Burada hiç mutlu değilim :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi esntg
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

esntg

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2012
6
0
16
Denizli
ailemden ayrı baska bi sehirde arkeoloji okuyorum ikinci senem alttan bi sürü dersim var ve burda hic mutlu değilim kendimi cok yalnız hissediyorum bu sene okulu dondurup gitmemek istedim ama ailemin zorlamasıyla geldim kalcak bi evim bile yok arkadasımın yanında idare ediyorum ailemle konustum yapamıyorum diye ama hala orda kalmam için ısrar ediyolar burdaki okulu bırakıp memleketime dönüp öss hazırlanmayı düşünüyorum 2 yıllık radyoloji bölümü için ayrıca 2 ay sonra banka sınavına da giricem sizce napmalıyım kimseye fikrini soramıyorum o yuzden buraya yazdım son çare ailemi dinleyip bu bölümü bitirmelimiyim yoksa hiç dinlemeden burdaki herseyi toplayıp memleketime mi dönmeliyim???

Canım, öncelikle gelecekle ilgili beklentilerini sorgula. Arkeoloji çok keyifli bir bölüm ama iş bulmak oldukça zor. Yine de emek vermişsin bunca zaman, çiftanadal ya da yatay geçiş düşünebilirsin. Dişini sıkarsan kısa sürede verirsin derslerini.

Yeniden başlamakta zor. İyi düşündün mü?

Arkadaşım ailesinin yanında okumasına rağmen seninle aynı durumdaydı :) 2. sene sonunda okulu bıraktı tekrardan hazırlandı ve şimdi çok sevdiği bir bölümü okuyor. ailesini ikna etmesi kolay olmadı tabi, ama yurt dışında okuma fikri çıktı. ailesi çok üzüldü. sonra burda oku yeter ki istersen okulu bırak dediler. öylece razı olmuş oldular.

mutsuzsan ve bölümünü sevmiyorsan emeklerini boşa harcama derim. zararın neresinden dönersen ;) yine de karar senin..

valla canim bende mimarlik bölümü ögrencisiyim son senem, sana diyebilecegim tek sey: Icinden geleni yap!
Daha ilk senende istemiyorsan bu zaman gectikce daha da iskence olucak senin icin. yada su an kaldigin yerde hazirlan sinavlarina sonra kazaninca direk gecis yaparsin ailen de kabul eder. Sanirim onlarin tek istegi senin okuman, meslek sahibi olman.

cnm nerde okuyosun bilmiyorum ama isteklerini iyi sorgula düşün kararını ver bunu ailene düzgün bi dille anlat yoksa emeklerin boşa gider...

canım sen sağlık meslek lisesi mezunu değilsen hiç heveslenme2 yıllık radyoloji için. çünkü iki yıllıklar içinde genel lise mezunlarına yer kalmayan nadir bölümlerdendir. sağlık meslek mezunu olmadığını düşünüyorum çünkü öyle olsaydı arkeoloji okumazdın. biliyosun ki meslek liseleri kendi alanlarında genel liselere göre öncelikli. arkeoloji iş imkanı bakımından dar bir bölüm çok severek okunmalı ki ilerde pişman olunmasın. yalnız benim kafamı karıştran yaşın en az 19 filandır senin. okuduğun ve hayalini kurduğun bölümler o kadar birbiriyle alakasız ki..bankacılık nerde, arkeoloji nerde, radyoloji nerde..sanırım daha iyi düşünmen lazım.

Canım eğer gerçekten mutlu değilsen bırak ve össye tekrar hazırlan derim çünkü pek iş bulabileceğin bir meslek olduğunu düşünmüyorum :26:
Eğer sml çıkışlı değilsen radyoloji biraz zor olur çünkü üniversiteler önce sml çıkışlı olanları yerleştiriyorlar bölüme girmek zorlaşıyor o yüzden ama başka bir meslek düşünebilirsi bence.

Aslında okuduğun bölüm çok güzel bir bölüm.Evet iş imkanı pek yok ama sen de okulda kalırsın.Akademik kariyer yaparsın.Çok ilgi çekici konulara sahip, zevkli bir bölümmüş gibi geliyor bana arkeoloji ama dediğim gibi iş imkanı yok.Örneğin halam bu bölümü okudu ama kendi bölümüyle ilgili bir iş yapmadı .

