- 25 Temmuz 2014
- 462
- 183
- 83
- Konu Sahibi unutursamfisilda
Guzel aksamlar :) Ozellikle ailesi veya yakını burs veren, ya da öğrencilik döneminde burs almış/alıyor olanlar için soruyorum. Arkadasim universite birinci sınıfta bi vakiftan burs aldı. O yıl özel sorunları oldu ve sınıfı tekrar etmek durumunda kaldı, kesileceginden emin olduğundan tekrar bir başvuru yapmadı. Bu arada bu vakiftan araya bir tanıdık koyarak almıştı bursu. Tekrar ettigi sinifi cok guzel bi ortalama yakalayarak geçti. Şimdi bu yıl, yani üniversitede eğitim hayatının 3.yılı ama 2.sinifi okuduğu bu yıl, o vakfa tekrar gitmiş oradaki adama başvuru yapmak istiyorum, Ahmet Bey(vakfin sahibi) dayım ile arkadaş daha önce konusmustuk, geçen yıl evraklari zamanda getiremedigim için alamadım bu yıl başvuru yapmak istiyorum demiş. Tabi ahmet bey orda yok. Adam da tamam demiş, vermiş başvuru formunu falan. Şimdi bu kız yarın götürecek evrakları tamamladı. Ama acaba t.c.mi girince vakfimizdan daha önce burs almıştır diye çıkar mı orada diye soruyor, ben bir akıl yurutemedim, çünkü gerçekten hiç anlamam bu islerden, ne derece takip edilir bilemiyorum. Bu arada vakıf tamamen torpille burs veren bir vakıf, gerçekten ihtiyaci olan öğrenciye verilmiyor burs ve bunu ahmet bey kendisi de kabul ediyor :) zaten böyle olmasaydi ben alabilirdim
bunu soylememin sebebi dürüst ol mentalitesini gerektirecek bir durum yok, konumun açılış amacı belli, konuyu cevap istediğim kısmın dışına çekmeyin lütfen. Ve cok vaktimiz yok ders çalışacağız, sizlerden ricam bilenlerin zaman ayırıp 2 dk yazması, şimdiden teşekkürler