Bunu nasıl çözebilirim ?

tgce_1994

18.03.2014 ~
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2011
7.844
16
108
Kızlar ben normalde çok hassas ve duygusal biriyim ama bazı zamanlardada dik durmayı bilirim.
Fakat artık yapamıyorum kendimi iyice bıraktığımı düşünüyorum.
Her şeye çok çabuk sinirlenip karşımdaki insanları kırabiliyorum kırdıktan sonra ise kendim üzülüyorum oturuyorum ağlıyorum. Maalesef aileme karşıda böyleyim.
Yapmak istemiyorum aslında ama elimde değil.
Örneğin sevgilimle 1 haftadır falan genel olarak aramız iyi değil 2 gündürde hiç konuşmadık. Çünkü ben sakin olamıyorum o beni kızdırcak bişey yapıyor ve ben kırıldığımı belli edip sessiz kalamıyorum.
Bağırıyorum azarlıyorum derken oda tepki gösteriyor bu sefer ağlamaya başlıyorum. Hem kendime hemde ilişkime zarar veriyor.
Sinirli olduğum içinde annem küçücük bişey sorsa tepki gösteriyorum bağırıyorum kırabiliyorum.

Yani bu konuda herkesin fikrini almak istedim hem bu kadar sinirli olup her şeye bu kadar üzülmek istemiyorum kendimi yıpratıyorum sadece.
Bunu nasıl çözebilirim hayatımı o kadar etkiliyor ki böyle olduğum içinde kendime kızıyorum.

Kızlar ben normalde çok hassas ve duygusal biriyim ama bazı zamanlardada dik durmayı bilirim.
Her şeye çok çabuk sinirlenip karşımdaki insanları kırabiliyorum kırdıktan sonra ise kendim üzülüyorum oturuyorum ağlıyorum. Maalesef aileme karşıda böyleyim.
Örneğin sevgilimle 1 haftadır falan genel olarak aramız iyi değil 2 gündürde hiç konuşmadık. Çünkü ben sakin olamıyorum o beni kızdırcak bişey yapıyor ve ben kırıldığımı belli edip sessiz kalamıyorum.
Bağırıyorum azarlıyorum derken oda tepki gösteriyor bu sefer ağlamaya başlıyorum. Hem kendime hemde ilişkime zarar veriyor.
Sinirli olduğum içinde annem küçücük bişey sorsa tepki gösteriyorum bağırıyorum kırabiliyorum.

Yani bu konuda herkesin fikrini almak istedim hem bu kadar sinirli olup her şeye bu kadar üzülmek istemiyorum kendimi yıpratıyorum sadece.
Bunu nasıl çözebilirim hayatımı o kadar etkiliyor ki böyle olduğum içinde kendime kızıyorum.

Bende böyleydim.. Haklıyken haksız konuma çok düştüm bu sinirim ve sulu gözlülüğüm yüzünden..

Özellikle nişanlımla ilişkimde saygınlığımı ve aramızda ki dengeyi bu davranışlarla kaybedebileceğimi idrak ettiğimde aklım başıma geldi. Belki çok ciddi bir sorun değil başlangıçta ama bu olayların sayısı arttıkça ilişkimi mahvedebileceğini farkettim.

Kendimi telkin ederek, takıntılarımın farkına vardım. Üstesinden geldim. Bir şeye kızdığımda tartışmak yerine, yatışana kadar sessiz kalmayı tercih ediyorum. Ve sakinleştiğimde çok daha olgun bir şekilde çözüyoruz sorunlarımızı. Eğer haklıysam asla alttan almıyorum ama kendimi de haksız konuma düşürmüyorum.

Hatalarının farkındaysan zaten çözüme yaklaşmışsın demektir.
Seni kızdıracak bir durum olduğunda, kendini telkin et. Aşırı tepki verirsen neler olacağını düşün. Sevgilinin gözündeki saygınlığını düşün. İlk etapta sorunu çözmeye çalışma. Elini yüzünü yıka, biraz yalnız kal. Sakinleşince söyle kırgınlığını, kızgınlığını. Allah korusun sevdiğin insanları kaybettiğini düşün mesela. Kızdığın şeylerin ne kadar anlamsız olduğunu anlamana yardımcı olur.