Söylediğin üç meslek birbirinden çok uzak, bence sen şuan için öyle bir karar verirsen yine pişman olabilirsin. Biri sağlık, biri banka:26:

Ayrıca zamanında ailemin istemiyle kayıt için girdiğim sağlık meslekten yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki; eğer meslek lisesi mezunu değilsen o bölümün 2 yıllığı da dahil girmen çok çok zor, yani sistem öyle bir işliyor ki en yüksek puanı da alsan öncelik hep meslek lisesi mezununundur. Bana gelince ben de ailem hemşire olmamı çok isterken o gün ordan koşarak uzaklaşıp, iletişim fakültesinde buldum kendimi :16:

İyi düşün:10:

Arkeoloji
yine yeni yeniden okuyacağım hiç bıkmayacağım hep seveceğim asla sıkılmayacağım meslek
seviyorsan vazgeçme
kendini geliştirirsen iş bulabilirsin
hem de çok iyi şartlarda
ama sevmiyorsan evet bırak gitsin
mutlu olamazsın

insan neye yeteneği,sevgisi ve ilgisi varsa onu okumalı...sevdiğin dalda birşeyler üretirsin...ister mühendis ol ister doktor ister ressam...bir makina icat eden mühendis zorla okumamıştır galiba mühendisliği.... ya da zorla okuyan doktor kansere çare bulamaz sanırım...

yani üniversite illa para kazanmak için okunmaz..insana ayrı bir kültür verir.. mesela ben sanat tarihi,arkeoloji,tarih, sosyoloji...okuyanlara hep imrenmişimdir..bazıları,hakkını vererek okuyanlar inanılmaz kültürlüdür ve ben ağzım açık dinlerim...

Son düzenleme:
iyi düşün taşın bir güzelce tart arkadaşım,, mutlu değilsen okuma o bölümü ..
mutlu olacağın şeyi yap..

[sıze=2][ı]insan neye yeteneği,sevgisi ve ilgisi varsa onu okumalı...sevdiğin dalda birşeyler üretirsin...ister mühendis ol ister doktor ister ressam...bir makina ica teden mühendis zorla okumamıştır galiba mühendisliği.... Ya da zorla okuyan doktor kansere çare bulamaz sanırım...

Yani üniversite illa para kazanmak için okunmaz..insana ayrı bir kültür verir.. Mesela ben sanat tarihi,arkeoloji,tarih, sosyoloji...okuyanlara hep imrenmişimdir..bazıları,hakkını vererek okuyanlar inanılmaz kültürlüdür ve ben ağzım açık dinlerim...
[/ı][/sıze]

bu saydığın bölümlerin türkiyede hiç bir değeri yok biliyor musun
halbuki hepsi ne güzel ne heyecanlı ne yaratıcı mesleklerdir
ve hepsi yurt dışında büyük saygı görür
yazık

bu saydığın bölümlerin türkiyede hiç bir değeri yok biliyor musun
halbuki hepsi ne güzel ne heyecanlı ne yaratıcı mesleklerdir
ve hepsi yurt dışında büyük saygı görür
yazık

zaten ileri toplumlar sosyal bilimler ve teknik bilimlerle,gelişmekte olan toplumlar sadece teknik bilimler ile ilgilenirmiş...

evet gerçekten çok yazık...mesela haremle ilgili bile türklerin çalışmaları o kadar az ki...ya da orhun yazıtlarını türkler inceleyip okumamıştır...

dilerim bir gün her iki dalda gereken değeri görür...

[sıze=2][ı]zaten ileri toplumlar sosyal bilimler ve teknik bilimlerle,gelişmekte olan toplumlar sadece teknik bilimler ile ilgilenirmiş...

Evet gerçekten çok yazık...mesela haremle ilgili bile türklerin çalışmaları o kadar az ki...ya da orhun yazıtlarını türkler inceleyip okumamıştır...

