Burdaki bazı konulara bakınca iyi ki evlenmemişim diyorum..

melsa34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2011
1.292
7
66
İstanbul
Şaka maka aktif olarak yaklaşık 1 aydır bu sitedeyim ve öyle konular,öyle yorumlar okudum ki iyi ki evlenmedim,evlenmiyorum diyorum.Hoş ben de ilk acaba evdemi kaldım falan diye bir konu açmıştım ama gördüm ki evlilik çokkkk zormuş.Yani birtek sevdiğin adamla evlenip,kendi evinde,gıcır gıcır eşyalarla ekmek elden su gölden yaşamak değilmiş evlilik.Ne hikayeler var,onun annesi babası,kardeşi yeğeni,sonra eşin içkiye mi başlar,kumara mı,başka kadınlar mı olur,cimri midir,döver mi??Aileyle mı oturulacak,sürekli anasının sözünümü dimleyecek??
hem aslında daha evlenme hazırlığındayken de başlayabiliyor sorunlar..
offffffffffffffffffffffffffffffffff daha yazacak çok şey var ama ben yazarken bile darlandım..
diyorum ki kendi kendime melsa acaba sen sabredebilir miydin,dayanabilir miydin,katlanmak gerekirse bunu yapabilir miydin,onlarca misafir ağırlayıp,onları uğurlayıp,evi toplayıp ertesi sabah işe gidebilir miydin??aynı zamanda eşinin gönlünü hoş edebilir miydin??20 li yaşlarımda da değilimki bunlarla şekilleneyim,öğreneyim,geldim 40 yaşıma bu saaten sonra zaten kimsenin bana ve aileme karışmasını istemem..

şimdi babaevinde rahatım Allaha şükür ve ciddi ciddi evlilik kurumundan tırsmaya başladım..Sizce????
Evliliğin hiçmi güzel yanları yok yaaaaaaa...

Son düzenleme:
Siteye üye olduğumda ben de böyle düşünmeye başlamıştım. Hele ki BDV bunu sana daha çok hissettiriyor... :9:
Evlilikleri ve hayatı buraya bağlı kalarak kıyaslama derim. Evlilik, tabii ki çok zor (5 kere evlendim de oradan bildim. :52:) kesinlikle toz pembe değil ama kötü olduğunu da düşünmüyorum...
Sadece hayatın gerçekliklerini görerek evlenirsen mutlu olmanda bir sakınca olmaz. :34:

arkadaşım herkesin yaşantısı aynı diye bişey yok ben yakın zmanda 3, yılımı doldurucam çokta eski sayılmam ama çokta yenide sayılmam ve evlendiğim içinnn çokkkk mutluyum tabiki hayat polyana gibi değil küçük çapta anlaşamadığın noktalarda oluyor ama onlarda farklı hareket katıyor hayata :) açık ve net söylüyorum evlendiğim için hiç pişman değilim aksine çok mutluyum eşimi çok seviyorum evlilik güzel bi şey sevdiğin erkekler hayatı paylaşmak ne var hem iş hem ev işleri yorucu ama olsun alıştık artık :D vede gelelim akrabalara herşey biraz karşılıklı o sana kötü davrandı sende ona kötü davrandın ne oldu ipler koptu kayınvaliden eltin vs.. tabiki anlaşayabilirsin zıt karakterli olabilirsin ama en önemli faktör saygı göstermek ve enpati yapmak her iki taraf içinde geçerli benim de eltimlerle yada kayınvalidemlen anlaşamadığım noktalar tabiki oldu ama asla birbirimize sırtımızı çevirmedik şimdi gül gibi geçinip gidiyoz ki hepsini gerçekten seviyorum çünkü biz bir aileyiz annene babana kardeşine ablana nasıl davaranıyorsan onlarada öyle davranmaya çalışırsan zaten kötülük etmek isteyen bile kötülük edemez... aile kurmak istiyorsan önce aileye saygı duyacaksın asla anne oğul-baba oğul yada abi kardeş arasına girmeyeceksin .. biz kocaman büyük bir aileyiz ve birbirimizi seviyoruz...

