Pilav Tarifleri Bulgur pilavı, okumadan geçmeyin :)

SmeeB

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
151
0
26
İstanbul
Bu tariften sonra bulgur pilavı evimizde en çok sevilen tariflerden biri oldu :)

1 adet orta boy Soğan
1 bardak Bulgur
1 tane orta boy Domates
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
1,5 Bardak su ( Et suyu olursa çok daha lezzetli olur)
1 çay kaşığı şeker
Tuz

Soğanları ince ince kıyıp yarım çay bardağından az zeytinyağında kavuruyoruz, soğanlar iyice sarardıktan sonra salçalarımızı ekleyip 1-2 dk daha kavurmaya devam edelim, bulgurlarımızıda ekleyip özleşleşene kadar kavuralım.
1 tane orta boy domatezimizi bir bardağın içine rendeleyelim.
Bulgurun üstüne 1,5bardak suyu ekleyip şekeri ve tuzu koyalım, suyu koyduktan sonra domates rendesini de en üste koyup kapağını kapatalım, suyunu çektikten sonra tencerinin üstüne kağıt havlu koyup kapağı kapatalım (nemini çektiği zaman, bulgur tane tane oluyor)

çok farklı gorunmesede normal yaptıgımız bulgur pilavından, şeker ve domates rendesi bugura ayrı bir tat katıyor :)

bulgur pılavını sade yıyemem asla. bende boyle yaparım ama ben bıberde koyuyorum ınce ınce kesıp.

dün akşam yaptım gercekten cok lezzetlı oldu koca tencereyı bıtırdık tarıfı paylasan arkadasa tesekkkurlerr....

Bu tariften sonra bulgur pilavı evimizde en çok sevilen tariflerden biri oldu :)

1 adet orta boy Soğan
1 bardak Bulgur
1 tane orta boy Domates
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
1,5 Bardak su ( Et suyu olursa çok daha lezzetli olur)
1 çay kaşığı şeker
Tuz

Soğanları ince ince kıyıp yarım çay bardağından az zeytinyağında kavuruyoruz, soğanlar iyice sarardıktan sonra salçalarımızı ekleyip 1-2 dk daha kavurmaya devam edelim, bulgurlarımızıda ekleyip özleşleşene kadar kavuralım.
1 tane orta boy domatezimizi bir bardağın içine rendeleyelim.
Bulgurun üstüne 1,5bardak suyu ekleyip şekeri ve tuzu koyalım, suyu koyduktan sonra domates rendesini de en üste koyup kapağını kapatalım, suyunu çektikten sonra tencerinin üstüne kağıt havlu koyup kapağı kapatalım (nemini çektiği zaman, bulgur tane tane oluyor)

çok farklı gorunmesede normal yaptıgımız bulgur pilavından, şeker ve domates rendesi bugura ayrı bir tat katıyor :)

şeker ne oluyor ? :1: ne için yani ? sadece tat farkı içinmi? domates biber felan girince meyhane pilavı oluor bulgurdan çıkıor biraz :1:

Back
X