın diye vermedi. Çok da becerikli değilim muhtemelen yapamam ama yeni evlendim bişeyler denemek istiyorum:)

Hamuru ince ama yumuşaktı öyle çıtr çıtır değildi, yarı kapalı yapardı. Göçmenler bunlar belki o mutfağa özeldir internette bayağı arandım ama öyle uğraştırıcı bir tarif bulamadım. Bilen varsa yardım ediversin:/

bunu sebzeli yap kabaklı mı istersin patatesli mi kıymalı mı afiyet olsun umarım budur

Malzemeler
•1 su bardağı su
•2 su bardağı süt
•1 su bardağı sıvıyağ
•2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
•1 yemek kaşığı instant kuru maya
•1 yemek kaşığı şeker
•1 tatlı kaşığı tuz
•Aldığı kadar un

İç malzemesi
•100 gr. beyaz peynir
• Yeşil biber, domates,Varsa sucuk
•Rende kaşar peyniri

Hazırlanışı
•Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Poğaça hamuru yumuşaklığında olmalı.
•Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın. Eğer işiniz aceleyse 50 derecedeki fırında 10 dakika tutup mayalandırmayı hızlandırın.
•Beyaz peynir ve küçük doğranmış sucuğu karıştırın.
•Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle oval şekilde açın.
•Ortasına uzunlamasına içten koyup kenarlarını içe doğru kapatın.
•Orta kısmını açık bırakın. Kenarlara bastırın
•1 yumurta sarısını, bir tatlı kaşığı yoğurtla karıştırıp, pidelerin kenarlarına sürün.
•250 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
•Fırından almadan 5 dakika önce kaşar peynirini serpin. Eriyince fırından çıkarın.

Teşekkürler ama böyle bi tarif değilmiş katmer gibi bir kaç kat açılıyor yapamazsın dedi

canım bazı hatunlarda yemek tarifi saklamak gibi saçmalıklar olabiliyor o katmer değildir de sen aynısını yapma diye bi bahanedir bence...arkadaşına sorana kadar teyzeye sorsan belki verecek tarifi...ha şu da olabilir hamuru kat kat sana yağı ile açıp tek parça hamur haline getirip milföyümsü bir özellik veriliyor ya çıtır çıtır belki o sistemle açmıştır..dur bi iki tari,f daha yollayacam sana..

buda kat kat açmış çiçek pide diye geçiyor hani hamuru için yazdım tarifi senin pideyle alakası yok

Malzemeler

25 gr sanayagı
8 su bardagı un
3 su bardagı ılık süt
42 gr yaş maya
1 tatlı kaşıgı tuz
2 yemek kaşıgı toz şeker
2 adet yumurta
25 GR mavi haşhaş
25 gr çörek otu

Hazırlanış

Derin yoğurma kabına ılık sütü ve mayayı koyalım üzerine toz şekeri döküp karıştıralım. Maya biraz köpürdüğünde yumurta beyazlarını tuzu ilave edelim.
Unu yavaş yavaş katarken yoğuralım. Benimki tam 8 su bardağı unu yedir. Yinede dikkatli olunuz ununu yavaş yavaş yediriniz. Hamuru toparlayıp 11 bezeye ayırıyor ve hemen yapımına başlıyoruz.Yoğurduğumuz hamuru 11 parçaya ayırıyoruz 5 parçası portakal büyüklüğünde 5 parçası mandalin Geriye kalan hamur en ortaya konacağı için
SANAyağını eritelim içersine SANA yağı ilave edelim.
Pişirme kabımızı SANAYAGI ile yağlıyalım.
Portakal bezelerimizin 5 tanesinide pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Fırça ile yağlayıp üst üste koyalım.( her katını yağlıyoruz.)
Elimiz ile en son katı da yağladıkdan sonra kenarlara doğru genişletelim. Pişirme tepsimizin tabanı kadar olunca tepsiye yerleştirelim. Tepside keskin bir bıçakla önce dörde , sonra sekize bölelim.
Diğer mandalin gibi olan bezelerimizide daha küçük tatlı tabağı kadar açıp yağlayıp tepsinin açık olan bölümüne koyalım ve bu defa kesikleri aralara denk gelecek şekilde yapalım. benim hamur kabarınca hamuru tutup kaldırmak ve kesmek çok zor oldu. Bende 2. hamuru tezgahta kesip tek tek yaprakları aralarına yerleştirdim)
En son kalan büyük top hamurumuzun içine isterseniz malzeme koyabilirsiniz. Hamuru elimle açtım sucuk dilimleri koyup kapadım. çiçeğin tam ortasına yerleştirdim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp her kata farklı çörek otu , susam ve mavihaşhaş sepeledim. 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar önce alt rafda kızarmaya başladığında üst rafda pişirdim.

arkadaş deme ona düşman de o ne biçim arkadaşmış insan yapar getirir arkadaşım diye, sil onu sen arkadaşlıktan zararı olur sana ....

Teyzeye ulaşamam numarası yok başka bir şehirde zaten:) aynısını yapma diye sakladığını sanmam ama üşengeçliğinden tarifi almamış olabilir. Arkadaş da başka bir şehirde kim annesini arayacak tarfi soracakda bana yazacak gibi bir durum olmuş olabilir:)

Ben bi kere firinda gordum almistim katmer gibi kat kat icinde malzemeleri vardi sivas katmeti dedi muthis biseydi annem sivasli anneme sordum ama bilmiyormus yapmayi firina sor bence bazilari cok cesitli seyler yapiyor..

"Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene..."

Son düzenleme:

Ben de sivaslıyım:) o bahsettiğin değil o kat kat bir şey... bu çıtır çıtır değil yumuşacık pide. Arkadaş katlı dedi ama öyle katlı bir hamur değildi...

Ben de sivaslıyım:) o bahsettiğin değil o kat kat bir şey... bu çıtır çıtır değil yumuşacık pide. Arkadaş katlı dedi ama öyle katlı bir hamur değildi...

:)) seylere sorsan hani su lahmacun pide yapan yerlere bilirler belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…