Bunun da bir sonu siniri olmali ?

Amaz10

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2018
372
113
23
Eşinizin ailesine gizli gizli para göndermesine tepkiniz ne olurdu?Detay olarak da sunlari belirteyim bunları goz onunde bulundurarak düşüncelerinizi iletirseniz sevinirim.
Esiniz ailesine surekli olarak firsat buldukca maddi destek veriyor.Ailesinin durumu cok parlak degil ama kendi yağlarında kavurabilecek durumdalar cok cok ekstra durumlar haricinde.esiniz surekli onlara para istemeseler de ihtiyaciniz var mi yok mu diye soran bir karakter.Onlar da gelen paraya hayir demiyorlar tabi veya arada sirada direkt olarak istemek yerine ima ederek-duygu somurusu yaparak maddi destek istemeye yoneliyorlar.Calismaniz yada calismamanizdan ziyade esiniz evin ihtiyaclari noktasinda bir eksik gedik de birakmiyor gezme tozma alisveris bunların hepsi icin de ok,yani evini ve sizi de ihmal etmiyor.Ama bunu sizden gizli yapıyor bir sorun teskil etmesin diye ve siz de bunu ogreniyorsunuz yada hissediyorsunuz?Nasil davranirdiniz? Esinizin sizin onayiniz olmadan her ay duzenli olarak ailesine en az 600 700 bazen 1000 tl.gondermesine tepkiniz ne olurdu? Bunun bir sonu yok ve evinize giren parayi ailesi ile surekli bolusmek zorundaymis hissiyati cok sinir bozucu bu durumda ne yapmak lazim? Calisip kendi paranizi kazanip dilediginizce harcamaniz bu gercegi degistrmeyecek, borca sokmaniz durumunda yine bi şekilde bulup bulusturup gerekirse kendi ozel.ihtiyacindan kisip gönderecek.Ve asil sinir bozucu olan,aile hangi sartlar altinda kendilerine para gönderildgni sordgunda bizim ihtiyaçimiz yok dendiği icin gonul rahatlığıyla parayi kabul ediyor,buna alismalari ve gercekten daha fazla paraya htiyaç halinde ilk akla gelen adresin hep eşiniz olmasi...bilmiyorum ben ailelere (acliktan olmuyorsa,temel ihtiyacini iyi kotu karsilayabiliyorsa) duzenli kredi oder gibi para gonderilmesi ve onay vermeyeceginizi dusundugu icin gizli yapmasi konusundaki fikirlerinizi merak ediyorum.

Gizli yapmasına hoş bakmazdim. Böyle bir şey hissediyorsam alır karşıma konusurdum, birbirimizden bir şey saklamayalim biz hayat arkadaşıyız derdim.

Bana açıklarsa gönderdiğini ve bizim yapacağımız birikim de dahil geçimimizi etkilemiyorsa göndermesine ses etmezdim. Ailesi sonuçta ve demek ki içi öyle rahat edecek.

Ama ailesinin yaptığı şey de hoş değil doğrusu.

Tabiki yardım edilebilir ama dediğiniz gibi kredi öder gibi düzenli değil ihtiyaç anınd başka bir şey de vs falan ve gizli yapılması çok iğrenç benden gizlenilmesini istemezdim ki bana sorulsa yok demem

Esinizin baska erkek kardesi bekar vs war mi ?

Harçlık, hediye gibi neyse de her ay düzenli para sıkıntı yaratırdı benim için. Eşimi karşıma alıp anlatırdım.Olmadı kv ile konuşurdum bu konuyu. Zor yani ev hanımsınız sanırım SSK nızı yatırıyor mu eşiniz? Bunu isteyebilirsin mesela. Yada işe başlayıp her ay 1000 lira kendi aileme yollacağım diyebilirsiniz.

sanırım 100 evliliğin 75 beşinde hatta fazlasında yaşanan iğrenç durum.tahammül edemem.
biraz fazla gururluyum..ilerde evladımdan isteyemem sanmıyorum

Benim eşimde benzer sekilde ve ailesine her ay 500-600 TL gönderiyor, belki bu miktar artıyordur onu da tam bilmiyorum ama ben sorun etmiyorum açıkçası , bende çalışırken aileme her ay maddi yardımda bulunuyordum, eğer sizi gönderilen para zora sokmuyorsa , sizden kesip ailesine vermediği sürece sorun yok bence.

Size söylememesi kısmı sıkıntı ama onu da siz göndermesinden rahatsiz olursunuz aranızda sorun çıkar diye düşünmüş olabilir.

