Ya kızlar ben ilkokuldayken bi kız arkadaşım bana şöyle bişey anlatmıştı :
"Bizim memlekette , şu mevsimde kaldırımların kenarında bir toz birikir. O toz öyle lezzetlidir ki evden kaşığı kapıp çıkarız, kaldırımların kenarında biriken o tozu kaşık kaşık yeriz"
Yahu böyle birşey olabilir mi?? O arkadaşımı bulamıyorum ki şimdi sorayım "Sizin memleket nereydi bacım? O toz diye yediğiniz neydi (ki bana bir adı olduğunu söylemişti ama hiç hatırlayamazdı ismini). Sokaktan toz yemek sağlıklı birşey mi? Yoksa ben şizoide mi bağlıyorumm????
:)))
Aslında şimdi sorgulamıyorum yıllardır dönem dönem aklıma gelir ve internette aratırım yada tanıdıklarıma sorarım ama hiç bir sonuca ulaşamadım..
Ya yapmayın kızlar ciddi ciddi kafaya takıyorum işte bazen anlamsız takıntılarımız olmuyor mu her birimizin? Eğer gerçekten bir bilen çıkmazsa arkadaşımın müthiş bir hayal gücü olduğunu düşünücem yani..bu kadar uydurmasyonculuk olur dimi :)
Hatırladığım kadarıyla biraz doğuda kalan küçük bir köydü. Gerçekten hiç bilen yok mu böyle birşey??
Uydurduğunu düşünmüyorum aslında..çünkü bu konuyu bir kaç kez konuşmuştuk,bana detaylar vermişti,çok gerçekçiydi. 6. veya 7. sınıftaydık o kadar da bebe değildik yani :)
Insan küçükken o kadar ilginç karşılamıyor bişeyleri ama artık çok ilginç geliyor. Bi de üstüne,bunca yıl hiç böyle birşey duymamış olmam daha da meraklandırıyor...