"Vatan hainliği çok acı bir tartışma"
Arınç, "Gerçeğin ortaya çıkarılması için komisyon kurulması talimatı vereceğim".
09 Kasım 2014 Pazar 08:28
Çerkez Kültür Derneğinin Bursa'da düzenlediği "Kafkas Diasporası 8´inci Yılın En İyileri Ödül Töreni"ne katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çerkez Ethem ile ilgili ‘’vatan haini’’ tartışmalarına değindi.
Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Çerkez Ethem’in vatan haini olmadığını belirterek, bu konuda bir araştırma komisyonu kurulması için talimat vereceğini söyledi.
Arınç, "Çerkez Ethem beyle ilgili olarak, Çerkez Reşit beyle ilgili olarak, vatan hainliği konusu acı bir tartışmadır. Türkiye’de hiçbir vatansever resmi ideolojiye kendini kaptırmış üç beş kişinin dışında Çerkez Ethem’e hain diyemez"dedi.
Arınç, konuyla ilgili olarak Meclis Komisyonu kurmak için talimat vereceğini ifade etti.
Başbakan Yardımcısı Arınç, " Bir meclis araştırması kurulsa, tarihe dönük bir araştırma yapsak, sonunda Çerkez Ethem’in ne kadar masum olduğu, milletini seven ne kadar büyük bir vatansever olduğu ve istiklal mücadelesinde bağımsızlık için hayatını ne ölçüde ortaya koyduğu feda ettiği apaçık ortada çıkacaktır. Bunu bir fikir olarak söylüyorum. Şu anda meclis araştırmasından başka aklıma bir şey gelmedi bir meclis faaliyeti olarak. İnşallah bunu bu gün veya bundan sonra gerçekleştirmek üzere ben arkadaşlarıma gereken talimatı vereceğim. Yani parlamentoda hangi arkadaşımız olursa bir 20 kişi imza atacak ve bu konuda inşallah ümit ediyorum ki Çerkez Ethem komisyonunu meclisimizde kurar ve sonucunu hep beraber alkışlarız" şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından ödülünü alan Arınç'a kalpak hediye edildi.
Bülent Arınç da, Çerkez Ethem´in yeğeni Güner Kuban´a "Kafkas Diasporası Onur Ödülü"nü verdi.
http://www.trthaber.com/haber/gundem/vatan-hainligi-cok-aci-bir-tartisma-150779.html