Burcuozzer'in Diyet Günlüğü

bebetas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
3.048
2.221
248
merhaba hanımlaaaarr:)
ben 18 şubatta normal yoldan doğum yaptm.
hamilelikten önce 52 kg iken doğuma 78 kg ile girdm,doğmdan 10 gn snra 69 kg ya düştm,şimdi ise 65 kg yım. boyum 1.72.
benm de amacm pek çok doğm yapan kadın gbi doğum öncesi kiloma kavuşabilmek.
emzirdiğim için öyle katı bir diyet uygulayamam tabi ki,benmki daha ziyade bir beslenme programı olacak yani.
tabi burada benm açımdan emzirmek bir taraftan da avantaj çünkü vücuda ekstra 500 cal. lik bir ihtiyaç doğuyor,yani sadece emzirerek günde 500 cal yakabilirim:66:
neler yapıcama gelince çarşamaba günü 40 ım çıkıyor dr kontrolümü olduktan snra spor salonuna başlıycm,bunun dışında menümden beyaz ekmek,şeker-tatlı,hamurişleri ve market ıvır zıvırlarını çıkarıcam,aslında sadece daha sağlıklı beslenmiş olucam:32:
veee neler başarabiecemi görücez bakalım:34:

vee bgn neler yaptm neler yedim,neler içtim paylaşayım sizinle,önerilerinzi de bekliyorum,tavsiyelere sonuna kadar açığım yanii:32:
sabah uyandığım gbi evi toplayıp çamaşırlarımı yıkadım,misafirlerdn kalan dağınıkları yok ettim,bunların bana biraz kalori harcatmış olacağını ümit ediyorum:27:
mutfağa geçer geçmez oda sıcaklığında 2 brdk su içtim snra da meyveli yoğurt hazırladm kendime.
hepinize tavsiye edrim hafif sağlıklı ve lezzetli oluyo.

şöyle yapıyorum,yoğurdu çırpıp içine bal ilave eiyorm tekrar karıştırıp içine çilek muz vs doğruyorum beni baya bi tok tutuyo walla,tadına da bayılıyorum,hem şeker değil bal tüketmiş oluyorm
şşimdi 2 bark daha suyla ilaçlarımı alıcam.

birşey sormk istiyorum sizlere,elevit ve demir ilacı kullanıyorum,kilo yaparmı acaba bilgisi olan varmı?

canım meyveli yoğurdunu bende denicem...benimde kilo vermemm lazım ama nasıl bilmiyorum...çok canım sıkıldı geçende alışverişe gittim ammaaaa bişi alamadım çünkü hiçbişi olmadı istediğim gibi...

vee bgn neler yaptm neler yedim,neler içtim paylaşayım sizinle,önerilerinzi de bekliyorum,tavsiyelere sonuna kadar açığım yanii:32:
sabah uyandığım gbi evi toplayıp çamaşırlarımı yıkadım,misafirlerdn kalan dağınıkları yok ettim,bunların bana biraz kalori harcatmış olacağını ümit ediyorum:27:
mutfağa geçer geçmez oda sıcaklığında 2 brdk su içtim snra da meyveli yoğurt hazırladm kendime.
hepinize tavsiye edrim hafif sağlıklı ve lezzetli oluyo.

şöyle yapıyorum,yoğurdu çırpıp içine bal ilave eiyorm tekrar karıştırıp içine çilek muz vs doğruyorum beni baya bi tok tutuyo walla,tadına da bayılıyorum,hem şeker değil bal tüketmiş oluyorm
şşimdi 2 bark daha suyla ilaçlarımı alıcam.

birşey sormk istiyorum sizlere,elevit ve demir ilacı kullanıyorum,kilo yaparmı acaba bilgisi olan varmı?

elevit iştah acar , demir ılacı kılo aldırır benden soylemesı kendımden bılıyorum.