Dedigim gibi durumlarinin cok iyi oldugu soylenemez yani ornegin kirada oturuuorlar ve arabalari yok.lux yada orta ustu segment sinifi kosullarinda değiller ama bir sekilde.idare edebiliyorlar.onlara gonderilen para ile biz de bir birkkim yapabiliriz diye dusjnuyordum ama o birikim de yarin birgün onlarin bir ihityacina gider nasilsa diye israr etmedim birikim komusunda.yani bu durumda kendimi ikinci planda hissediyorum evet bir eksigimiz yok sukur ama bunun bir sonu olmali , yeterince benim de bilgim dahilinde maddi olarak zor zamanlwrinda evlatlari olarak destek olduk ama bitmiyor kesilmiyor bu destek hic.oglunun gozunde onlarin hep paraya ihtiyaci var ve kazancinin bir bolumunu onlara vermezse ici rahat etmiyor.benim de yeter artik diyeceğimi bildgi icin bana soylemeden iki ayda bir veya ayda bir para gönderdiğini hissediyorum.bazen aman boşver diyorum ama bazen de neden yaa yetmedimi artik diyorum ve bana soylenmeme durumunu dusundukce ifrit oluyorum ailesine de ona da ....

yani bu dediğiniz durum tabi ki sinir bozucu, özellikle gizli olması. ama biraz da şartlara göre değerlendirilebilecek bi durum.

örneğin siz çalışıyorsanız eşinizin de maaşı iyi ise her ay ihtiyaçları olmasa dahi 500 gönderebilir. yaşamak sadece karın doyurmak demek değil, yani bu 500 tl ile bir gün dışarıda yemek yerler veya devlet hastanesine gitmek yerine bi sıkıntıları için özel hastaneye giderler... tamam ihtiyaç yok ama açlık sınırında yaşamanın da manası yok eğer parayı veren evladın durumu iyi ise.

ha maaşı 3000dir her ay 1000 gönderir bu saçma. ama 5 filan alıyorsa hele hele siz çalışıyorsanız aylık 500 göndersin yani sizi süründürmez ama onlara iyi gelebilir.

Yani kardesleryle konuşur boyle boyle bir durumu ama benle paylasmaz

Var ama onlarin destek verip vermemesi onemli degil ona göre.

Hmm o zaman sinirim bozulurdu. Yani tamam olunca herkes gonderir ama her ay degil yahu.
Birde habersiz !

Zaten senin esinin kendi ailesi olmus bakmasi gereken, bir ailesi sorumlulugu war.
Kendi bekar kardeslerininde eli armut toplamiyor tabikide bakicaklar ailelerine.

Bence bir ev yada araba alip esinizi borca sokun kafasina ince ince işleyin.

Sıkışinca bak bakaalim gonderebiliyor mu surekli.

Peki bana soylemek isteyip de soylemedgin birsey var mi dedigimde bunu kasettigimi biliyor ve hayir göndermiyorum diyor.yalancilik huylari yoktur esimin ama bazen okadar iskilleniyorum ki mesela eski harcama aliskanliklari degisti onceden har vurup harman savuran adam gitti birden ekonomi yapan adama dondu.bu beni cok dusunduruyor.

Hmm o zaman sinirim bozulurdu. Yani tamam olunca herkes gonderir ama her ay degil yahu.
Birde habersiz !

Zaten senin esinin kendi ailesi olmus bakmasi gereken, bir ailesi sorumlulugu war.
Kendi bekar kardeslerininde eli armut toplamiyor tabikide bakicaklar ailelerine.

Bence bir ev yada araba alip esinizi borca sokun kafasina ince ince işleyin.

Sıkışinca bak bakaalim gonderebiliyor mu surekli.
Cok sukur zamaninda borcla ve dugun birikimimizle aldgimiz bir evimiz var.kit kanaat gecindik yine odedik yani tam rahata ericez diye düşünürken bunlarin olmasi falan motivasyonumu etkilyor durduk yere aklima geliyor

Harçlık, hediye gibi neyse de her ay düzenli para sıkıntı yaratırdı benim için. Eşimi karşıma alıp anlatırdım.Olmadı kv ile konuşurdum bu konuyu. Zor yani ev hanımsınız sanırım SSK nızı yatırıyor mu eşiniz? Bunu isteyebilirsin mesela. Yada işe başlayıp her ay 1000 lira kendi aileme yollacağım diyebilirsiniz.
Ev hanimi degilim ama yuksek bir ucretle calismiyorum.ustelik gunumuz sartlarinda issizlik kriz hat safhada hic kimsenin is garantisi yok ozel sektorde bir birikim yapalim istegim bu yuzden akarken biriktrelim.borc harc bbtmisken guvencemiz olsun diye ..... bebegimiz de gelliyor sorsan hepsine yetisir ama.

Ben de derinlemesine girip tartisip olaylarin seyrinin bana donmesini istemiyirum cunku biliyorum ki tartisacagiz esim bu alışkanlığından vazgecmeyecek ve ben kotu olacagim.

