• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunaliyorum :(

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Merhaba kızlar.O kadar bunalmış durumdayım ki.Üniversite bitti.Malum kpss buhrani o ayrı bi konu.Kendimi boşlukta gibi hissediyorum.Kpss ile de yerleşir mıyım bilmiyorum.Ailem erkek arkadasimi öğrendi söyledim.Babam yine iyi de annemin laf sokmalari. sürekli beni deli ediyor.Evde tikildim kaldım.Bir yere gidemiyorum.Beş kurs para yok.Parasizliktan diplomami da alamadım.Babamın banka borclari birikti.Yakında icra gelirse şaşmam.Ev sahibine aidat borcumuz.Bunların hepsi o kadar birikti ki.Kendimi bunalmış hissediyorum.Geçici iş başvuruları yaptım cevap gelmedi..Kendimi çalışmak zorunda gibi hissediyorum.Evde oturup elimden birseyin gelmemesi çok zor geliyor.Dua etmekten başka caremin olmadığını da biliyorum.Sadece yazmak istedim.Bu duygusal durumdan kurtulmam gerek :(

Merhaba kızlar.O kadar bunalmış durumdayım ki.Üniversite bitti.Malum kpss buhrani o ayrı bi konu.Kendimi boşlukta gibi hissediyorum.Kpss ile de yerleşir mıyım bilmiyorum.Ailem erkek arkadasimi öğrendi söyledim.Babam yine iyi de annemin laf sokmalari. sürekli beni deli ediyor.Evde tikildim kaldım.Bir yere gidemiyorum.Beş kurs para yok.Parasizliktan diplomami da alamadım.Babamın banka borclari birikti.Yakında icra gelirse şaşmam.Ev sahibine aidat borcumuz.Bunların hepsi o kadar birikti ki.Kendimi bunalmış hissediyorum.Geçici iş başvuruları yaptım cevap gelmedi..Kendimi çalışmak zorunda gibi hissediyorum.Evde oturup elimden birseyin gelmemesi çok zor geliyor.Dua etmekten başka caremin olmadığını da biliyorum.Sadece yazmak istedim.Bu duygusal durumdan kurtulmam gerek :(

diplomayı parayla mı veriyorlar?

ben diploma alırken para verdiğimi hatırlamıyorum.:44:

Bu gibi durumlarda maalesef sabretmekten ve dua etmekten başka bir çare yok dediğin gibi.

başvuru yapmaya devam et. hakkında hayırlısı olsun.

Her darlığın sonu ferahlıktır Rabbim hayırlı kapılar açsın inşallah selam ve dua ile

İş bulma meselesi nasip kısmet, sıkma canını her şey düzelir

Okula bir sertifika programı yüzünden borclandim karşılıklı kredim kesildi.O yüzden de okula borcum bitmeden alamayacagim.Hayırlısi olur inşallah diyorum.Allahim yardım et diyorum.Darda kalmak gerçekten çok zor geliyor bişey.İstedigin şeyleri yapamıyorsun.Bu devirde hava bile parayken.Dualarinizi eksik etmeyin.

Okula bir sertifika programı yüzünden borclandim karşılıklı kredim kesildi.O yüzden de okula borcum bitmeden alamayacagim.Hayırlısi olur inşallah diyorum.Allahim yardım et diyorum.Darda kalmak gerçekten çok zor geliyor bişey.İstedigin şeyleri yapamıyorsun.Bu devirde hava bile parayken.Dualarinizi eksik etmeyin.

anladım canım borçtan dolayı alamıyorsun.

ne mezunusun bilmiyorum ama ufak tefek alanınla alakalı olmayan bile olsa bir iş bulmaya çalış.

paraya çok ihtiyacın var çünkü.

inşallah bir iş bulursun da borçtan kurtulur ailene de yardım edersin.

Mevlana çok güzel demiş
Umarım biz de o kadar sabırlı olabiliriz vazgeçmeyerek.

anladım canım borçtan dolayı alamıyorsun.

ne mezunusun bilmiyorum ama ufak tefek alanınla alakalı olmayan bile olsa bir iş bulmaya çalış.

paraya çok ihtiyacın var çünkü.

inşallah bir iş bulursun da borçtan kurtulur ailene de yardım edersin.

İnşallah hayırlısiyla bulurum
Teşekkürler iyi dilekleriniz için

4 sene uğraş didin oku . sonra bir de işsizlikle boğuş .