Siteye üye olduğumda ben de böyle düşünmeye başlamıştım. Hele ki BDV bunu sana daha çok hissettiriyor... :9:
Evlilikleri ve hayatı buraya bağlı kalarak kıyaslama derim. Evlilik, tabii ki çok zor (5 kere evlendim de oradan bildim. :52:) kesinlikle toz pembe değil ama kötü olduğunu da düşünmüyorum...
Sadece hayatın gerçekliklerini görerek evlenirsen mutlu olmanda bir sakınca olmaz. :34:

ya öyle tabii de anlatılanların hepsinin doğru olduğunu varsayarsak(umarı kötüleri sadece kurgu yada hayal ürünüdür)
öyle zorki bir evliliği sürdürmek,en ufak bişeyden çıkan münakaşaların içinde kendini bulmak.Ben zaten normalde de öyle kavga edebilen,ağız dalaşı yapabilen yada bağırıp çağırarak hakkını arayabilen biri değilim ama tabi seçtiğin eş ve ailesiyle de alakalı olarak bazen amiyane tabirle dişli olmak gerekiyo..
olabilirmiydim bilemiyorum??

arkadaşım herkesin yaşantısı aynı diye bişey yok ben yakın zmanda 3, yılımı doldurucam çokta eski sayılmam ama çokta yenide sayılmam ve evlendiğim içinnn çokkkk mutluyum tabiki hayat polyana gibi değil küçük çapta anlaşamadığın noktalarda oluyor ama onlarda farklı hareket katıyor hayata :) açık ve net söylüyorum evlendiğim için hiç pişman değilim aksine çok mutluyum eşimi çok seviyorum evlilik güzel bi şey sevdiğin erkekler hayatı paylaşmak ne var hem iş hem ev işleri yorucu ama olsun alıştık artık :D vede gelelim akrabalara herşey biraz karşılıklı o sana kötü davrandı sende ona kötü davrandın ne oldu ipler koptu kayınvaliden eltin vs.. tabiki anlaşayabilirsin zıt karakterli olabilirsin ama en önemli faktör saygı göstermek ve enpati yapmak her iki taraf içinde geçerli benim de eltimlerle yada kayınvalidemlen anlaşamadığım noktalar tabiki oldu ama asla birbirimize sırtımızı çevirmedik şimdi gül gibi geçinip gidiyoz ki hepsini gerçekten seviyorum çünkü biz bir aileyiz annene babana kardeşine ablana nasıl davaranıyorsan onlarada öyle davranmaya çalışırsan zaten kötülük etmek isteyen bile kötülük edemez... aile kurmak istiyorsan önce aileye saygı duyacaksın asla anne oğul-baba oğul yada abi kardeş arasına girmeyeceksin .. biz kocaman büyük bir aileyiz ve birbirimizi seviyoruz...

biraz su serptin içime teşekkür ederim:)
ömürrrrr boyu mutluluklar canım:)

Son düzenleme:
ya öyle tabii de anlatılanların hepsinin doğru olduğunu varsayarsak(umarı kötüleri sadece kurgu yada hayal ürünüdür)
öyle zorki bir evliliği sürdürmek,en ufak bişeyden çıkan münakaşaların içinde kendini bulmak.Ben zaten normalde de öyle kavga edebilen,ağız dalaşı yapabilen yada bağırıp çağırarak hakkını arayabilen biri değilim ama tabi seçtiğin eş ve ailesiyle de alakalı olarak bazen amiyane tabirle dişli olmak gerekiyo..
olabilirmiydim bilemiyorum??

Buradaki anlatılanlar sadece bir özet maalesef... Hatta anlatılmayan çok yön olduğunu da düşünüyorum...
Mutluluk oyunu oynayan kadınların ne denli çok olduğunu biliyorum...
Bunlar üzücü tabii...
Böyle durumların beni de ne kadar gerdiğini anlatamam sana...
Ailemde öyle büyük tartışmalar olmaz. Genel olarak uyumlu ve sevecen bir aileyiz.
Birlikte zaman geçirmekten ve paylaşmaktan hoşlanırız.
Buna rağmen bir durumda annem ve babam tartıştığında ben olsam çekemem giderim modlarına giriyorum.
Annem de çok gidersin görürüm diyor. :8:
Sevgiliyken bile canımı sıkan bir durumda telefonumu kapatıp Fatih Ürek Amcamın dediği gibi 'hadi hadi hadiiiiii :52:' modunda olabilmek kolay olsa da evlenince bu hovarda davranışlarımın otomatikman törpülenecek olması benim canımı sıkmıyor değil.
Bu bağlamda evlilikten ben de çekiniyorum...