hadi yaaa,umarm kontrolde bıraktırır dr. artk,tşkr ederim cvp için.
bu arada ara öğn olarak rezene yaptm yanına da 2 tane form bisküvi,aslında acıkmamıştm daha ama metabolizmayı yavaşlatmayalım dimi.
bu arada sürahiyi de doldurup hemen yanıma koydm bol bol içiyorm,hem süt yapıyo,hem zayıflatıyo süper bu suyun nimetleri yaaa:32:

canım meyveli yoğurdunu bende denicem...benimde kilo vermemm lazım ama nasıl bilmiyorum...çok canım sıkıldı geçende alışverişe gittim ammaaaa bişi alamadım çünkü hiçbişi olmadı istediğim gibi...

ay cnm alışverişe fln hiç teşebbüs etmiorm ben şu anda,sadece moral bozucu oluck benm için çnkü,hamileliğin 4.-5. aynda aldklarımı giyiyorm şu an,zaten bu zamanları düşünerek almıştm onları,çok da ii yapmışım walla:1:
zayıflayalımmm,daha çok zayıflayalımmm,hep beraber zayıflayalımmmm:27:

merhaba hanımlaaaarr:)
ben 18 şubatta normal yoldan doğum yaptm.
hamilelikten önce 52 kg iken doğuma 78 kg ile girdm,doğmdan 10 gn snra 69 kg ya düştm,şimdi ise 65 kg yım. boyum 1.72.
benm de amacm pek çok doğm yapan kadın gbi doğum öncesi kiloma kavuşabilmek.
emzirdiğim için öyle katı bir diyet uygulayamam tabi ki,benmki daha ziyade bir beslenme programı olacak yani.
tabi burada benm açımdan emzirmek bir taraftan da avantaj çünkü vücuda ekstra 500 cal. lik bir ihtiyaç doğuyor,yani sadece emzirerek günde 500 cal yakabilirim:66:
neler yapıcama gelince çarşamaba günü 40 ım çıkıyor dr kontrolümü olduktan snra spor salonuna başlıycm,bunun dışında menümden beyaz ekmek,şeker-tatlı,hamurişleri ve market ıvır zıvırlarını çıkarıcam,aslında sadece daha sağlıklı beslenmiş olucam:32:
veee neler başarabiecemi görücez bakalım:34:

canım sen bilirsin yine ama ben bebeğim 6 aylık olmadan dikkat bile etmedim...
şu an 8 aylık bebeğim benimde 8-9 kg fazlam var..
hadi bakalım beraber bakalım neler olacak..
ama sen bu hızla 3 ayda verirsin canım

canım sen bilirsin yine ama ben bebeğim 6 aylık olmadan dikkat bile etmedim...
şu an 8 aylık bebeğim benimde 8-9 kg fazlam var..
hadi bakalım beraber bakalım neler olacak..
ama sen bu hızla 3 ayda verirsin canım

öyle katı bi diyet fln yapmıcm cnm,evde ne pişiosa onu yicem yine,yanlız ekmeği,şekerlileri,hamur işini ve ıvır zıvırı kesicem ki bu da aslında olması gereken sağlıklı olan die düşndm,yoksa allah korusun sütümde sıkıntıya yol açıcak bi maceraya hayatta atılmam:20:
ekstradan birde spor salonuna gdcm haftada 3 gn o kadar
umarm dediğin gbi olur cnm güzel kilo veririm,tşkr ediyorm:34:

bu arada kalktım biraz ev işi yaptm mutfağımı hale yola koydm bulaşık makinamı boşalttm,çamaşırlarımı serdm. şimdi de akşama yemek yapıyorm,tavuk suyuna şehriye çorbası (ki bundan öğle yemeği olarak da içicem bir buçuk kepçe kadar yanında bir iki tane tuzlu form bisküvi ile) bir de pırasa yaptm akşm için yanlz birşey sormak istiyorm,pırasa bebeğe gaz yaparmı???

ona göre kendme başka bişi pişireyim yada salata yapaym çorbanın yanına..
bu arada sabahtan beri içtği suları saydm 9 bardk oldu
:32:
zaten çok içerim su ama bakalım ne kadar içicm gün bitene kdr merak ettim saymamıştm hiç.