Allah hayırlısını versin kardeşim . Sabır sabır sabır

Herkesin imtihanı başka başka

Hic canini sıkma tatlim.Anliyorum o duyguyu.Sanki tamamen dipteymissin de bir daha hic cikamicakmissin gibi geliyor.Rabbimden sabir dilerdim hep.İnan benim formasyon param bile sorun olmustu.Annemle babam arasinda para yuzunden tartisma cikmisti.Istemiyorum ya diye haykirmistim.Annem bu cocuk tabi okucak okumasin mi demisti.Babama yukmusum gibi geliyodu.Borc harc herkeste var zaten.Bizde de oluyor.Iki ay rahatsak iki ay dardayiz :) Bol bol dua et.Inan dualar terapi gibi.

Hatta okurken evde oturmam bile gozune batiyodu.Calis filan gibisinden.Kpssyle atanmaya bak laflari.Sanki cok kolay atanmak.Ki zaten sinavimda berbatti.Dersaneye bile gidemedim.Ki zaten formasyon parama laf eden insana dersane demek imkansizdi zaten o sira baya da dardaydik.Psikolojik baski yapiyor yani :D

Bazen dipte gibi hissetsem de unutma senin Allahin var diyorum.Elbet bir çıkış yolu gösterir diyorum.Bende bu sene formasyona basvuracaktim ama malesef cesaret edemedim maddi açıdan.Seneye kaldı gene.Darda kalmak kolay değil.Ancak sizin de dediginiz gibi sabır ve zaman herşeyin ilacı.Bur de inanmak.Umarım üstesinden gelirim.

Okul bitince hayal ettiğin çoğu şeyin bir anlamı kalmıyo sanki.Daha da zorlaşıyor hayat.

Okul bitince hayal ettiğin çoğu şeyin bir anlamı kalmıyo sanki.Daha da zorlaşıyor hayat.

Gercekten oyle canim.Bazen keske mezun olmasaydim diyorum.Etrafimdaki psikolojik baski hele.Zaten hayatinda hersey belirsizken bir de bole sorunlar yoruyor insani.Rabbim herkese bir rizik kapisi acar.Sadece sabir.Bi soz var cok severim.Ne buyuk derdim var deme.Dertlerine don ve benim her seyden buyuk Rabbim var de. :)

Okuldaki zorlukları ne kadar büyütmüşüm meğer gözümde şimdi geri dön deseler dönmez miyim koşa koşa ah ah mezun olanlar hep derdi atanmadır iş bulmadır hepsi hayattan soğuma nedeni diye şimdi anlıyorum her şeyi az bile anlatmışlar :) elbet her gecenin bir sabahı vardır diye avunuyorum bende

Ben ne yapayım geçen yıl mezun oldum. Adamını bulan arkadaşlarım torpillerle kadrolara girdi, anında yüksek maaşla işlere başladılar. Yani birileri tutup tepeye bıraktılar bunları. Biz diğerleri de iş başvuruları, yok 3 ay deneme, yok üç kuruş maaş.

İsyan etmek istemiyorum ama bu ara feci doluyum. Hep iyi bi'insan olmaya çabalıyorum ama gözüme soka soka da kendi başarılarıymış gibi şımarmalarına içten içe üzülüp, sinirleniyorum. Demek ki diyorum illa birilerinin hakkını yemek gerekiyomuş.

Babam maddiyatı sorun etmese de her hafta dışarı çıkacağım zaman baba para verir misin demek çin işkencesi gibi.

Okuldayken ne rahatmışım keşke zamanı geri alabilsek:25:

Herkesin derdi kendine göre büyük iste arkadaşlar.Ama bu kpss denen saçma bir sınavın varlığı ve torpille yerlesmeleri de göz önüne alinca insan okuduğu bolumden bile soğumaya başlıyor.Sistem o kadar kötü ki öğrencilere yazık.Ya deli gibi calişıp okulda akademik kariyer yapacaksin ya torpilin olacak.Ya da evinde oturup kismetini bekle diyo sistem.Üniversite mezunu bir ogrenciyi yeterli görmeyip dört sene boyunca almadığı derslerden sorumlu tutulmasi da ayrı bir dert.Sonra işini niye sevmeyen nesil yetişiyor derler.Allah herkesin gonlunde yatan isi versin inşallah.

Son düzenleme:
Back
X