Buradaki anlatılanlar sadece bir özet maalesef... Hatta anlatılmayan çok yön olduğunu da düşünüyorum...
Mutluluk oyunu oynayan kadınların ne denli çok olduğunu biliyorum...
Bunlar üzücü tabii...
Böyle durumların beni de ne kadar gerdiğini anlatamam sana...
Ailemde öyle büyük tartışmalar olmaz. Genel olarak uyumlu ve sevecen bir aileyiz.
Birlikte zaman geçirmekten ve paylaşmaktan hoşlanırız.
Buna rağmen bir durumda annem ve babam tartıştığında ben olsam çekemem giderim modlarına giriyorum.
Annem de çok gidersin görürüm diyor. :8:
Sevgiliyken bile canımı sıkan bir durumda telefonumu kapatıp Fatih Ürek Amcamın dediği gibi 'hadi hadi hadiiiiii :52:' modunda olabilmek kolay olsa da evlenince bu hovarda davranışlarımın otomatikman törpülenecek olması benim canımı sıkmıyor değil.
Bu bağlamda evlilikten ben de çekiniyorum...

ne güzel anlatmışsın bazen kendi ailemize,kanımızdan,canımızdan olana tahammül edemiyoken,yabancının biri geliyo ailesiyle pattt diye hayatına kuruluveriyo..aşk bi süre,sevgi biraz daha uzun bi süre ama saygı devam ettikçe ne kadar tahammül edilebilir böyle başka insanlara açıkcası bilemiyorum.nun ailesi ne kadar senin ailen gibi olabilir,seni ne kadar gerçekten sevebilir yada eşin gerektiğinde seni onlara karşı nasıl müdaafe edebilir muamma???
şans sanırım biraz evlilik hatta kumar,ya kazanırsın ya kaybedersin???

ne güzel anlatmışsın bazen kendi ailemize,kanımızdan,canımızdan olana tahammül edemiyoken,yabancının biri geliyo ailesiyle pattt diye hayatına kuruluveriyo..aşk bi süre,sevgi biraz daha uzun bi süre ama saygı devam ettikçe ne kadar tahammül edilebilir böyle başka insanlara açıkcası bilemiyorum.nun ailesi ne kadar senin ailen gibi olabilir,seni ne kadar gerçekten sevebilir yada eşin gerektiğinde seni onlara karşı nasıl müdaafe edebilir muamma???
şans sanırım biraz evlilik hatta kumar,ya kazanırsın ya kaybedersin???

Son cümleye öylesine katılıyorum ki...
Evlilik gerçekten de bir kumar... Bazen öyle uyumlu çiftler oluyor ki evleniyorlar, hoppp anlaşamamalar ailelerin uyuşmazlığı ve bir sürü şey oluyor.
Bazen de bu dediğimiz sorunlar olmadan bal-kaymak tadında devam ediyorlar...
Elimizi taşın altına sokmaktan başka çaremiz yok aslında, ya da ömür boyu yalnızlığıa mahkum olacağız...
İkisi de aslında kendi tercihlerimiz olacak... Kimse zorla zar at oyna kaybet de demiyor... Kazan demediği gibi...
Biraz şans işi biraz kader biraz da bizim seçimlerimiz.

Son cümleye öylesine katılıyorum ki...
Evlilik gerçekten de bir kumar... Bazen öyle uyumlu çiftler oluyor ki evleniyorlar, hoppp anlaşamamalar ailelerin uyuşmazlığı ve bir sürü şey oluyor.
Bazen de bu dediğimiz sorunlar olmadan bal-kaymak tadında devam ediyorlar...
Elimizi taşın altına sokmaktan başka çaremiz yok aslında, ya da ömür boyu yalnızlığıa mahkum olacağız...
İkisi de aslında kendi tercihlerimiz olacak... Kimse zorla zar at oyna kaybet de demiyor... Kazan demediği gibi...
Biraz şans işi biraz kader biraz da bizim seçimlerimiz.

umarım güzel insanlarla karşılaşırız:))

hiç mi güzel bir evlilik yok,evliliği şiddetle tavsiye eden,arada çıkan tatsızlıkları da tölare edebilen.örnek alabileceğimiz???
hadi mutlu aşk yok ta mutlu evlilikte mi yok??

Aynı şüphelere ben de düşmeye başladım, kimse memnun değil gibi evliliğinden ya da mutlu olanlar aşklarını yaşamaktan siteye uğrayamıyorlar :1:

aslında bende korkuyorum biraz evlilikten ama bir derdim var köşelerini okudukca daha çok korkuyorum bir ara pranoyak olmuştum resmen ya evlenirsem şöyle olursa ya evlenirsem böyle olursa diyerekten bir gün sevgilim dedi ki ne bu ya oraya çok takılı kalıyorsun sana yasaklıyorum öyle konuları okumayı dedi sonra kafama dank etti evet dedim ya ne okuyup duruyorum ki sanki dedim ve fazla okumamaya karar verdim yoksa iyice soğucaktım evlilikten ne söz dinleyen bir kızım ben yahu:9:
birileri benim sözümü hiç dinlemese de ben dinliyomuşum ahhh ahhh salak ben:31:

