• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunalımdayım karar veremiyorum

cnngnc83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
16
0
36
Ben bir devlet kurumunda sözleşmeli memur olarak çalışıyorum. 5 sene oldu bu kuruma gireli ama o kadar çok haksızlık ve sıkıntı gördüm ki artık katlanamıyorum. Ben matematik mezunuyum dersanede çalışıyordum buradan önce evlenirken daha sağlam olmalı deyip devlete kapağı atmalıyım dedim. Ama olay bu diil devlette memur oldunuz mu size yaptırmayacakları saçma sapan iş kalmıyor.. Ben ilkokul mezunu insanlarla aynı iş yapıyorum.Şimdi KPDS ye hazırlanıyorum ve bir yerde en az uzman olarak çalışmak istiyorum...Belki o zaman daha adam yerine konulur kendimi daha önemli hissedeceğim işler yaparım..arkadaşlarım dayan evet haklısın ama sen mutlaka bunun karşılığını birgün alacaksın diyorlar ama işe katlanamıyorum, hergün 3 e 4 e kadar uyuyamıyorum şuan n-bu kurumun lojmanındayım ama istifa etmeyi düşünüyorum, eşim boşver çık işten kendini bu kadar üzme diyo.. Ama ne yapmalıyım bilmiyorum, sınavlara girene kadar bile sabrım kalmadı.......Ben ne yapmalıyım bilmiyorum...

eşin destek veriyorsa işten ayrıl sınava çalış kafan dinç bir şekilde verim alırsın... ruh sağlığını da önemse bence 3e 4e kadar uyuyamamak ne demek yazık gençliğine

Destek veri ama birde kızım var, evimiz yok ev almayı düşünüyoduk kredi çekip ,yani parasal sıkıntıya da düşüp iice çıkılmaz bir hal alır mı, sınavları kazanabilecek miyim, kazansamda torpil bulmak derdi... Kendi annem kızım allahın verdiği nimeti itme dayan dyo ama zaten 5 senedir dayanma halindeyim...En son kurumumuz kapanıp bir bakanlığa bağlandı ve bakanlıktan birkaç çalışan talep ettiler kuruma istenenler gitmedi araya birilerini sokup , 3 kişi gönderdiler içinde bende varım olmasam şaşardım zaten ama birtek benim hiç haberim bile olmadan gönderildim... Burada da işler iice vasatlaştı arkadaşlarım boşver düzelecek diyo ,ama bu son olayla tamamen dağıldım....

İnsan mutlu olduğu işte çalışmalı. Devlet işi bırakılmaz diye birşey söz konusu değil bence. Ama bırakmadan önce iyice dşünmek lazım. Yani ya istediğim yere atanamazsam; başka neler yapabilirim diye. Ne bileyim belki de hiç hayal etmediğiniz; hatta eğitimini almadığınız bir işte bile çalışıp mutlu olabilirsiniz. Siz üniversite mezusunuz; kendinize güvenin. Çok güzel kurslar var.1 sene onlara katılıp çok başka mecralarda başarılı olabilirsiniz.

sizi yargılamıyorum yanlış anlamayın ama devlette herhangi bir kurumda memur olmak (şartları zor da olsa) üniversite mezunu işsiz olmaktan iyidir. her gün üç bin üniversite mezunu işsiz adayının biri de ben:) devlet memuru ya da öğretmen olmak için nasıl çalıştığına şahit oluyorum.
uzmanlık konusunda garantiniz olmadan işi bırakrsanız daha çok pişman olabilirsiniz.
tabi işyerinizdeki sorunların boyutunu bilmiyoruz ama devlet memuru olmanın bu kadar zor olduğu bir dönemde garantiniz olmadan işi bırakmasanız daha iyi olmaz mı?:34:

Back
X