Bunlari durdukmak mümkün mü?

belaokumakitapoku

losing all hope was freedom
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
1.080
857
53
Vucudunda cok beni olan var mi? Az once sag kolumu saydim 25 tane ben var. Nokta seklinde bazilari. Ust kolumda kırmızı olarak belirip kahve bene donusuyolar. Gunes goren yerlerde daha cok, vucudumda da tek tuk ama yine var. Nedeni nedir ve artmasini onleme imkanım var mi?

Ben araştırdım yok, bende de öyle kırmızı olarak çıkıp siyaha geçiyorlar, kilo alınca daha çoğalıyorlarmış. Aldırılabiliyorlar lazer ile, ama gene çıkıyor.

Ben varım. Beyaz ve hassa ten güneşten korunmayinca oluyor maalesef. Engel olmanın yolu güneş görmemesi sanırım.

Bende merak edip saydım şimdi irili ufaklı sağ kol ben raporu : 48 :rolleyes:

Böyle 48 yazınca çok gibi ama koca kolda kaybolmuşlar.

Kendimi bildim bileli benliyim . Şekli büyümeyen , rengi değişmeyen benler zararsız diye biliyorum :KK64:

Bende değil ama eşimde çok var. Sırt ve omuz kısmı çok yoğun. Sarışın beyaz tenli. Hiç güneş koruyucu kullanmadan denize girmenin etkisi bence.
Lazerle yakılıyor diye biliyorum.

Doktorla görüştünüz mu peki?

Sormuştum bir defa oluyor onlar demişti cildiyeci, yengem de gidip arada aldırıyordu ama sonra gene çıkıyor diye artık o da umursamıyor, yapılacak bir şey yok, krem de sürüyoruz gölgede de duruyoruz yine sonuç aynı.
Mesela az önce dışarı çıktım yarım kol tşort giydim, deniz kıyısında falan değilsem de güneş kremi sürüp çıkmıyorum ki, normal çıkıyorum ama göbeğimi falan açmam ama göbeğimde de çıkıyorlar tabiki gölgede bile güneş görmüş oluyor vucut. Yani çözümsüz, çok araştırmıştım internetten, sadece kiloyla daha da artıyor onu biliyorum. Et beni değilse de büyüklüğü de önemsiz.

Gunes önemli etken ama cok sık gunes gormeyen yerlerde de oluşması garip

O kısmı ben de anlamıyorum. Denize gittikçe tuzlu sudan kaynaklı mı hemen çıkıyorlar anlamıyorum? Eşimin yanaklarında belli belirsiz çil şeklinde vardır anlaşılmaz ama sırtında çok var.
Ben de beyaz tenliyim ama yüzümde tek tük güneş lekesi olur. Sanırım bazı cilt tipleri çok daha yatkın.

artik saymayi biraktim hamilelikte artti hatta boynum et beni doldu gittim yaktirdim.iki defa toplamda 5 tane ben aldirdim ameliyatla. ne yaparsan yap oluyor iste. caresi yok. dr un teki ben haritasi cikaralim takip edelim dedi zaten paranoyak gibi biseyim arttikca cildiririm diye gitmedim. care gunes koruyucu o da bir nebze son 2 ayda yanagimda birtane daha cikti alistim artik ne yapayim:işsiz::silah:

Sonradan çıkan simetrik benle tehlikelidir. Yada el içi ayak tabanı gibi yerlerde çıkan benlerde öyle.
Ben açık tenliyim sürekli guneslendigim için benlerim var sirtim ve kolumda. Azalmiyor aksine güneşlendikce yillar icinde artıyor . Önemli olan tehlikeli olmamaları. Sizde bir baktirin

Iki koluma da baktim sadece sol kolumda kucucuk bi tane var. Baska da yok :)) cok ben olmasi saglikli degilmis diye duymustum..

Sonradan çıkan simetrik benle tehlikelidir. Yada el içi ayak tabanı gibi yerlerde çıkan benlerde öyle.
Ben açık tenliyim sürekli guneslendigim için benlerim var sirtim ve kolumda. Azalmiyor aksine güneşlendikce yillar icinde artıyor . Önemli olan tehlikeli olmamaları. Sizde bir baktirin
Simetrik mi asimetrik mi?

Nemsizlikten de oluyor . Mesela cildim kuruysa kaşıdığım yerde ben çıkar
Nemlendirmek ve düzenli güneş koruyucu kullanmak şart

Benimde sağ kolumda sola nazaran daha az ama ikisinde de leke şeklinde et beni olmayan benler var bazen gözüme takılıyo rahatsız ediyo beni ama genelde çok takmıyorum asıl kırmızılar çıkıyor minnacık onlar zararlı mı acaba :/

Back
X