Dilerim bir gün her iki dalda gereken değeri görür...
[/ı]
[/sıze]

bu saydığın bölümler kültürün toplumun geçmişin temelini oluşturur
ve kültürle beslenmemiş eğitim hiç bir işe yaramaz
hastaya bağıran doktor
işçiyi coplayan polis
öğrenciyi döven öğretmen
karısını işe sokmayan koca
ve daha bir çoğunu yaratır
işte maalesef gördüğümüz gibi

Son düzenleme:
bu saydığın bölümler kültürün toplumun geçmişin temelini oluşturur
ve kültürle beslenmemiş eğitim hiç bir işe yaramaz
hastaya bağıran doktor
işçiyi coplayan polis
öğrenciyi döven öğretmen
karısını işe sokmayan koca
ve daha bir çoğunu yaratır
işte maalesef gördüğümüz gibi

çok doğru yazmışsınız!!! ama gelin bunu bizim topluma anlatın...mühendislik mimarlık dururken gidip tiyatro okumak istiyorum diyen çocuğu doğru psikoloğa götürürler:ssz:

ben ilerde annen olursam bu baskıyı yapmayacağım çocuğuma :)))

çok doğru yazmışsınız!!! ama gelin bunu bizim topluma anlatın...mühendislik mimarlık dururken gidip tiyatro okumak istiyorum diyen çocuğu doğru psikoloğa götürürler:ssz:

ben ilerde annen olursam bu baskıyı yapmayacağım çocuğuma :)))

hadi bişey daha yazayım
bir babayı eğitirsen bir insanı eğitirsin
bir anneyi eğitirsen bir toplumu eğitirsin
keşke tüm anneler bu bilinçte olsa
:1:

Son düzenleme:
hadi bişey daha yazayım
bir babayı eğitirsen bir insanı eğitirsin
bir anneyi eğitirsen bir toplumu eğitirsin
keşke tüm anneler bu bilinçte olsa
:1:

:46:

ayh inşallah o eğitimli annlerden olurum :)))

konu sahibi arkadaş da inşallah doğru kararı verir ve bu karar onun için hayırlı olur...

Liseden beri hep annem ve ablam da saglikci diye saglik bolumune yoneldim. ilgi duyuyormuydum? Herhangi bir insan saglik hakkinda ne kadar ilgili olabilirse o kadar ilgiliydim. Yani yatmadan once biseyler yeme, uyku duzeni olustur, hasta olunca sunu yap bunu yap.. ilgimi ceken bunlardi ama devam ettim. Sinavlara girdim, yuksek not aldim, okula kabul edildim ve basladim. ikinci senemde artik okudugum bolumden nefret etmeye baslamistim. Hersey bir yana bu meslegi fiziksel olarak kabul edemiyordum. (hastanede fenalasmalar, kan gorunce bayilmalar). Lisede yilin ogrencisi secilerek mezun olan ben, her derste ilk 3 te mutlaka olan ben, saglik bolumunde resmen surundum. Ilgi duymadigim biseyde basarili olamadim. Zorladikca daha da cok battim. Stres, bunalma, kendini oraya ait hissedememe, kendini gelecekte o meslegi yaparken hayal edememe hepsini yasadim ve en sonunda bir gun cantami aldim ve o siniftan ciktim. Cikis o cikis... Hic te pisman olmadim. Ve kendi ilgi duygudum iktisat bolumune girdim. Cok sevdim, resmen yeniden dogmus gibi oldum. Belki bu beni daha zorlayan bir bolum olacak, yani is bulmada cok fazla rakiplerim olacak ama hic olmazsa ilgi duydugum birseyi yapiyor olucam. Tek bir gun bile pismanlik duymadim. Insanin sevdigi meslegi yapmasi cok cok cok onemli..

insan neye yeteneği,sevgisi ve ilgisi varsa onu okumalı...sevdiğin dalda birşeyler üretirsin...ister mühendis ol ister doktor ister ressam...bir makina icat eden mühendis zorla okumamıştır galiba mühendisliği.... ya da zorla okuyan doktor kansere çare bulamaz sanırım...

yani üniversite illa para kazanmak için okunmaz..insana ayrı bir kültür verir.. mesela ben sanat tarihi,arkeoloji,tarih, sosyoloji...okuyanlara hep imrenmişimdir..bazıları,hakkını vererek okuyanlar inanılmaz kültürlüdür ve ben ağzım açık dinlerim...

Çok doğru bir tespit! Bende arkeoloji okudum belki kendi mesleğimi yapmıyorum ama hayatımın her alanında iş sosyal aile hayatımda bana bu bölümün analitik düşünme yeteneğini verdiğine inanıyorum.Ayrıca hayatımı bir çok açıdan kolaylaştırmıştır.

Back
X