bursalı hamişler bu tahliller nedir ?

lebis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
473
1
96
39
Bursa
slm hamiş arkadaşlarım.sizlere bişey danışmak istiyorum.ben özel bi doktora gittim. henüz bebek yok sadece kese göründü iki hafta sonra gel dedi ve altı tane tahlil istedi.işte bunlar:
1, Tam kan sayımı 2,Tam idrar sayımı 3,HBsAg 4,CMV Ig M 5,Rubella Ig M
6, Torksolazma

Bu tahlilleri orda hesaplattım özel olduğu için hepsi 136,00 YTL tuttu . Doğrusu vermek istemedim şimdiden okadar parayı:1no2:. Bu tahliller Bursa da sadece Devlet Hastanesi ile Zübeyde Hanım Doğum Evindemi yapılıyor. yani orda yaptırsam bunları sonuçları alıp özel doktoruma götürebilirmiyim. Yoksa bunlar beni çok uğraştırır da ben Zübeyde de bi doktoramı gitsem özel yerine.:uhm: Ne dersiniz akıl verin bana arkadaşlar

bazı doktorlar dışarıda yapılan tahlilleri kabul etmiyor keşke doktoruna sorsaydın..ama şunuda söyleyeyim eğer gebeliğin boyunca bu doktora gideceksen bu sadece başlangıç daha neler var neler...

özel doktorum eğer para ödemek istemezsen yani cok gelirse bunları devlet hastanesi veya zübeydeden yapmamı söyledi. okonuda sorun yok ama ben hem bu kadar erken bu kadar cok tahlil istemesine şaşırdım hemde her tahlil istediğinde hastanelere koşmak mı gerekecek diye korkuyorum. en iyisi devlet hastanesine gitmeli galiba değilmi

slm hamiş arkadaşlarım.sizlere bişey danışmak istiyorum.ben özel bi doktora gittim. henüz bebek yok sadece kese göründü iki hafta sonra gel dedi ve altı tane tahlil istedi.işte bunlar:
6, Torksolazma

Bu tahlilleri orda hesaplattım özel olduğu için hepsi 136,00 YTL tuttu . Doğrusu vermek istemedim şimdiden okadar parayı:1no2:. Bu tahliller Bursa da sadece Devlet Hastanesi ile Zübeyde Hanım Doğum Evindemi yapılıyor. yani orda yaptırsam bunları sonuçları alıp özel doktoruma götürebilirmiyim. Yoksa bunlar beni çok uğraştırır da ben Zübeyde de bi doktoramı gitsem özel yerine.:uhm: Ne dersiniz akıl verin bana arkadaşlar

lebiscim mrh ben hamile degilim fakat hamilelik öncesi kontroller için jimmer varya ssk nın orada oraya gidiyodum dediğin gibi özel ve muayene hariç bir sürü masraf çıkıyordu.şimdi doruk tıp çekigede varya işte oraya dr evrim aydına gidiyorum.gerçekten bana çok daha uygun geliyo.benim bi arkadaşım evrime hanıma giitti dogumunuda evrim hanım yaptırdı ayrıca şimdi başka bi arkadaşım daha gidiyo yani biz memnunuz ama yinede sen bi araştır tavsiye ederim cnm.:dance:

o zaman zübeyde hanımla özel arası gidip geleceksin.banada ilk gittiğimde verdiler bu tahlilleri ama ben yalovadayım.doğumu zübeyde hanımda yapacağım o yüzden şimdi zübeyde hanıma gidip geliyorum..

6, Torksolazma

cnm siğortalı olmaana ragmen gerçekten fazla bi fiyat çıkmış gibi geldi banada.hangi hastaneye gidiyosun şuanda sen.?

bitanem bende evrim hanımın eşi Ali Rıza Aydına gidiyorum. yani çekirge Doruk a.bana bu fiyatı cıkardılar ve cok geldi.

slm canım
bu konu bugün benim basımda patladı
medical parka gidiyorum ben
doktor gebelik için aynı senin tahlilleri ama daha fazlasını verdi
250 ytl tutuyolardı
dedimki zübeyde hanımda yaparım ama ne var ki
sabah erken saatte gittim 1 saat den fazla sıra beledim
sıramı aldım icerde de bir saat bekledim
zaten ayakta duramıyorum öldüm öldüm dirildim
sıram gelince doktor kagıdı görünce biz medical park ın tahlillerini yapmıyoruz dedi
ama ben sizi muayene edeyim gerekirse tahlil veririm dedi
tabi sinir oldummmmmmm:oklava::oklava:
hemen cıktım ordan
kimde gene zübeyde hanımda kaynatamın tanıdıgı bi doktor yardımcı olcak yarın bana

6, Torksolazma

canım hangi hastaneye gidiyorsun bilmiyorum ama sen mecbur değilsin dışarıda tahlil yaptırmaya..
Dr unla konuş daha yolun başındasın o kadar çok test tahlil falan oluyoki buna cep mi dayanır..
Sağlık güvencen varsa bundan yararlan derim ben..:teselli:

haklısın mavi ay. büyüklerimle de konuştum sanırım en iyisi sigorta doktoruna gitmek. tahlillerimi sorunsuz yaptırırım en azından. şevket yılmaz a gitmeyi düşünüyorum . doktorun özeline giderim arasıra muaneye tahlillerimi ve doğumumu yaparım hastanede tamam işte . Deilmi ama en iyisi bu galiba