bu arada öğlen yemeğindn snra ara öğn olarak bir tane yeşil elma yicem,bir bardak da ıhlamur içicem..

yeşil çayın emziren annelere aşırı içilmemesi kaydıyla hiçbir zararı yoktur. ancak günde 2 bardaktan fazla içilen yeşil çay,bağırsaklarda besinlerin emilimini azalttığı için süt üretimini ve kalitesini düşürür.

alıntıdır arkadşlar.
aklınızda bulunsn ddm

Funda Çayı ile Zayıflama

Funda bitkisinin, diğer adı, süpürge otu dur. Çok faydalı bir bitkidir. Sadece zayıflama olarak değil pek çok rahatsızlığa da iyi gelen bir bitkidir. Mesela; ağrı keser, ishali keser, idrar söktürür, anne sütünü artırır, böbreklerdeki kum ve taş dökmede yardımcı olur.

En sağlıklı zayıflama yöntemi, bitkisel zayıflamadır. Dolayısıyla, bitkilerden yapılan çay ile zayıflamadır.

Bu bitki, sağlıklı bir zayıflama için kullanılan, tercih edilen bitkilerden biridir. Funda bitkisi ile yapılan çay ile de, zayıflamak pek tabii mümkün.

Funda Çayı Nasıl Yapılır?

1 bardak kaynamış sıcak suyun içine, 1 tatlı kaşığı bu bitkiden konur ve 20-25 dakika demlendirilip içilir. Şeker yada tatlandırıcı katmayınız.

Her öğünden 15 dakika önce içilirse, tokluk hissi verir.

Funda yaprağı garip görünyür ama tadı çok sade ve hoş.

bu da alıntıdır:34:
ben denemedim ama önce dr.a sorup denemeyi düşünüyorm,emziren arkadaşlar bakın hem zayıflatıp hem süt artıran bi bitki çayı,tam bizlikkk:32:
inşallah işe yarıyodur,sabırszlanıorm denemk için

arkadaşım demir kullanımını ihmal etme.benim de 2 aylık bebeğim var demir kullanımına başta özen göstermiyodum saçlarım acayip dökülmeye başladı. 1 haftadır düzenli alıyorum saç dökülmesi nerdeyse gebelikteki kadar az. demirle ilgili dikkat edilmesi gereken güzel bi husus gece 4-5 gibi aç karna alırsan asla kabızlık yapmıyo aksine bağırsaklarını süper çalıştırıyo.

arkadaşım demir kullanımını ihmal etme.benim de 2 aylık bebeğim var demir kullanımına başta özen göstermiyodum saçlarım acayip dökülmeye başladı. 1 haftadır düzenli alıyorum saç dökülmesi nerdeyse gebelikteki kadar az. demirle ilgili dikkat edilmesi gereken güzel bi husus gece 4-5 gibi aç karna alırsan asla kabızlık yapmıyo aksine bağırsaklarını süper çalıştırıyo.

demiri drun bıraktracğnı sanmıyrm zaten,o söyleyene kdr da bırakmam,zaten geçmişte ileri derecede bi anemi sorunu yaşamştm tekrarlasn istemyrm yani.
ama saat olayını hç duymamştm tşkr ederm,çok ii oldu bu,kabzlık sorunu bndede var malesef:50:

ay bu arada kmse bilmiomu ya pırasa gaz yaparmı??:44:

biraz önce şu 5i bir yerde çayı inceledim ama emzirenler içemiyormuş sanırım o yüzden hala favorim funda çayı:51:

bu arada ben şu ana kadar 13 bardk su içtm:53: baya çok su içiyomuşum ben bee:27::nazar:

tavuk suyuna şehriye çorbası ve 2 adet çörekotlu diyet bisküvi vardı öğlen yemeğimde.
sonra ara öğn olarak bir yeşil elma yedim ama artk tekrar acıkack gibiyim bir ara öğün daha yapayım kocam gelene kadr..

