Bulanık Sular...

Doktorumdan memnunum. Düzenlide gidicem. Aslında bu sınav sistemide fena olmadı. Büyük bir ezber yükü kalktı. Sadece kaygılıyım. Birde iki sene sonra küçük kardeşimde üniversiteye gidicek. O şehir dışı istiyor. O giderse evde ben annem ve babam kalıcaz. Sırf bu yüzden bile okula dönmeliyim. Bir uğraşım olmalı ki bu durum katlanılabilir olsun.

Ürettikçe ve yeni şeyler öğrendikçe kendinizi daha iyi hissedeceksiniz eminim. Üstelik universite ve arkadas ortamı bile insana cok sey katıyor. Hiiic gözünüzde büyütmeyin :)

Ürettikçe ve yeni şeyler öğrendikçe kendinizi daha iyi hissedeceksiniz eminim. Üstelik universite ve arkadas ortamı bile insana cok sey katıyor. Hiiic gözünüzde büyütmeyin :)
Çok teşekkür ederim. Sağolun. Bunları duymak beni mutlu etti.

Önce kendiniz için okuyun. Ufkunuzu açmak sıkıntiları dağıtmak ve memleketinize milletinize faydalı olmak amacı güdün. Inançlı ve sakin olun biraz . Hedefler koyun önünüze sonra da o hedeflere yürüyün. Karamsar bir ruh halindesinizdir, gelip geçici hislerdir. Hislere kapılıp hayatınızı çekilmez kılmayın. Arasıra herkese olur. Okuyun iş konusu nasip. Her meslek grubunun hemen işi oluyor diye bir sey yok. Hicbir sey yapmayip evde aglamakla oluverecek birsey olmadigi gibi.

Turkiye'de issizligin bir cok nedeni var...Ama bugun bir cok universitelinin acikta kalmas8nin ortak bir nedeni sadece universite okuyup kendilerini bunun disinda bir gayretin icinde sokmamalari...artik gunumuzde hangi universitede kac yil okudugin masteri doktorami yaptiginin bir onemi kalmadi,yapicagin is icin ne kadar cabaladin kendini ne kadar gelistirdin asil mesele bu!....artik bir cok meslek dalinda kendini gelistirme icin kurslar veriliyor,seminerler duzenleniyor,universite okumak disinda bu gibi ekstra toplayacagin sertifikalar insanlarin gozunde gayretli oldugunu gosterir,is ararkende diger insanlardan bir adim one cikarsin...gayret et!inan cabanin meyvelerini muhakkakki alirsin,eger gercekten cabalarsan yapicagin iste iyi olmak icin bir emek harcarsan hic bir sekilde acikta kalmazsin korkma...etrafina bak gayretli olan insanlar ne yapar eder tastan ekmegini cikartir,kimseye muhtac olmaz,sende eger birseyleri basarmak icin gayret gosterirsen eger bence basarirsin

Kaygilarin seni dipsiz bir kuyuya atiyor haberin olsun..

Merhabalar;
Son bir yıl içinde zor zamanlar geçirdim. Ailemle kopma noktasına geldiğim anlar oldu. Evden kaçıp gitmek istediğim. Ama bir şekilde kaldım. Kendimce yaşamıma sahip çıkmak için birtakım kararlar aldım. Ama kaygılıyım. Okula dönmek istiyorum. Ama okuduktan sonra ya işsiz kalırsam diyorum. Ülkenin bu mevcut durumu karamsarlığımı besliyor. Saçlarım stresten çok dökülüyor. Arasıra çarpıntım oluyor. İlaç alıyorum. Bazen ağlama krizleri geçiriyorum. Annem ve babam bu duruma karşı duyarsızlar. Doktora gidip ilaç aldığımı dahi bilmiyorlar. Bir yerden başlamalıyım. Ama sonuçlar beni korkutuyor. Yetersiz hissediyorum. Ne tavsiye edersiniz?

Okuyup işsiz kalacam diye okumamak niye kusura bakmayın da çok komik gerçekten :)
İşini seven, iyi yapan, sevilen, sayılan biri asla ama asla işsizlik yaşamaz.
Hayallerini gerçekleştir.
O zaman aç kalmazsın.

Back
X