şimdi benim anlamadığım lebis sen hamile misin değil misin?kese oluştu ama boş diyosun test diyosun ve alttaki resimde 6 haftalık hamile diyosun kafam karıştıkafamçokkarıştı

slm Hamiş Arkadaşlarım.sizlere Bişey Danışmak Istiyorum.ben özel Bi Doktora Gittim. Henüz Bebek Yok Sadece Kese Göründü Iki Hafta Sonra Gel Dedi Ve Altı Tane Tahlil Istedi.işte Bunlar:
1, Tam Kan Sayımı 2,tam Idrar Sayımı 3,hbsag 4,cmv Ig M 5,rubella Ig M
6, Torksolazma

Bu Tahlilleri Orda Hesaplattım özel Olduğu Için Hepsi 136,00 Ytl Tuttu . Doğrusu Vermek Istemedim şimdiden Okadar Parayı:1no2:. Bu Tahliller Bursa Da Sadece Devlet Hastanesi Ile Zübeyde Hanım Doğum Evindemi Yapılıyor. Yani Orda Yaptırsam Bunları Sonuçları Alıp özel Doktoruma Götürebilirmiyim. Yoksa Bunlar Beni çok Uğraştırır Da Ben Zübeyde De Bi Doktoramı Gitsem özel Yerine.:uhm: Ne Dersiniz Akıl Verin Bana Arkadaşlar

canim Benim Bebişin Sağlikla Gelsin Inşallah,,,
Senden Istenen Tahliller çok Gerekli Tahliller.bu Kadar Tahlil Istendi Diye üzüleceğine Sevinmen Daha Iyi Olur Bitanem..
Bu Testler Hamileliğin Ilk Döneminde çok önemlidir..
Aten Bebeğin Oluşumu Ve Gelişimi Için Ilk 3 Ay çok önemli Bu Dönemde Oluşacak Riskleri önlemek Sorunsuz Bi Gebeliğin En önemli Faktörleridir..

Tam Kan Sayimi:kansizlik ,kan Pihtilaşmasi,ve Genel Kan Değerlerin Hakkinda Bilgi Verir.bunun Yapilmasi çok önemli Gebeliğin Başindasin Ve Kansizlik Başlarda Belirlenirse Gerekli Vitamin Takviyeleriyle Kontrol Altina Alinabilir...

Tam Idrar Sayimi:olabilecek Enfeksiyon,taş,kum Değerleri Hakkinda Bilgi Verir.hamilelikte Idrar Yolu Enfeksiyonuna Sik Raslanir.bu Da Erken Doğuma Sebebiyet Verebilir.bunun Için Tatlim Bu Da Gerekli Ve önemli Bi Test.

Hbs Ag Testleride Hepatit B Testleridir Ve Bu Da çok önemlidir.eğer Kaninda Bu Mikrop Varsa Doğum Kanali Yoluyla Bebeğe Bulaşabilir...bu Mikrop Hamilelikte Tespit Edilirse Bebek Doğar Doğmaz Aşi Ve Serumlarla Bağişiklik Kazandirilir Bebişe.....

Rubella:kizamik Ve Kizamikçikla Ilgili Bağişikliğini Gösterir.bunu Geçirmiş Olman Iyi Bişey..hamilelikte Bu Hastaliğin Bulaşmasi Bebek Için çok Tehlikeli...

Toksoplazma Da Kedi Köpek Tüğleti Ve Sakatat Tan Geçen Bir Tür Hastaliktir.bunun Negatif Olmasi Gerek ...bebek Için Tehlikeli Olur Pozitif Olmasi.....

Işte Böyle Bitanem şanslisin Ki Doktorun Ilgilenmiş Ve Bu Tahlilleri Istemiş.ya Istemeseydi De Bunlardan Dolayi Bebeğin Bi Zarar Görseydi ................

bitanem bende evrim hanımın eşi Ali Rıza Aydına gidiyorum. yani çekirge Doruk a.bana bu fiyatı cıkardılar ve cok geldi.

cnm yazını şimdi okudum.biz mavi kart çıkarttık orada girişte çıkartıyorlar.hatta bi ara alirıza aydının dr muayenesi bile ücretsizdi.hatta evrim hnm ın muayene ücretide 40 ytl ydi.ben öyle bildiğim için tavsiye ettim cnm.mneyse kendine ii bak .:sm_cool:

cnm yazını şimdi okudum.biz mavi kart çıkarttık orada girişte çıkartıyorlar.hatta bi ara alirıza aydının dr muayenesi bile ücretsizdi.hatta evrim hnm ın muayene ücretide 40 ytl ydi.ben öyle bildiğim için tavsiye ettim cnm.mneyse kendine ii bak .:sm_cool:

DORUK TIP MERKEZİNİN DÖNEM DÖNEM BÖYLE KAMPANYALARI OLUYOR.a.s

Back
X