ara öğünler için şöyle değişik tavsiyesi olan varmı kızlar??

bu arada kimse bilmiomu ya pırasa gaz yaparmı??

günaydınlar herkese:)

oğlum sağolsn yine uykusuz hergece modunda dolandk durdk,sabah da artk iyice uykum kaçtı kalktm oturdm walla.

dün neler yediğimi yazayım bu arada kızlar

sabah:
3/4 çorba kasesi kadar meyveli yoğurt

ara:
2 adet tuzlu diyet bisküvi bir kupa rezene

öğlen:
birbuçuk kepçe tavuk suyuna şehriye çorbası,2 adet tuzlu diyet bisküvi

ara:
3/4 çorba kasesi kadar meyveli yoğurt

akşam:
bir buçuk kepçe tavuk suyuna şehriye çorbası,bol miktarda ton balıklı salata

ara:
1 kupa ıhlamur

ara:
1 bardak yarım yağlı süt bir parmak kadar cevizli sucuk

yatana kadar 15 bardak su(daha fazla da olabilir emin değilim,en az 15)
gece 5 bardak su

aktivite: yemek,çamaşır,bulaşık,çocuk:))

hareket edemedim yani

bu arada kalktığım gbi 2 bardak suyumu içtm,zaten acayip susuyorum ya,kasmasam da fil gbi su içiyorum:)

biraz önce de bir tane yeşil elma yedim,kocam kalkınca da onunla kahvaltı yaparım.

bu arada pırasa gaz yapıyormuş emziren anneler aklınızda bulunsn,dün yemedim pırasadan.

bugünkü hedefim biraz hareket edbilmek,umarım oğlum fırsat verir,şu an bile sallıyorum,sürekli başında olaym istiyo:33:

şu ana kadr yediklerimi yazaym kızlar..
sabah kalkarkalkmaz 1 yeşil elma

kahvaltı:
1kk pey.
1 siyah,1 yeşil zey.
1 rafadan yum.
1tk tahin pekmez

arada yarım kase meyveli yoğurt
tekrar bir arada 1 kupa ıhlamur+ bir parmak kadar cevizli sucuk

öğlen:bir buçuk kepçe çorba

baya geç yaptm bgn kahvaltyı fln,o yüzdn öğlen yemeğimi anck yedim,akşm yemeğine kadar da ara öğün yapmycm,aralar fazla oldu bgn birazcık

sadece akşam yemeğindn snra bir bardk süt içerim

önerisi olan varsa açığım:34:

Bende 12 Martta anne oldum =))) Sezaryan ile doğum yaptım..Ben çok kilo aldım tam 22 kilo :25: kabızlık sorunum var hamilelikten önce de vardı hala da var :((( doğumda 7 kilo verdim..Doktorum 40 ın çıkana kadar 2 kilo daha verirsin dedi şişlerin ancak gider dedi..Şuan her durumda 15 kilo fazlam var..onun öncesinden kalan kilolarımı saymıyorum artık oy oyy..Geçen sene çikolata kistinden amelyat oldum ordan kalanlar nasıl gider hiç bilmiyorum.. Spor yapma gibi bir şansım da yok..Şuana kadar kaç kilo verdin (:

cnm benim kuzeninnnn arkaarkada iki dogum yaptıı ilk bebegini dogurdu 4 ay sonra hamile kaldıı...neyse emzirdigi için baya bi kilo verdi iki çocuk emziriyordu çünküü..hamile kaldıgı kilodan 10 kilo daha zayıfladııı evdendigi zamandan daha zayıf fidan gibi olduu...tabiii iki tane bebek gece uykusuzlugu falanda yorgunluktan bşy yiyimemede etkiliyd bu durumda:)

bende çok fenayım .bebeğim 3.5 aylık ama malessef kilo veremiyorum .17 kilo aldım 7 si gitti 10 ki,lo benimle .zaten tombuldum halen tombulum .emzirmeye devam sık acıkıoryorum canım çok tatlı istiyor ama yemiyorum...

Back
X