Bulgaristan gitmiş olanlar veya orada yaşayanlar bakabilir miiiii....

Mikerinos

ATAM izindeyim...
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2011
1.131
21
66
Diğer
Arkadaşlar şimdi şöyle bir sorunum var benim mutlaka temmuz ayında iki günlüğüne veya günü birlik Sofya ya Bulgaristan'a gitmem gerekiyor ancak pasaportum yok.. Davet gönderecek tanıdıklar var... Bir de bir haber okudum ama doğru mu bilmiyorum yeşil pasaportu olanlar Bulgaristana vizesiz girebiliyorlarmış -bildiğim kadarı ile yeşil pasaport memurlara ve ailelerine veriliyor yanlışsam düzeltin lütfen- Bilenler tek tek söyleyebilir mi pasaport vize davet falan ne kadar tutar ve ne kadar sürer kısacası tam olarak ne yapmam, ne kadar zaman önce başvurmam lazım??? Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler....

bulgaristandan istek yapılması 150 tl civarı
vize 300 tl civarı
normal pasaport süresine göre değişiyor fiyatı
yeşil pasaportda memurlar için belli bir yıl calışmış olmak gerekiyor sanırım bes ama emin değilim.
en son pasaport krizi vardı 3 ayda anca cıkıyordu pasaportlar.

Son düzenleme:
Yaa tecrübeli bir yardım etsin ama yaaa:(((

Bulgaristan: Diplomatik pasaport ile hizmet pasaportu hamilleri anılan ülkeye yapacakları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Hususi pasaport hamilleri ilk giriş tarihinden itibaren 180 gün içerisinde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.

Beni pasaportum hususi yai yeşil olacak peki bu ne anlama geliyor ben binip otobüse direk geçebilir miyim davet vize falan olmadan zaten 2 günlük işim var çok değil.... Off anlamıyorum bu işlerdeeeennnn....

aileniz 'üst düzey memur'sa evet yeşil pasaportsunuz...ANCAK okulunuz bitmişse, 25 yaşınız dolmasa bile bordo pasaporta tabiisiniz. ben de daha 4 gün önce yeşil pasaportuma veda edip bordoya geçtim malesef okul bittiği için :ssz: siz yeşilseniz, bu durumda vizesiz girip çıkabilirsiniz ben daha önce rahatca girip çıkmıştım bulgaristana. eğer borda pasaportsanız, sofya'da otel rezervasyonu ( göstermelik) , uçak bileti rezervasyonu, banka hesabı vs. diğer evraklar ile birlikte konsolosluğa yollamanız gerek.

yeşil vize için kaç yıl çalışmış olmak gerekiyor kamuda?Ben de bulgaristana'a gezmeye gitmek istiyorum..B,ir de balkan ülkeleri vizesiz değilmiydi?

yeşil vize için kaç yıl çalışmış olmak gerekiyor kamuda?Ben de bulgaristana'a gezmeye gitmek istiyorum..B,ir de balkan ülkeleri vizesiz değilmiydi?

canım üst düzey memur olmak gerekiyor diye biliyorum en aşağı uzman yardımcısı kadrosu vs...bahsedilen balkan ülkeleri makedonya, arnavutluk, hırvatistan, bosna hersek, sırbistan.

aileniz 'üst düzey memur'sa evet yeşil pasaportsunuz...ANCAK okulunuz bitmişse, 25 yaşınız dolmasa bile bordo pasaporta tabiisiniz. ben de daha 4 gün önce yeşil pasaportuma veda edip bordoya geçtim malesef okul bittiği için :ssz: siz yeşilseniz, bu durumda vizesiz girip çıkabilirsiniz ben daha önce rahatca girip çıkmıştım bulgaristana. eğer borda pasaportsanız, sofya'da otel rezervasyonu ( göstermelik) , uçak bileti rezervasyonu, banka hesabı vs. diğer evraklar ile birlikte konsolosluğa yollamanız gerek.

Ayyy çok teşekkür ederim yaa sonunda deneyimi olan biri cevap verdi:46::46::46: Babamın da yeşil pasaportu vardı diye hatırlıyorum... Okulum devam ediyor:46: Şimdi ben konsere gideceğim öyle kalma falan yok hiçbir şey gerekmeden binip otobüse girebiliyor muyum bulgaristana .... Cevaplarsan çok ama çok sevinrim....

En az 15 sene diye biliyorum...

Ayyy çok teşekkür ederim yaa sonunda deneyimi olan biri cevap verdi:46::46::46: Babamın da yeşil pasaportu vardı diye hatırlıyorum... Okulum devam ediyor:46: Şimdi ben konsere gideceğim öyle kalma falan yok hiçbir şey gerekmeden binip otobüse girebiliyor muyum bulgaristana .... Cevaplarsan çok ama çok sevinrim....

evet otobüste sınırda bi alırlar pasaportunu kontrol amaçlı ondan sonra girersin ama giriş harcı vs. onlar olabilir bu konuda emin değilim uçakla girip çıktığım için otobüs deneyimim olmadı googleda bir araştır istersen

evet otobüste sınırda bi alırlar pasaportunu kontrol amaçlı ondan sonra girersin ama giriş harcı vs. onlar olabilir bu konuda emin değilim uçakla girip çıktığım için otobüs deneyimim olmadı googleda bir araştır istersen

Aa bunu bilmiyordum teşekkürler bir araştırayım...

Back
X