burnumun içi tıkandı

dtown

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
61
0
6
35
İstanbul
arkadaşlar cuma sabahı ameliyat oldum , bugün cumayıda sayarsak 4.üncü günüme girdim

aşırı derecede kafama taktığım birşey var eve geldiğimden beri halsiz ve bitkinim yüzümde şişlikler var morarmalarım yavaş yavaş gidiyor

ama suratım aynı dayak yemiş boxör gibi neyse onuda geçtim en önemli sorunuma geliyorum

ameliyattan çıktığımdan beri hafif kan sızıntıları yüzünden burnumun içi resmen kapandı en ufak bir nefes alamıyorum ,kanlar kuruya kuruya simsiyah taş gibi olmuş halen tamponlarda içerde duruyor geceleri uyumak haram ooldu ruh gibiyim halsiz ve bitkin..

ben korktuğum için burnuma hiç bakım yapmadım en azından tamponlar çıkana kadar ellemeyim dedim ama şuan çok korkuyorum

yarın tamponları aldırmaya gidicem ama burnumun içi her tarafı kanlar kurumuş kapanmış canım çok yanarmı acaba o kurumuş kabuk bağlamış kan birikintilerini alırken dikişlerime birşey olurmu vs vs çeşitli korkularım var

lütfen beni aydınların arkadaşlar.............

geçmiş olsun. ameliyat kolay değildir narkoz aldın çünkü her bünyede farklı reaksiyonlar verir demek ki seni çok yormuş. tampondan da korkma bişey olmaz canın biraz yanabilir ama çok fazla olucağını sanmıyorum. dikişlerinde de sorun olucağını sanmıyorum buruna zarar vermeden çıkartırlar tamponu merak etme. bi süre de şişlik olması normal zamanla geçer

geçmiş olsun. ameliyat kolay değildir narkoz aldın çünkü her bünyede farklı reaksiyonlar verir demek ki seni çok yormuş. tampondan da korkma bişey olmaz canın biraz yanabilir ama çok fazla olucağını sanmıyorum. dikişlerinde de sorun olucağını sanmıyorum buruna zarar vermeden çıkartırlar tamponu merak etme. bi süre de şişlik olması normal zamanla geçer

teşekkür ederim,

evet narkoz beni çok etkiledi 4.üncü günüm ve halen zombi gibi ağır ağır dolaşıyorum evde yemek yerken bile azımı tam açamıyorum sanki azımıda dikmişler :DD

dediğim gibi şuan beni en rahatsız eden kısım burnumun içinde en ufak bir boşluk yok çok tıkalı deliklere bakınca akan kanlar burun deliklerime resmen duvar örmüş içi gözükmüyor ve haliylede şuan burnum patlıyacakmış gibi hissediyorum yarın tamponlar çıkacak inşallah rahatlarım

teşekkür ederim,

evet narkoz beni çok etkiledi 4.üncü günüm ve halen zombi gibi ağır ağır dolaşıyorum evde yemek yerken bile azımı tam açamıyorum sanki azımıda dikmişler :DD

dediğim gibi şuan beni en rahatsız eden kısım burnumun içinde en ufak bir boşluk yok çok tıkalı deliklere bakınca akan kanlar burun deliklerime resmen duvar örmüş içi gözükmüyor ve haliylede şuan burnum patlıyacakmış gibi hissediyorum yarın tamponlar çıkacak inşallah rahatlarım

benim yaşadıklarımı yaşıyorsun cnm. kurumuş kanlar zamanla gidiyor. ben doktorun verdiği kremi kulak cubuğuyla kuru kanlara değdirerk cıkardım. doktor öyle yapmamı söylemişti. yani dikiş yerlerime sürdüğüm merhemle. benim burnum o dönnemlerde pek tıkanmadı ama şuan 25. gunumdeyim tıkalı. gecen soğan doğradım burnum açıldı :D yarın gene soğan doğrayabilirim :)

benim yaşadıklarımı yaşıyorsun cnm. kurumuş kanlar zamanla gidiyor. ben doktorun verdiği kremi kulak cubuğuyla kuru kanlara değdirerk cıkardım. doktor öyle yapmamı söylemişti. yani dikiş yerlerime sürdüğüm merhemle. benim burnum o dönnemlerde pek tıkanmadı ama şuan 25. gunumdeyim tıkalı. gecen soğan doğradım burnum açıldı :D yarın gene soğan doğrayabilirim :)

tıkanıklığa karşı soğan yazalı bir kenara :DD

peki birşey daha soracam burnumun içinde acayip bir baskı var ve beni çok rahatsız ediyor burundan nefes almak nedir unutum açıkcası.

bu tamponlar çıktığı zaman burundaki baskı gerilme hissi gidermi rahatlarmıyım acaba

geceleri uyumayı bile unuttum yarı oturur pozisyonunda yatıyorum ama doğru düzgün nefes alamadığım için yatamıyorum azımdan nefes alırken bide yutkunurken burnumun içinden bazen acaip bir ses geliyor.

bide yememizin yasak olduğu birşeyler varmı ben ne bulursam yiyorum acaba hatamı ediyorum.

sadece limon asprin balık yeşil soğan bunları yeme demişti hemşire acaba daha başka şeyler varmı

normal karışık meyve sularını içmemde sakınca varmı ?

tıkanıklığa karşı soğan yazalı bir kenara :DD

peki birşey daha soracam burnumun içinde acayip bir baskı var ve beni çok rahatsız ediyor burundan nefes almak nedir unutum açıkcası.

bu tamponlar çıktığı zaman burundaki baskı gerilme hissi gidermi rahatlarmıyım acaba

geceleri uyumayı bile unuttum yarı oturur pozisyonunda yatıyorum ama doğru düzgün nefes alamadığım için yatamıyorum azımdan nefes alırken bide yutkunurken burnumun içinden bazen acaip bir ses geliyor.

bide yememizin yasak olduğu birşeyler varmı ben ne bulursam yiyorum acaba hatamı ediyorum.

sadece limon asprin balık yeşil soğan bunları yeme demişti hemşire acaba daha başka şeyler varmı

normal karışık meyve sularını içmemde sakınca varmı ?

senin tamponların silikon delikli tamponmu peki. eğer öyleyse nefes almanda bir sakınca yoktur diye düşünüyorum. burnunun içindeki baskıda kurukanlardan ve tampondan kaynaklıyor. tampon cıktıktan sopnra kuru kanlar seni rahatsız edicektir. ben daha kuru kanları gecen gün çıkardım 20 gunden sonra yani. geceleri bende çift yastıkla yatıyorum hala cnm. 1 ay burnumuzu cok iyi korumamız gerekmiş. bence hersey yiyebilirsin ben herseyi yedim. sadece sert besinler yemedim 2 hafta (fındık fıstık elma)
nefes alırken burnundan ses gelmesi normal tamponlar acılıp kapanıyor jel oldukları için. şu aspirinide 2 yada 3 gün içme demiştir. kanı sulandırdığı için. diğer besinlerde limon ve soğanda kanı sulandırıyor demek. ondan yeme demiştir. artık burnundan kan gelmediğine göre yiyebilirsin bence hiçbir sakınca yok.. sen tamponlar çıkınca soğan doğra şimdi doğrama :D benim burnum tıkanmıştı yemek yapıyordum soğan doğruyordum. tesadüf burun akıntım geldi, sonra tıkanıklık gitmişti. bugunde yaprak dökümünü izledim ağladım. sonra burnumdakiler yine gitti. burnumun delikleri acıldı :))

Back
X