Bu durumun duygusallık, hassaslık yada kırılganlıkla alakası yok. Çok duygusal ve hassas insanlar var, lakin tepkilerini kontrol edebiliyorlar.

Gerçekten hayatınıza zarar vericek boyutlara ulaştıysa, öfke kontrolü eğitimi almalısınız. Yada öfkenizi kontrol altına almayı başarmalı, farklı şeylere yöneltmelisiniz. İnternet üzerinden de, öfke kontrölü ile ilgili de pek çok yararlı makaleye erişebilirsiniz.

Merhaba , bende öyleyim . Aslında benimki biraz daha farklı . dışarıdaki insanlara sabırlı olduğum kadar ne kendi aileme sabırlı olabiliyorum ne sözlüme ne akrabalarımıza . Benimki çocukluğuma dayanıyor aslında . Şöyle bi çözüm yolu ürettim kendimce . Çok sinirlendiğimde çenemi tutmak için başlarım içimden nas ve felak surelerini okumaya ( bazen üşeniyorum allahım affetsin ) üşendiğim zamanlarda da hep allahım sabır ver allahım sabır ver diye tekrarlıyorum içimden sonra bi bakmışım ne söyleyeceğimi unutuyorum ( ağır cümlelerim aklımdan gidiveriyor ) Sakinleşmiş oluyorum ve daha sakin daha güzel ifade edebiliyorum kendimi . ağlama konusu ise sabit çok çok kızmışsam ağlıyorum onu bi çözüm bulamadım daha : )

Allahım yardımcımız olsun .

Bende böyleydim.. Haklıyken haksız konuma çok düştüm bu sinirim ve sulu gözlülüğüm yüzünden..

Özellikle nişanlımla ilişkimde saygınlığımı ve aramızda ki dengeyi bu davranışlarla kaybedebileceğimi idrak ettiğimde aklım başıma geldi. Belki çok ciddi bir sorun değil başlangıçta ama bu olayların sayısı arttıkça ilişkimi mahvedebileceğini farkettim.

Kendimi telkin ederek, takıntılarımın farkına vardım. Üstesinden geldim. Bir şeye kızdığımda tartışmak yerine, yatışana kadar sessiz kalmayı tercih ediyorum. Ve sakinleştiğimde çok daha olgun bir şekilde çözüyoruz sorunlarımızı. Eğer haklıysam asla alttan almıyorum ama kendimi de haksız konuma düşürmüyorum.

Hatalarının farkındaysan zaten çözüme yaklaşmışsın demektir.
Seni kızdıracak bir durum olduğunda, kendini telkin et. Aşırı tepki verirsen neler olacağını düşün. Sevgilinin gözündeki saygınlığını düşün. İlk etapta sorunu çözmeye çalışma. Elini yüzünü yıka, biraz yalnız kal. Sakinleşince söyle kırgınlığını, kızgınlığını. Allah korusun sevdiğin insanları kaybettiğini düşün mesela. Kızdığın şeylerin ne kadar anlamsız olduğunu anlamana yardımcı olur.

Benimde aynı şekilde sevgilime karşı saygınlığım kalmadı. Ve öyle oluncada açıkcası beni ciddiye bile almıyor artık.
Kendi kendime üzülüp kendi kendime çözmeye çalışıyorum sorunları.
Mesela kavgamı ettik çok sinirlendim sakin ol tuğçe böyle yaparsan sonunda üzülen sen olcaksın diyorum. 10-15 dk sakinim fakat tekrar sinirleniyorum bu sefer arıyorum işte nasıl yaparsın beni bi daha arama vs...
Arama diyorum ama arayanda ben oluyorum kendime karşıda saygım kalmadı sanırım.