Eşinizin ailesine gizli gizli para göndermesine tepkiniz ne olurdu?Detay olarak da sunlari belirteyim bunları goz onunde bulundurarak düşüncelerinizi iletirseniz sevinirim.
Esiniz ailesine surekli olarak firsat buldukca maddi destek veriyor.Ailesinin durumu cok parlak degil ama kendi yağlarında kavurabilecek durumdalar cok cok ekstra durumlar haricinde.esiniz surekli onlara para istemeseler de ihtiyaciniz var mi yok mu diye soran bir karakter.Onlar da gelen paraya hayir demiyorlar tabi veya arada sirada direkt olarak istemek yerine ima ederek-duygu somurusu yaparak maddi destek istemeye yoneliyorlar.Calismaniz yada calismamanizdan ziyade esiniz evin ihtiyaclari noktasinda bir eksik gedik de birakmiyor gezme tozma alisveris bunların hepsi icin de ok,yani evini ve sizi de ihmal etmiyor.Ama bunu sizden gizli yapıyor bir sorun teskil etmesin diye ve siz de bunu ogreniyorsunuz yada hissediyorsunuz?Nasil davranirdiniz? Esinizin sizin onayiniz olmadan her ay duzenli olarak ailesine en az 600 700 bazen 1000 tl.gondermesine tepkiniz ne olurdu? Bunun bir sonu yok ve evinize giren parayi ailesi ile surekli bolusmek zorundaymis hissiyati cok sinir bozucu bu durumda ne yapmak lazim? Calisip kendi paranizi kazanip dilediginizce harcamaniz bu gercegi degistrmeyecek, borca sokmaniz durumunda yine bi şekilde bulup bulusturup gerekirse kendi ozel.ihtiyacindan kisip gönderecek.Ve asil sinir bozucu olan,aile hangi sartlar altinda kendilerine para gönderildgni sordgunda bizim ihtiyaçimiz yok dendiği icin gonul rahatlığıyla parayi kabul ediyor,buna alismalari ve gercekten daha fazla paraya htiyaç halinde ilk akla gelen adresin hep eşiniz olmasi...bilmiyorum ben ailelere (acliktan olmuyorsa,temel ihtiyacini iyi kotu karsilayabiliyorsa) duzenli kredi oder gibi para gonderilmesi ve onay vermeyeceginizi dusundugu icin gizli yapmasi konusundaki fikirlerinizi merak ediyorum.
Ben şuan çalışmıyorum ama eşimin aynı hesaba ait 2 maaş kartı var biri bende diğeri onda tüm yatırımlarından vs haberdarım fazla para çekildiğini görsem hayatım hesaptan sanki gereğinden fazla çekilmiş acaba .bireysel emekliliklerde ya da kredide vs bi sorun mu var internetten bi kontrol ette sorun varsa hemen ara ihmal etme derim ki hesapta fazla para olunca da aynı şeyi düşünüyorum . Ailesine destek olması iyi ama bunu gizlice yapması hoş değil . Eşinizi karşınıza alın tartışmadan suçlamadan bu durumdan haberdar olduğunu anlat ve bunu neden gizli yaptığını sorun ama normalde de harcadığı her şeyi soylemiyorsa sadece bu durumu irdelemenizde kasıt vardır

Ben de derinlemesine girip tartisip olaylarin seyrinin bana donmesini istemiyirum cunku biliyorum ki tartisacagiz esim bu alışkanlığından vazgecmeyecek ve ben kotu olacagim.

güzellikle de söyleseniz kavgayla da yine kötü olacaksınız huzurunuz kaçacak... benim annem bu konuda çok çekmiş bizim maddi durumda iyi değilmiş ona rağmen babam çorabına gizleyip verirmiş annesine... işin kötü tarafı bizim babaane halalarıma o paradan harçlık verirmiş... annem yapma etme çocukarin üstü başı yok dedikçe babam "önce anam babam" dermiş ...şimdi pişman zamanında birikim yapmadığına ama neyse... sizde huzurunuzu kaçırmak istemiyorsanız görmezden gelin ... insanın içi içini yerken nasıl huzuru olur o da ayrı sorun tabi... kısacası onlar ölüp gidene kadar bu para gönderilecek başka ihtimal yok

Gundelik harcamasini sorgulamam yeme.icme.giyim.Ama bi kredi cekmek,bir mulk almak,yuklu miktarda bir yere para baglamak veya ailesine ,arkadsna para gonderilmesi hususlari benim icin onemli ve bana da söylenmesini isterim.hatta belki rizamin alinmasini bile isterim.

Benim esim 1 keresinde benden habersiz yuksek bir tutar gondermisti. Bir sekilde ogrendim ve bunu bir daha yapmamasini, gonderirse de haberim olmasini istedim. O gunden beri haberim olur. Ailenin en buyuk erkegi, cok sukur maddi acidan sorunumuz yok. O nedenle gozumu batmiyor ama maddi acidan sorunumuz olsaydi alir karsima konusurdum sanirim.

Back
X