Çocuk Hastalıkları Burnu Tıkalı Bebiş

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Minnakeller

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2017
642
1.818
113
35
merhabalar. Bebeğim 3.5 aylık. Balgamlı gibi öksürüğü ve burun tıkanıklığı var. Hani derler ya şöyle bir sümkürse çıkacak sümükleri doktor ilaç verdi. Boğaz ve boynu için little bee diye organik bir merhem ve Burnu için de serum fizyolojik.aspiratör önermiyorum diye vermedi onu. Daha başka be yapabilirim. Tecrübeli anneler yardım edebilir mi? Devam ederse bronşit olabilir dedi doktor.

Sütümden geçmesi bebeğime için neler yiyip içebilirim. Çabuk toparlansın diye sık sık emziriyorum

Bilemiyorum aspiratör önermiyorum dedi. Ben de cesaret edemedim.
Bildiler için de çok teşekkür ederim ☺️

Benim kızımında burnu çok tıkandığında dr.a götürmüştüm.dr burnu tıkandıkça aspratör ve serum fizyoloji önerdi.

Bide odasını nemli tutun.soğanı 4 e böl.çocuğun baş ucunda dursun.
Soğan odanın mikrobunu kırıyo ve burnunu açıyor.
Bu kış hep bu şekilde idare ettik.
Geçmiş olsun minik kuzuya..

Aspiratörü kullanamam diye korkuyorum ben de açıkcası ama deneyeyim yazık burnu tıkanıyor.
Bildiler için çok teşekkür ederim ☺️

Yağları aldım şimdi. Sıcak suyun içine damlattım ama doğru mu yaptım bilemedim. Buhar olarak odaya koydum ama??? Başka nasıl kullanacağım acaba

Disaridan gorunen sumugu cekmek icin serum fizyolojik siktiktan sonra aspirator kullanabilirsiniz. Daha gerideki sumuk serum fizyolojik siktikca incelip genizden mideye akacak yavas yavas.

Hastanede bebegimin burnunu acmak icin kucuk bir enjektor dolusu serum fizyolojigi iki delige bosalttilar ve bebegi yuzu koyun sevirip sirtina sertce dort bes kez vurdular. Burnun ucuna yaklasmis sumuk akip gidiyor boyle yapinca. Geride kalan sumuk malesef bir anda bitmiyor. Bebegimin burnu on gunde acilmisti.

https://www.google.fr/search?biw=17.....0...1c.1.64.psy-ab..12.0.0....0.6qIiOdvzFuo

bundan varmi evinizde?
altina mum yakiyorsunuz, uzerindeki kucuk kase var onun icine su doldurup 5-8 damla yagdan damlatiyorsunuz.
oda ya buhar seklinde dagiliyor su ve yag karisimi.

veya elektrikli oda buhar makinesi varsa onunlada uygulayabilirsiniz.

veya ocakta, en kisik ateste su ve yagi buharlandirabilirsiniz.

Yoktu evde ondan. Ocak şimdilik daha mantıklı bana en kısa zamanda da buhar makinesi alacağım

Yoktu evde ondan. Ocak şimdilik daha mantıklı bana en kısa zamanda da buhar makinesi alacağım

Peki canim, sonucta 3ude ayni gorevi goruyor. Hangisi sana daha mantikli geliyorsa onu kullan ;)

öksuruk varmi bilmiyorum yazmamissin, gece odasina (buyuk sekilde dogranmis) kuru sogan koyabilirsin.
Oksurugu sokturmek icin.

Mumkun oldugunca kullanma, ilac, antibiyotik, surup tarzi seyleri. (her zaman once dogal yollari dene)

Cok gecmis olsun.

Öksürük olmaz mııı sanki balgam varmış gibi dolu dolu öksürüyor yavrum bir de sürekli hapşırma var.
Dediklerinizi uygulayacağım çok teşekkür ederim ☺️

Back
X