Dediklerini dikkate alıcam umarım zamanla başarabilirim...

Bu durumun duygusallık, hassaslık yada kırılganlıkla alakası yok. Çok duygusal ve hassas insanlar var, lakin tepkilerini kontrol edebiliyorlar.

Gerçekten hayatınıza zarar vericek boyutlara ulaştıysa, öfke kontrolü eğitimi almalısınız. Yada öfkenizi kontrol altına almayı başarmalı, farklı şeylere yöneltmelisiniz. İnternet üzerinden de, öfke kontrölü ile ilgili de pek çok yararlı makaleye erişebilirsiniz.

Yani ben şunu demeye çalıştım en küçük olayı bile kafama takabiliyorum üzülebiliyorum. Sinirlendiğim zamanlardada böyle.
İnternet üzerinden araştırıcam bi çok teşekkür ederim...

Merhaba , bende öyleyim . Aslında benimki biraz daha farklı . dışarıdaki insanlara sabırlı olduğum kadar ne kendi aileme sabırlı olabiliyorum ne sözlüme ne akrabalarımıza . Benimki çocukluğuma dayanıyor aslında . Şöyle bi çözüm yolu ürettim kendimce . Çok sinirlendiğimde çenemi tutmak için başlarım içimden nas ve felak surelerini okumaya ( bazen üşeniyorum allahım affetsin ) üşendiğim zamanlarda da hep allahım sabır ver allahım sabır ver diye tekrarlıyorum içimden sonra bi bakmışım ne söyleyeceğimi unutuyorum ( ağır cümlelerim aklımdan gidiveriyor ) Sakinleşmiş oluyorum ve daha sakin daha güzel ifade edebiliyorum kendimi . ağlama konusu ise sabit çok çok kızmışsam ağlıyorum onu bi çözüm bulamadım daha : )

Allahım yardımcımız olsun .

Ben dışarıdaki insanlara karşıda sabırlı değilim biri beni sinirlendircek en ufak bişeymi dedi hemen tepki gösteririm.
Aynı şekilde bende çok dua ediyorum içim rahatlıyor fakat bu davranışlarıma son veremiyorum.
Dışardan görenler sakin biri olduğumu söylerler ama içime giren ne kadar farklı olduğumu anlıyor :)

öfkene yenilmeye başlamışsın...
zamanında çok içine attığın için artık taşıyo heralde...
bu durumda biraz yalnız kalıp kendini dinlemen en iyisi...

öfkene yenilmeye başlamışsın...
zamanında çok içine attığın için artık taşıyo heralde...
bu durumda biraz yalnız kalıp kendini dinlemen en iyisi...

Çok içime atan biride değilimdir tepkimi sürekli belli ederim susamam yani.
Haklısın yalnız kalıp en azından birazda olsa rahatlamam lazım.

1-2 haftalık bir dönemse bu regl tarihinin yakınlaşmasından vs. kaynaklanıyor olabilir. Genel olarak sürekli devam eden bir halse kendini kontrol altına almayı öğrenmen gerek.

Sinirlenmeye başladığında tepki vermeden önce bir durup hissettiklerinin mantıklı olup olmadığını bir düşün, gerekirse bulunduğun ortamdan uzaklaş, çık balkona biraz derin nefes al, kullanıyorsan bir sigara iç, buna rağmen hala karşındakinin rahatsız edici birşey yaptığını düşünüyorsan gidip sakince rahatsız olduğun noktayı anlat.

1-2 haftalık bir dönemse bu regl tarihinin yakınlaşmasından vs. kaynaklanıyor olabilir. Genel olarak sürekli devam eden bir halse kendini kontrol altına almayı öğrenmen gerek.

Sinirlenmeye başladığında tepki vermeden önce bir durup hissettiklerinin mantıklı olup olmadığını bir düşün, gerekirse bulunduğun ortamdan uzaklaş, çık balkona biraz derin nefes al, kullanıyorsan bir sigara iç, buna rağmen hala karşındakinin rahatsız edici birşey yaptığını düşünüyorsan gidip sakince rahatsız olduğun noktayı anlat.