aslında bende korkuyorum biraz evlilikten ama bir derdim var köşelerini okudukca daha çok korkuyorum bir ara pranoyak olmuştum resmen ya evlenirsem şöyle olursa ya evlenirsem böyle olursa diyerekten bir gün sevgilim dedi ki ne bu ya oraya çok takılı kalıyorsun sana yasaklıyorum öyle konuları okumayı dedi sonra kafama dank etti evet dedim ya ne okuyup duruyorum ki sanki dedim ve fazla okumamaya karar verdim yoksa iyice soğucaktım evlilikten ne söz dinleyen bir kızım ben yahu:9:
birileri benim sözümü hiç dinlemese de ben dinliyomuşum ahhh ahhh salak ben:31:

ay canım yaaaa
evet bazen fazla söz dinlemekte iyi değil ama sözünün dinlenmemesi daha beter bi durum:)
aman boşver salak olalım akıllı olup herşeyin farkına varmaktan iyidir dimi:)))
ben burda 2 gün vajinismusum okudum,oturup ağlayacaktım nerdeyse ben vajinismusmuyum diye
etkilenmemek elde değil:)

burdaki konulardan ders almak cok dogru,
ama hayatin geneliyle kiyaslamakk yanlis bence.
ben mesela mutluyum evliligimde, ALLAHA sükür ne esimle, ne ailesiyle sorunlarim var...
ailesi el üstünde tutar, kayinvalidem kayinbabam kendi kizlarindanda fazla deger verir,
görümcelerim mincik mincik sever beni....
esim dünyanin en muhtesem kocasi...
ama ben cikipta buraya bununla ilgili konu acmiyorum,
cok mutlu bi evligim var, sorumum yok diye konu acmam ne kadar sacma olur demi?
ama sorunum olsa danisacagim ilk yer burasi olurdu...
bu herkes icin gecerli,
konulari sadece derdi olanlar aciyor, derdi olmayanlarda acsa bu kadar kötü tecrübelerin
yogunlastigi bi ortam olmazdi...
o yüzden yanilgiya ugratmamali konularin cogunlugu...

2 kisilik dünyana kimseye karistirtmayacak bi yapin, ve onu dünyayi koruyabilecek erdemde bi kocan olmali...
mutlu bi evliligin en temel kurali bu bence...

İnsanlar hayatın iyi yönlerini pek paylaşmazlar, gelip foruma yazmazlar. İhtiyaç duymadıklarından. Herkes dertlendiğinde, sorunu olduğunda, şikayeti olduğunda yazıyor. Bütün internette bu böyle. Bazıları da ne bileyim nazardan korkar. Arkadaş çevresinde bile, hadi onu bırak ailede bile kimse şöyle iyiyiz böyle iyiyiz diye anlatmaz. Bazılarına ayıp gelir. Yani pek çok sebebi var burda en çok kötü giden şeyleri duymamızın.

Evliliğin zor yanları var, evet. Bazı şeyler çözülür. Karakter farkları, yaşam tarzı farkları, iki taraftan birinin yada ikisinin de el bebek gül bebek büyüyüp sonra hayatın geçim sıkıntısı gibi yönleriyle tanışmaları vs. Çözülmesi için iki tarafın da olayın farkına varıp alttan alması lazım. Ve iletişim çok önemli. Bazı şeyler ise çözülmez. Mesela çok farklı bir dünyadan geliyorsa (mesela adam köylü ve şehirli, okumuş çalışmış bir kızla evlenip sonra da onun tarlada çalışmasını bekliyor). Çok mu abarttım bu son örnekle bilmiyorum.

Umarım kafa kafaya verip hayatın tadını çıkarabileceğiniz birini bulursunuz. Herkes için bunu isterim.

ay canım yaaaa
evet bazen fazla söz dinlemekte iyi değil ama sözünün dinlenmemesi daha beter bi durum:)
aman boşver salak olalım akıllı olup herşeyin farkına varmaktan iyidir dimi:)))
ben burda 2 gün vajinismusum okudum,oturup ağlayacaktım nerdeyse ben vajinismusmuyum diye
etkilenmemek elde değil:)

aynen ya bende acaba vajinusmus olur muyum ki evlenince diye düşünmeden edemiyorum:53:

Evet çok haklısın bazı konular gerçekten öyle ama her insan farklıdır yaşadıkları farklı bu konularda genelleme yapmayı sevmiyorum aslında. Ne kadar bazı gördüklerim duyduklarım beni de korkutsada ben inanıyorumki biz öyle olmayız evlenince ve yine de diyorum ki keşke zaman hızlı geçse ben gözlerimi açınca ilk onun gözlerini görsem..

Back
X