Bunun da bir sonu siniri olmali ?

Ben olsam bunu gayet normal hatta doğru bulurdum.

Şöyle, sizden gizlemesi çok rahatsız edici; ama belli ki siz bunu olay ettiğiniz için gizliyor. Böyle bir şey fark etsem eşimi karşıma alır, yaptığının yanlış olmadığını ama benim de bilmek istediğimi, aramızda gizli saklı para hesabının olmaması gerektiğini söylerdim. Bu durumu benimle paylaşması için teşvik ederdim, sorun olmadığını görürdü. İlla göndermesini istemiyorsam ki bence yanlış, ayda şu kadar şöyle birikim mi yapsak ileride çocuğumuz için falan gibi teşviklerle yine tatlı dille başka yere de para ayırmasını sağlardım. O zaman ister istemez aileye gidecek para azalacak.

Ben açıkçası çocuğunu belli bir yaşa getirmiş ailelere çocuğu tarafından yapılan maddi desteğe müdehale eden eşin tavrını çok yanlış buluyorum. Siz aç açıkta kalmıyorsanız, o insanı binbir emekle kimbilir ne kadar zorlanarak büyütmüş insanların çocuğunun yardımıyla yaşlılığında biraz daha iyi bir hayat yaşama şansına kimse müdehale etmemeli bence, bunun için illa durumlarının kötü olmasına gerek yok, kişinin karısının ya da kocasının bile buna haddinin olduğunu düşünmüyorum.

Ben esimin parasini nereye ne sekilde harcadigiyla hic ilgilenmem, bu sebepten o da saklama ihtiyaci duymaz. Varsa parasi ailesine de versin ne zarari var ki. Esinizin sizden gizlemesi belli ki sizin kizacaginizi bilmesi

Benim esimi anlatmissin resmen yarisini bilirim yarisini bilmezdim onceden ama bakti ses cikarmiyorum artik oda saklamiyor sorun onun vermesi degil ama ailesinin dediginiz gibi o paranin havadan yagiyormuscasina hemen onu kapmasi ihtiyaci olsun veya olmasin. Her zaman gozleri cebimizde sadece anne babasi olsa sukredicem sulalesini beslicez yakinda bi aileden tek okuyan kendini kurtaran cikarsa boyle oluyormus onu anladim

Eşinizin ailesine gizli gizli para göndermesine tepkiniz ne olurdu?Detay olarak da sunlari belirteyim bunları goz onunde bulundurarak düşüncelerinizi iletirseniz sevinirim.
Esiniz ailesine surekli olarak firsat buldukca maddi destek veriyor.Ailesinin durumu cok parlak degil ama kendi yağlarında kavurabilecek durumdalar cok cok ekstra durumlar haricinde.esiniz surekli onlara para istemeseler de ihtiyaciniz var mi yok mu diye soran bir karakter.Onlar da gelen paraya hayir demiyorlar tabi veya arada sirada direkt olarak istemek yerine ima ederek-duygu somurusu yaparak maddi destek istemeye yoneliyorlar.Calismaniz yada calismamanizdan ziyade esiniz evin ihtiyaclari noktasinda bir eksik gedik de birakmiyor gezme tozma alisveris bunların hepsi icin de ok,yani evini ve sizi de ihmal etmiyor.Ama bunu sizden gizli yapıyor bir sorun teskil etmesin diye ve siz de bunu ogreniyorsunuz yada hissediyorsunuz?Nasil davranirdiniz? Esinizin sizin onayiniz olmadan her ay duzenli olarak ailesine en az 600 700 bazen 1000 tl.gondermesine tepkiniz ne olurdu? Bunun bir sonu yok ve evinize giren parayi ailesi ile surekli bolusmek zorundaymis hissiyati cok sinir bozucu bu durumda ne yapmak lazim? Calisip kendi paranizi kazanip dilediginizce harcamaniz bu gercegi degistrmeyecek, borca sokmaniz durumunda yine bi şekilde bulup bulusturup gerekirse kendi ozel.ihtiyacindan kisip gönderecek.Ve asil sinir bozucu olan,aile hangi sartlar altinda kendilerine para gönderildgni sordgunda bizim ihtiyaçimiz yok dendiği icin gonul rahatlığıyla parayi kabul ediyor,buna alismalari ve gercekten daha fazla paraya htiyaç halinde ilk akla gelen adresin hep eşiniz olmasi...bilmiyorum ben ailelere (acliktan olmuyorsa,temel ihtiyacini iyi kotu karsilayabiliyorsa) duzenli kredi oder gibi para gonderilmesi ve onay vermeyeceginizi dusundugu icin gizli yapmasi konusundaki fikirlerinizi merak ediyorum.
Durumunuz iyiyse onlara da biraz destek olmasi sizi uzmesin. Sonucta sizden birsey eksilmiyor,bazi seyler verildikçe paylasildikca artar. Ben calisiyorum,ailemin durumu pek parlak degil. Birtek babam calisiyor dolayisiyla ozel harcamalarina yetmiyor,ben de anneme duzenli olarak 400 500 harçlik veriyorum. Çunku yapmassam rahat edemiyorum,o cüzdaninda 10 20 tl harçlikla gezerken ben yasadigim luksten tat almiyorum,bogazima düğüm oluyor. Eşiniz de kendini oyle daha rahat hissediyordur,vermek iyi hissettirir.o yuzden üzerine gidip kendinizden de sogutmayin,agzinizin tadini da kacirmayin derim 3 gunluk dunya...

Ben boyle bir parayi kabul etmezdim kredimizi cektik pasa pasa calistik didindik odedik ailesinin yardim edecek durumu yoktu olsaydi da istemezdim.gun gelir bizim de hakkimiz var bizim paramizla destegimizle alindi demeyecekleri ne belli? Veya kendimi hep minnettar hissedicem.otururum kendim kuru ekmek yerim sagligim el verdikce calisir kendim oderim ki oyle de yaptik.
Biz ki millet olarak merhametimizle yardım severligimizle tanınırız, hiç tanımadığımız insanlara bile yardımcı oluruz. Şimdi ana babanın evladına, evladın da ana babasına yardım etmesini garipsiyoruz. Benim esimin ailesi ev alırken diğer çocuklarına da yardım etti bize de . Anne babalık bunu gerektirir bence . Ana baba yaşlanınca da ihtiyacı olsun veya olmasın yaşlarından ve o yaşa kadar evlatlarını yetiştirdiklerinden ötürü ( kötü anne baba dahi olsa) maddi manevi yardım haklarıdır. Evlat olmak da bunu gerektirir.

Back
X