- 25 Kasım 2020
- 3.152
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.534
- 83
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
Canım bu sorun şu an ülkenin yarısından fazlasında mevcut. Şu an Şırnak ilindeyim. İş yerinden arkadaşlar tankerle evlerine su taşıyor. Tanker buluyorlar su yok su buluyorlar tanker yok. Bir de yerel halkı çok ilginç onlarda tankerle su taşıyorlar bu taşıdıkları su ile cadde, merdiven, kaldırım, yıkıyorlar. Ülke genelinde su kullanımını bilinçsizce yapan çok var ör: kaynanam musluktan su akarken gidip ocak siliyor ve o su akmaya devam ediyor. Ben uyarınca diyor ki gidip fabrikalara baksınlar onlar bizden daha çok su harcıyor. Ya burada ki cadde yıkayan abiye diyorum ki susuzluk var abi suyu bu şekilde heba etmeyin bana diyor ki e buralar pistir, çöptür. Yıkamana gerek yok hafiften sula o bile yeter diyorum diyor ki sizin aklınız ermez. Yani insanlar bencil sanıyorlar ki su bitmeyecek bir kaynak.Bu da dert mi? Bence aşırı dert
Haber doğru mu bilmiyorum ama böyle olduğu yazıyor. Baraj doluluk oranı 0.
Su kaynakları tükeniyor, sanki dünyanın en normal olayıymış gibi kimseden ses çıkmıyor. Ülkede tepki verilen şeylerle sessiz kalınan şeyler arasındaki orantısızlık beni şok ediyor. Herhangi bir yetişkinin onlyfans kullanması bile bu durumdan daha fazla tepki alıyor.
Yaşadığım şehirde su problemi şu an için yok. Ama barajların kuruduğu şehirlerde akşamları kesinti oluyormuş. Ülke sorunlarına kulak tıkayası geliyor insanın çünkü hiçbir çözüm yok.