Son 1-2 senedir böyleyim regl dönemlerimde de daha kötü oluyor her an patlamaya hazır bi bomba gibi...
Aslında uyumak beni rahatlatıyor dediklerini uyguluycam çok teşekkür ederim...

Ben de tam böyleydim malesef ve bu beni çok yoruyordu.. :26:

Yazdıklarınla harfi harfine aynıyız diyebilirim...

Ama ben çok çok önceden beri bu durumun farkındayım

Ve sanırım kendimi kontrol almayı biraz olsun başardım

Kendimi tedavi ediyorum kendimi mutlu edecek şeyler yapıyorum :34:

Çevremdekilere küçük hediyeler güler yüzler ikram ediyorum

Ve gerçekten her şey yoluna girecek inanıyorum...

Çok sorun ederdim ama bu konuyu görene kadar unutmuştum bu durumu :1:

Her şey kendinde bitiyor kendini sev, kendini mutlu et...

Çevrendeki herkesi sevmesen de saygılı ol anlamaya çalış, mutlu etmeye bak... :40:

Son düzenleme:
Ben de tam böyleydim malesef ve bu beni çok yoruyordu.. :26:

Yazdıklarınla harfi harfine aynıyız diyebilirim...

Ama ben çok çok önceden beri bu durumun farkındayım

Ve sanırım kendimi kontrol almayı biraz olsun başardım

Kendimi tedavi ediyorum kendimi mutlu edecek şeyler yapıyorum :34:

Çevremdekilere küçük hediyeler güler yüzler ikram ediyorum

Ve gerçekten her şey yoluna girecek inanıyorum...

Çok sorun ederdim ama bu konuyu görene kadar unutmuştum bu durumu :1:

Her şey kendinde bitiyor kendini sev, kendini mutlu et...

Çevrendeki herkesi sevmesen de saygılı ol anlamaya çalış, mutlu etmeye bak... :40:

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım umarım bende sen gibi birazda olsa başarabilirim...

Of ya ben de böyleyim :26:
Ve gerçekten çok rahatsızım çok üzgünüm :14:

Anneme çok bağırıyorum ama isteyerek olmuyor,
Sanki bir şeylere tahammülüm azaldı..
Her şeye kırılıyorum çok çok ağlıyorum gerçekten garip..

Geçen gün sevdiceğimin yanından geldim,
Dedim senden nefret ediyorumm of yaa falan...
Yani sinirlerim çok bozuk gülerken falan birden bağırmaya başladım...
Hiç normal değilim yeaa :27:

Bazen de çok sakin çok huzurlu oluyorum tane tane konuşuyorum.
Garip bir duygu yaa şimdi de böyle huzur saatimdeyim valla :1: :52:

Son düzenleme:
Ahahahahhaaa 2 kere üst üste yazmışım..
Bak görüyor musun o zaman da huzur saatindeymişim :27:
Şimdi yine sinirlenmişim :27:
Alem kızım yeaaaaa :9:

Canım kişisel gelişim teknikleriyle öfkeni ve alınganlığını kontrol altına alabilirsin...Misal EFT tekniği..Araştırmanı öneririm...Yaşamına yepyeni bir yön verdirecek bir tekniktir...Üstelik öğrendiğin zaman, uygulaması 5 dakikanı bile almaz...

Eğer çare olmazsa, bir uzmanla görüşebilirsin.

Bu Durum bende de olmuştu Aileme Karşı hep Agresiftim Soluğu Doktorda aldım 6 ay kadar sürdü geçti. Baze şeylerden Sıkılmışsındır. Daralıyorsundur ondan böyle davranıyorsundur eminim Bazı şeyler Sana Batıyodur. Kendi kendine Kalmalısın biraz kafanı topla Mutlu olabiliceğin zevk aldığın ne varsa onları yap biraz uzaklaş Çok iyi gelecektir sana

Back
X