BURASI BAĞCILAR: OTOBÜS DURAĞINDA KÜTÜPHANE

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
Genellikle Avrupa ülkelerinde görmeye alışık olduğumuz bir uygulama İstanbul'da hayata geçti.

Burası Nişantaşı, Bebek veya Etiler değil. Burası Bağcılar.

yiu3Lxa.jpg

İlçenin farklı yerlerindeki otobüs duraklarına koyulan kütüphanlerde toplam 20.000 kitap bulunuyor. Ülkemizdeki değişken otobüs saatleri yüzünden saatlerce bekleyebilen insanlar için hayata geçirilen uygulama ile "Otobüs beklerken kitap okuyayım" diyenler bayram ediyor.

4eU2PI9.jpg

Fatih Mahallesi Kapalı Sokak, Şehitler Parkı, Yıldıztepe Cezine, Kirazlı Metro, Kestane Bahçesi, Bağcılar Meydanı, Ertuğrul Gazi Parkı, Molla Gürani Parkı, Güneşli Meydanı, Kocayusuf Parkı’na kurulan durak kütüphanelerine Bağcılar Belediyesi ekipleri tarafından her hafta iki kez kitap konuluyor.

Vallahi helal olsun.

Çok güzel bir uygulama ama işte o kitaplar orada kalacak mı ?
Amacına ulaşır umarım

inşallah çalmazlar kitapları :/ ve yapılan şey amacına ulaşmış olur.

ben bağcılarda oturuyordum bir ay öncesine kadar, neden görmedim bu durakları acaba ?!

Metrocity önünde de vardı bu duraktan..
Ama süs görevi görüyordu galiba.. Açma yeri varmı diye baktım göremedim..

bizim insanımız kitabı alıp gitmez , hatta üzerine para versen yine almaz bir çoğu
eee kitap okumayan bir milletiz diye boşa demiyorlar , o kitaplara bir şey olmaz :D
güzel bir uygulama , otobüs beklerken belki bir iki sayfa okunur ama olsun bir sayfa bir satır bile insana çok şey katar

dergi, gazete koysalar daha iyiymiş hergün 2 sayfa okumaya mı gidicek insanlar. dün 60. sayfada kaldım bugün 70'i tamamlayabilsem bari falan zor iş:KK70: bide ertesi gün o kitabın yerinde olması düşük ihtimal gibi geldi bana:p
ama böyle bişeyin düşünülmüş olması iyi bişey tabiki:KK9:

ya ben de çok kitap okurum da orada ( durakta) ne verseler de okuyamam yani. otobüse binebilmek için oradan oraya koşuşturuyoruz. izmir'in ulaşım problemini çözdük uygulamasından sonra durakta ki vaktimi en güzel şekilde değerlendiriyorum şükürler olsun ki.

bu uygulamaya onay veren, uygulamayı planlayanların 7 göbeklerini anarak.

Back
X